שתף קטע נבחר

אלפים צועדים ברחובות טהרן: דיווחים על אלימות

אלפי תומכי תנועות אופוזיציה ברפובליקה האיסלאמית צועדים בשעה זו ברחובות הבירה לאות הזדהות עם ההתקוממות במצרים ותוניסיה. הפגנות גם בערים נוספות באיראן. רשת הסלולר במרכז טהרן - הופלה. דיווחים על אלימות מצד כוחות הביטחון

אחרי תוניסיה, מצרים ותימן, האם גם איראן בדרך ל"יום זעם" המוני? עדי ראייה מדווחים בשעה זו כי עימותים פרצו בין כוחות הביטחון האיראניים לבין מפגינים תומכי אופוזיציה בכמה מוקדים ברחבי העיר. לפי שעה לא דווח על נפגעים, אולם כ-10 מפגינים כבר נעצרו. האלימות החלו זמן קצר אחרי שאלפי מפגינים החלו להתקבץ במקומות הומי אדם בבירה האיראנית כדי להביע את הזדהותם עם ההתקוממות בתוניסיה ובמצרים.

 

מהפכה במצרים: הכותרות האחרונות בעמוד מיוחד

 

מדיווחים לא רשמיים עולה כי שוטרים רכובים על אופנועים היכו מפגינים שהתקהלו בכיכר המהפכה, ואילו בכיכר ואלי עסר נורה גז מדמיע לעבר המפגינים. עוד דווח כי אלפי מפגינים נמצאים בדרכם לכיכר אזאדי (החרות בפרסית) ולפי דיווחים אחרים, עימותים אלימים פרצו בכמה רחובות. במקביל למחאה בבירה האיראנית מתקיימות הפגנות גם בערים שיראז, איספהן ומשהד.

 

קריאות "מוות לדיקטטור" בהפגנה בטהרן, היום

 

זמן קצר לאחר מכן דווח כי ירי אזהרה מצד כוחות הביטחון נשמע באזור כיכר המהפכה וסמוך לאוניברסיטת טהרן. לפי הדיווח, השוטