שתף קטע נבחר

מדריך: לפני הקיץ - כל השיטות להסרת שיער

מלייזר, דרך הבזקי אור ועד אפילציה: ריכזנו את השיטות, ההבטחות והסכנות שבהסרת שיער בטכנולוגיות מתקדמות. כך תגלו מה השיטה המתאימה לכם, תבחרו את המכון הטוב ביותר לטיפול ותמצאו דרכים להוזיל עלויות. מדריך

נמאס לכם (כן, גם לגברים שביניכם) מההשתעבדות לריטואל הסרת השיער? הגיע הזמן לעקור את הבעיה מהשורש, תרתי משמע. הטכנולוגיות המתקדמות להסרת שיער פועלות על עיקרון דומה: חימום זקיק השערה והריסתו, במטרה לשבש את הצמיחה המחודשת של השיער.

 

  • הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

     

    השוק מציע לא מעט שיטות מתקדמות לעשות זאת: לייזר, הבזקי אור, גלי קול - במכונים הקוסמטיים או בבית. אף שכל השיטות נשמעות מבטיחות, יש להביא בחשבון שלא כולן יעילות בכל אזורי הגוף, חלקן אינן מתאימות לגוני עור ושיער מסוימים וחלקן כואבות. אחת השאלות המטרידות בהחלטה באיזו טכניקה לבחור היא עניין הכאב הכרוך בטיפול. כיוון שכאב הוא תחושה אישית וסף הכאב שונה אצל כל אחד, קשה לומר חד משמעית איזה טיפול כואב ואיזה לא. עם זאת, בשנים האחרונות פותחו טכניקות שתפקידן לקרר את העור ולעמעם בכך את הכאב בזמן הטיפול.

     

    איך תדעו מהי השיטה הטובה ביותר עבורכם? איך תבחרו את מרכז הטיפולים הנכון? עושים סדר בסבך.

     

    "לצמיתות" - יש דבר כזה?

    אפילו הטכנולוגיות המתקדמות אינן יכולות להסיר את השיער לצמיתות, אבל הן יכולות להותיר את גופכם חלק לאורך חודשים עד שנים. משך ההשפעה תלוי בין השאר באזור המטופל, בשיטה, בגיל המטופל ובפוטנציאל הצמיחה המשתנה מאדם לאדם. לשוקיים, למפשעות ולבתי השחי, למשל, יש פוטנציאל להישאר חלקים יותר מאזורים המושפעים הורמונלית כמו הפנים.

     

    לאחר הטיפול עשויים להתחולל שינויים בצמיחת השיער במקום המטופל: כך, באזור שהוסרו ממנו שערות עבות וצפופות, עשויות לצמוח שערות דקות ודלילות. לכן פעמים רבות יש לשלב בין הטכנולוגיות השונות: טכנולוגיה שהתאימה לאזור טיפול אחד בגוף לא בהכרח תתאים בהכרח לאזור אחר, וגם מכשיר שהתאים לטיפול הראשון לא בהכרח יתאים לטיפול השלישי. כמו כן, ככל שגיל המטופל עולה, כך צמיחת השיער מועטה יותר.

     

    כדי להשיג את התוצאה הטובה ביותר חייבים להתקיים שני תנאים עיקריים: התאמת הטכנולוגיה למטופל ולאזור הטיפול, וטיפול בידי מומחה מיומן.

     

    מספר הטיפולים הדרוש

    בכל הטכנולוגיות נדרשים טיפולים חוזרים להשגת היעילות המרבית. זאת משום שבכל זמן טיפול נתון רק חלק מזקיקי השיער נמצאים בשלב צמיחה. מספר הטיפולים הסופי מותנה באזור המטופל, בסוג העור ובגיל המטופל (למשל, צעירים זקוקים ליותר טיפולים).

     

    בטכנולוגיות המתקדמות להסרת שיער מספיקים לרוב אזורי הגוף 12-10 טיפולים בממוצע. שיער שלא צמח במשך יותר משנה, קרוב לוודאי שלא יצמח יותר (אך כאמור, יכולות לצמוח במקומו שערות דלילות).

     

    הגיל שבו מותר להתחיל

    ככלל, יש להתחיל את טיפולי הסרת השיער בטכנולוגיות מתקדמות לאחר סיום ההתפתחות המינית. בנות יכולות להתחיל את הטיפולים לאחר כשלוש-ארבע שנים מקבלת המחזור החודשי. בקרב גברים צעירים תיתכן צמיחה של שיער חדש גם בעשור השלישי לחייהם, ויש להביא זאת בחשבון כשמחליטים על מועד תחילת הטיפול.

     

    מכשירים ביתיים להסרת שיער

    מכשירי מריטה חשמליים

    מאז ה"סופט אנד איזי", המכשיר החשמלי הביתי הראשון של חברת "אפיליידי" להסרת שיער (פרי פיתוח ישראלי), צצו גרסאות רבות ומשופרות בעלות עיקרון דומה: אחיזת השערה באמצעות מערכת פינצטות ותלישתה. ההבדלים בין המכשירים השונים נעוצים בעיצוב, בתחכום, במהירות הסיבובים, במנגנונים לעמעום הכאב ובתוספות של אביזרים נלווים, כמו ראשים המיועדים להסרת שיער מאזורים שונים בגוף.

     

    יתרונות: טיפול ביתי נקי המתאים לכל גוני העור והשיער; מחיר זול יחסית למכשירי לייזר והבזקי אור ביתיים.

     

    חסרונות: לא תמיד אפשר לעמעם את תחושת הכאב, ומפאת הכאב נשים רבות נמנעות מהסרת שיער במקומות רגישים; המכשיר עלול לגרום לתופעה של "צמיחה הפוכה" שגורמת לדלקת בזקיק השערה; פועל על שטחי גוף קטנים ולכן מצריך זמן עבודה רב; השפעת הטיפולים דומה לשעווה: השערות נחלשות, אך אינן מפסיקות לצמוח.

     

    למי זה מתאים: לאלה שמעוניינים לבצע את הטיפול בפרטיות בביתם; לעתים הכאב מתעמעם מטיפול לטיפול, גם מכוח ההרגל וגם עקב היחלשות השיער.

     

    אזורי הטיפול: כל אזורי הגוף והפנים.

     

    איפה וכמה: ברשתות מוצרי חשמל ואלקטרוניקה וברשתות שיווק נבחרות, 900-100 שקל.

     

    הבזקי אור באנרגיה נמוכה

    אחת ההפתעות בתחום הסרת השיער היא הבאת טכנולוגיית הבזקי האור באנרגיה נמוכה אל הסלון הביתי. המכשיר המוביל בתחום הוא סילקן סנס אפיל של חברת הום סקינוביישנס. להגברת הבטיחות ויעילות הטיפול, המכשיר בעל חיישן המזהה את צבע העור ומתאים את עוצמת ההבזק. השימוש פשוט: מצמידים את ידית המכשיר לגוף ומשחררים הבזק אור. אם האזור לא מגולח, בתוך ימים ספורים השערה תנשור. בשלב הראשון מומלץ לחזור על הטיפול כל שבועיים, ולאחר מכן – בהתאם לקצב צמיחת השיער.

     

    יתרונות: טיפול ביתי נקי המאפשר שליטה בעוצמת הבזק האור, בהתאם לגון העור.

     

    חסרונות: המכשיר עובד על שטח גוף קטן בכל פעם, והעוצמה נמוכה בהשוואה לשיטה זו במכוני האסתטיקה; בעלי עור כהה צריכים לעבוד בעוצמות הנמוכות, כדי למנוע כוויות; הראש של המכשיר מתכלה ומספיק ל־750 פולסים, ויש לרכוש ראש חדש.

     

    למי זה מתאים: בעלי גון עור בהיר ושיער כהה ייהנו מהתוצאות הטובות ביותר.

     

    אזורי הטיפול: מתאים לכל האזורים, אבל לא מומלץ לפנים עקב הסיכון לפיגמנטציה (למרות פרסומי החברה שזה אפשרי).

     

    איפה וכמה: בסניפי המשביר לצרכן ובאתר החברה (טל': 1-700-700-309, 1,990 שקל, מחיר ראש: 249 שקל.

     

    טכנולוגיה משולבת

    לאחרונה הושק בישראל המכשיר me מבית סינרון מדיקל. המכשיר פועל בטכנולוגיית elos המשלבת שתי אנרגיות: אינפרא אדום וגלי רדיו. האנרגיה חודרת סמוך לשכבת הדרמיס בעור, ומחממת את זקיק השערה ביעילות עד להסרתה. השימוש פשוט: מעבירים את המכשיר על גבי העור, כמו מכשיר גילוח, ו"מבזיקים" אור לאזור המטופל. בתוך עשר דקות אפשר להסיר שיער מכל הגוף.

     

  • יתרונות: שילוב שתי האנרגיות מאפשר להתאים את הטיפול למטופלים בעלי סוגי עור שונים תוך רמת בטיחות גבוהה; השימוש במכשיר נוח ואינו דורש הכנות מקדימות כמו גילוח.

     

    חסרונות: יעילות המכשיר מופחתת מזו של הלייזר, ויש לחזור על סדרת הטיפולים שוב כעבור כמה חודשים. הראש של המכשיר מתכלה ומספיק ל־3,000 פולסים.

     

    למי זה מתאים: כמעט לכל גוני העור, כולל בלונדינים, ג'ינג'ים ובעלי שיער שיבה, אך אינו מתאים לבעלי עור כהה במיוחד.

     

    אזורי הטיפול: כל אזורי הגוף, מלבד הפנים.

     

    איפה וכמה: רשת סופר פארם, 2,290 שקל, מחיר ראש: 220 שקל.

     

    אנרגיית חום

    המכשיר הביתי no! no! מבוסס על טכנולוגיית חום המשבשת את צמיחת השערה, ולא על טכנולוגיית אור. השערה שמעל פני העור נושרת, והחום ממשיך בדרכו עד לשורש השערה. החום משבש את מחזור החיים של השערה בהדרגה ומעכב את קצב צמיחת השיער.

     

    יתרונות: המכשיר מתאים לכל סוגי העור וגוני השיער, והטיפול אינו כרוך בכאב.

     

    חסרונות: פועל על שטחי גוף קטנים; כמו שאר המכשירים הביתיים, מחייב חזרה על הטיפול כעבור כמה שבועות עד חודשים; המכשיר מחייב כוונון ל־90 מעלות לאזור המטופל, מה שמסרבל מעט את העבודה איתו.

     

    למי זה מתאים: לכולם, ללא קשר לגון העור והשיער.

     

    אזורי הטיפול: כל הגוף, אך אינו מומלץ לפנים.

     

    איפה וכמה: באתר הבית (mynono.co.il) ובערוץ הקניות, החל מ־700 שקל, לא כולל ערכת להבים להסרת השיער ומשחה הנלווית לטיפול (בעלות של כ־100 שקל).


    נדרשים טיפולים חוזרים להשגת היעילות המרבית (צילום: Index open)

     

    טיפול בלייזר

    את מקומו בתעשייה תפס הלייזר בראשית שנות ה־90 והבטיח הסרת שיער לצמיתות. אל מכשיר הפלא נהרו המוני נשים וגברים, אלא שהשיער המשיך לצמוח והטיפול לווה בכאב בלתי נסבל. מאז פותחו מכשירים שהגבירו את יעילות הטיפול, אך משרד הבריאות החליט להחליף את המילה "לצמיתות" בהבטחות צנועות יותר, כמו דילול השיער או הסרה לטווח ארוך. גם תחושת הכאב התעמעמה משמעותית בזכות פיתוחים ששילבו טכניקות קור ובמקביל מנעו את הסיכון לכווייה. בטכנולוגיה זו עובדים בכמה מכשירים, בעיקר אלכסנדריט ולייטשיר (דיודה).

     

    מכשיר הלייזר מבוסס על אורך גל אחד ממוקד ומדויק. ההבדל בין מכשירי הלייזר השונים הוא באורך הגל: ככל שהוא קצר יותר, כך הוא חודר פחות לעומק העור אך נבלע טוב יותר בפיגמנט השערה. לכן יש חשיבות מכרעת בהתאמת המכשיר למטופל, לסוג שערו ולגון עורו. לשיער דק ופלומתי מתאים לייזר באורך גל קצר, ולשיער עבה וגון עור כהה יותר נדרשת קרן ארוכה יותר, למשל.

     

    יתרונות: השיטה מסירה שיער בשטחים נרחבים ובזמן קצר (בהשוואה לשיטת הבזקי אור), ומאפשרת ליהנות מעור חלק למשך חודשים עד שנים רבות, תלוי במיקום ההסרה ובגיל המטופל.

     

    חסרונות: למרות הניסיונות לעמעם את הכאב על ידי טכניקות של קירור, מטופלים רבים עדיין מדווחים על כאב. לפני הטיפול אפשר למרוח משחה מאלחשת (Emla) שעשויה לעמעם את הכאב, או ליטול משכך כאבים כמו אקמול חצי שעה לפני הטיפול; בתקופת הטיפולים יש להימנע מחשיפת האזור המטופל לשמש; נדרשת המתנה ממושכת בין טיפול לטיפול, שבמהלכה צומחות שערות שאפשר לגלח אך לא למרוט; הטיפול מותיר אחריו אדמומיות בעור.

     

    למי זה מתאים: בעלי גון עור בהיר עד חום קל ושיער כהה נהנים מהתוצאות הטובות ביותר. ככל שהעור כהה או שזוף יותר, עולה הסיכון לכוויות; הטיפול אינו מתאים לבלונדינים ולג'ינג'ים, לכהי עור ולבעלי שיער שיבה.

     

    אזורי הטיפול: הטיפול מתאים לכל אזורי הגוף, אך אינו מומלץ לאזור הפנים כיוון שאי אפשר לצפות את תוצאות הטיפול: במקרים מסוימים, בעיקר אצל צעירים ובעלי עור כהה, הלייזר עלול דווקא לעורר את צמיחת השיער.

     

    יש להיוועץ ברופא בטרם תחילת הטיפול, אם נוטלים תרופות המשפיעות על ההורמונים (כמו רואקוטן לטיפול בפצעי בגרות), ולאנשים הסובלים מחוסר איזון הורמונלי (צעירים בגיל ההתבגרות, נשים הסובלות משחלות פוליציסטיות ועוד).

     

    כמה: המחירים משתנים ממכון למכון, ותלויים במקום ההסרה, בסוג השיער ובמספר האזורים המטופלים. מחירים ממוצעים לדוגמה: שפם (נשים): 1,500-700 שקל, 10-8 טיפולים; בתי שחי: 1,200-800 שקל, 5-3 טיפולים; ידיים: 4,000-3,000 שקל, 10-8 טיפולים; רגליים: 6,000-4,200 שקל, 12-8 טיפולים; גב (גברים): 4,000-3,000 שקל, 10 טיפולים.

     

    הבזקי אור

    המכשירים הפועלים בשיטה זו זולים משמעותית בהשוואה ללייזר, ועל כן הם מצויים בשימוש נרחב בקרב קוסמטיקאיות. בדומה ללייזר, גם טכנולוגיה זו משתמשת באנרגיית אור. היא מייצרת הבזקי אור חזקים (פולסים) בטווח רחב של אורכי גל (ולא באורך גל אחד, כמו במכשירי לייזר), שנבלעים בשערה והורסים את שורשיה. בטכנולוגיה זו עובדים בכמה שיטות, למשל: 4MP, IPL, DPC ואינפרא אדום.

     

    יתרונות: השימוש באנרגיות נמוכות יחסית מספק פעולה אגרסיבית פחות וכואבת פחות.

     

    חסרונות: הסרת שיער באמצעות הבזקי אור דורשת טיפולים רבים יותר בהשוואה לטיפול בלייזר, ולרוב טכניקה זו יעילה פחות מלייזר. אף שהמכשירים המצויים בשוק אינם מחייבים בהחזקת רישיון רפואי, בידיים לא מקצועיות הם עלולים לפגוע בעור ולגרום לכוויות ולהצטלקויות.

     

    למי זה מתאים: לטווח רחב של גוני עור ושיער; לא מתאים לבעלי שיער בהיר מאוד ולבעלי גון עור כהה במיוחד; מתאים לאנשים מבוגרים בעלי צמיחת שיער איטית יותר; לבעלי סף כאב נמוך שמעוניינים בטיפול אגרסיבי פחות, ולבעלי סבלנות רבה שמוכנים לתקופת טיפולים ממושכת.

     

    אזורי הטיפול: כל אזורי הגוף.

     

    כמה: מחירים ממוצעים לדוגמה: שפם (נשים): 550 שקל, 10 טיפולים; בית שחי: 700 שקל, 10 טיפולים; ידיים: 2,000 שקל, 10 טיפולים; רגליים: 3,000־4,000 שקל, 10 טיפולים; שיער גב (גברים): 3,000־4,000 שקל, 10 טיפולים.

     

    אפילציה חשמלית

    שיטת הסרה ותיקה לטיפול נקודתי: המחט עובדת על כל שערה בנפרד בכל פעם. מחט חשמלית דקיקה מוחדרת אל שורש השערה ופוגעת באספקת הדם אליה, ובכך הורסת את פוטנציאל הצמיחה המחודשת שלה.

     

    יתרונות: בשונה מהשיטות האחרות, השיטה מתאימה בעיקר לאזור הפנים ולכל גוני השיער.

     

    חסרונות: השיטה פועלת על שערה אחת בכל פעם, ולכן מתאימה לאזורים קטנים ומקובלת כטיפול משלים לשיטות האחרות; בידיים לא מקצועיות, עלולה לגרום לצלקות; כיוון שהיא מיועדת בעיקר לאזור הפנים שנתון להשפעות הורמונליות, אי אפשר להבטיח הסרה לצמיתות; הטיפול כואב.

     

    למי זה מתאים: לבעלי כל גוני השיער והעור, גם לבעלי שיער בהיר או כהה מאוד, לבעלי שיער שיבה ולנשים בהיריון. מתאים בעיקר לאלה שמעוניינים להסיר מעט שערות.

     

    אזורי הטיפול: הטיפול יעיל בעיקר לפנים, אך יכול לשמש בכל אזורי הגוף.

     

    כמה: 60-25 שקל לטיפול בן רבע שעה, תלוי במיומנות המטפל.

     

    גלי קול (אולטרסאונד)

    בשנתיים האחרונות נכנס שחקן חדש לזירה: "סלקטיב פרו" (Selectif pro), פיתוח של חברת אפליסוניקס הישראלית, העושה שימוש בגלי קול בתדירות גבוהה להסרת שיער. הטכנולוגיה הממוקדת ורבת העוצמה גורמת להרס סלקטיבי של שורש השערה, ללא פגיעה בעור מסביב. גלי הקול מועברים דרך השערה ללא קשר לגוון שלה או לעובייה, ובעקבות אלפי התזוזות של השערה הזקיק מתחמם ונהרס.

     

    יתרונות: השיטה אפקטיבית לכל גוני העור והשיער; הטיפול אינו כרוך בכאב, בתופעות לוואי או בנזק גופני.

     

    חסרונות: הטיפול עובד על כל שערה בנפרד, ולכן איטי יותר ומתאים למשטחי שיער קטנים. הטיפול אינו כרוך בכאב.

     

    למי זה מתאים: לבעלי כל סוגי העור והשיער, כולל בלונדינים, ג'ינג'ים, בעלי שיער שיבה ובעלי גון עור כהה; כיוון שהטיפול נקודתי, הוא מוצע בעיקר כטיפול משלים להסרת שיער בהבזקי אור או בלייזר.

     

    אזורי הטיפול: אזורים קטנים בגוף ובפנים (כמו מפשעות, בתי שחי, גבות).

     

    כמה: כ־150 שקל לטיפול בן 15 דקות. נדרשים 15-10 טיפולים לכל אזור.


    שיער שלא צמח יותר משנה, כנראה לא יצמח יותר (צילום: shutterstock)

     

    לייזר והבזקי אור ברמות אנרגיה נמוכות

    כדי להתגבר על תחושת הכאב ולהגביר את בטיחות הטיפול, פיתחו שתי החברות הישראליות אלמה לייזר ולומניס מכשירים הפועלים ברמות אנרגיה נמוכות. בטכנולוגיה זו יש בעיקר שלושה מכשירים: סופרנו או לייטשיר דואט (לייזר) ו־SHR (הבזקי אור בטכנולוגיית IPL).

     

    במכשירים אלה חל שינוי בגישת הטיפול: במקום לרכז לעבר זקיק השערה אנרגיה רבת עוצמה, משתמשים באנרגיה נמוכה יותר במהירות גבוהה ומדורגת. כך נוצר חימום הדרגתי ממושך של מוקדי צמיחת השערה שגורם לשיבוש בצמיחתה ומקל את תחושת הכאב. טכניקת העבודה בשיטה זו מתבצעת תוך כדי תנועתיות, כך שהפולסים מתפזרים ומגיעים לכל "שטח העבודה" ומחממים את השיער בהדרגה, עד לניתוק השערה מכלי הדם.

     

    יתרונות: השימוש באנרגיות נמוכות יחסית מאפשר טיפול אגרסיבי פחות וכואב פחות. הטיפול מתאים גם לבעלי עור כהה שהטכניקות האחרות אינן אפקטיביות עבורם, ללא סיכון בפגיעה בעור.

     

    חסרונות: הטכניקה יעילה פחות מלייזר, כיוון שהתוצאה של פולסים רבים אפקטיבית פחות מזו של פולס חזק אחד (כמו של מכשיר הלייטשיר בטכנולוגיית הלייזר). אולם הטכנולוגיה נמצאת בראשיתה, ולדברי המומחים היא נראית מבטיחה מאוד; רופאים ממליצים להימנע מחשיפת האזור המטופל לשמש לאחר הטיפול, למרות פרסומי היצרנים כי אין צורך בכך; הטיפול מותיר אחריו אדמומיות בעור.

     

    למי זה מתאים: לרוב גוני העור וסוגי השיער, כולל בעלי עור כהה. הטיפול אינו מתאים לבלונדינים, לג'ינג'ים ולבעלי שיער שיבה.

     

    אזורי הטיפול: כל אזורי הגוף.

     

    כמה: המחירים זהים לטיפולים בטכנולוגיית הבזקי האור.

     

    כך תבחרו את המכון שיספק לכם את הטיפול הטוב ביותר

    • כל מכון קוסמטי רציני מקיים פגישת ייעוץ ראשונית להתאמת הטיפול המתאים. ודאו שאתם מתייעצים עם מקצוען (קוסמטיקאית או רופא), ולא עם דיילת מכירות המתוגמלת באחוזים על כל לקוח.
    • בחרו במכון המציע כמה טכנולוגיות ומכשירים. ככל שיש יותר מכשירים, כך אפשר לשלב ביניהם ולהציע למטופל את הטיפול המתאים ביותר עבורו. כמו כן, ודאו שהמכון מבטח את מטופליו.
    • אם בחרתם להסיר שיער בטכנולוגיית הבזקי אור הנעשית בידי קוסמטיקאית, היוועצו תחילה עם רופא עור המתמחה בתחום, שיוודא שהטיפול מתאים לכם. אם בחרתם בטכנולוגיית לייזר – ודאו שההליך מתבצע בידי רופא עור, שיש לו הכלים להתמודד עם בעיות שעלולות להתעורר בעור בזמן הטיפול.
    • שימו לב למראה הכללי של המקום: ודאו שהוא נראה נקי, היגייני, מושקע ומקצועי.
    • ודאו שבמקום נוכחים אנשי מקצוע שתוכלו לפנות אליהם במקרה שמשהו ישתבש במהלך הטיפול, ולקבל גיבוי ומענה הולם.

     

    כך תוכלו להוזיל עלויות

    • שימו לב למבצעים. בקיץ התחרות בין המכונים גדולה יותר, והמבצעים בהתאם.
    • מצאו שותף לצרה. רתמו לתהליך חבר/ה הזקוק/ה להסרת שיער, והגיעו יחד לפגישת הייעוץ. לשני לקוחות יש לרוב סיכוי גדול יותר להשיג הנחה.
    • התמקחו. מכונים רבים מציעים ללקוחות מחיר מוזל עבור כמה אזורי טיפול. במקביל שקלו את ההזדמנות להסיר שיער מאזור נוסף בגוף תמורת מחיר זול יותר.
    • עשו סקר בין כמה מכונים. יש אתרי אינטרנט שישוו עבורכם את המחירים בכמה מכוני הסרת שיער, לפי אזורי הגוף והטכנולוגיות השונות. בין האתרים המספקים שירותי סקר בחינם: דניש קוסמטיקס (denish-c.com), ראש בראש בלייזר (roshberosh.com), השוואת הסרת שיער בלייזר (hair-removing.co.il).

     


    לממהרים: ריכוז הנתונים בכתבה

    לממהרים: ריכוז הנתונים בכתבה
    השיטה אזורי גוף מתאימים למי זה מתאים רמת הכאב (פרטנית) משך ההשפעה (פרטני) מחיר ממוצע

    טיפולים ביתיים:

     

    מכשירי מריטה חשמליים

    הגוף והפנים לכולם, ללא קשר לגון העור והשיער ידוע ככואב כשלושה שבועות 900-100 שקל
    הבזקי אור כל הגוף בעיקר לבעלי גון עור בהיר ושיער כהה לא אמור לכאוב כמה שבועות 1,990 שקל
    טכנולוגיה משולבת: me גוף בלבד (לא פנים)

    כמעט לכל גוני העור (לא לבעלי עור כהה במיוחד):

     

    בעלי גון עור רגיל ובהיר

     

    בלונדינים

     

    ג'ינג'ים

     

    בעלי שיער שיבה

    לא אמור לכאוב כמה שבועות 2,290 שקל
    אנרגיית חום: no! no! כל הגוף לכולם, ללא קשר לגון העור והשיער לא אמור לכאוב כמה שבועות החל מ-700 שקל

    טיפולים במכוני האסתטיקה:

     

    לייזר

    כל הגוף

    בעיקר לבעלי גון עור בהיר ושיער כהה

    ידוע ככואב, אך יש מכשירי לייזר בעלי מנגנון קירור לעמעום הכאב כמה שנים

    בתי שחי: 1,200-800 שקל

    רגליים: 6,000-4,200 שקל

    גב: 4,000-3,000 שקל

    הבזקי אור כל הגוף

    לרוב גוני העור

     

    לא לבעלי עור כהה מאוד

     

    לא לבלונדינים מאוד

     

    לא לבעלי שיער שיבה

    אמור לכאוב פחות מלייזר כמה חודשים בתי שחי: 700שקל

    רגליים: 4,000-3,000 שקל

    גב: 4,000-3,000 שקל

    לייזר והבזקי אור באנרגיות נמוכות כל הגוף

    לרוב גוני העור, כולל לבעלי עור כהה

     

    לא לבלונדינים

     

    לא לג'ינג'ים

     

    לא לבעלי שיער שיבה

    לא אמור לכאוב כמה חודשים

    בתי שחי: 700 שקל

    רגליים: 4,000-3,000 שקל

    גב: 4,000-3,000 שקל

    אפילציה חשמלית בעיקר הפנים, אך גם שאר אזורי הגוף לכולם, ללא קשר לגון העור והשיער ידוע ככואב כמה שנים, תלוי אם האזור הורמונלי 60-25 שקל ל-15 דקות
    גלי קול שטחים קטנים בפנים ובגוף לכולם, ללא קשר לגון העור והשיער לא אמור לכאוב כמה שנים, תלוי אם האזור הורמונלי 150 שקל ל-15 דקות (נדרשים 15-10 טיפולים לכל אזור)

     שימו לב: יעילות הטיפול, משך ההשפעה, הכאב וגון העור אישיים לכל מטופל ותלויים בגורמים רבים.

     

    ייעוץ מקצועי: ד"ר משה לפידות, מומחה לרפואת עור, ניתוחים וטיפולים בלייזר, מנהל יחידת הלייזר. המרכז הרפואי רבין.
    השתתפו בהכנת הכתבה: ד"ר כרמן ברטמן, מנהלת מחלקת הסרת שיער בלייזר, רשת פרופורציה; ד"ר ג'יימס שאול, מנהל מערך הלייזר והאסתטיקה, הדסה אופטימל; מאיה חדיינטוב, ביוכימאית וקוסמטיקאית, הבעלים של מרכז היופי "מאיה מרכז לאסתטיקה רפואית", ראש העין; שושנה לביא, הבעלים של המכון "רוז קליניק", מיתר; ד"ר יוסי מילבאום, המנהל הרפואי של תחום הסרת שיער, רשת אמריקן לייזר

     

    רוצים לזכות באוטו? השתתפו בתחרות הנהג החסכוני בפייסבוק שלנו



  •  

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קשה לומר חד-משמעית איזה טיפול כואב ואיזה לא
    צילום: shutterstock
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים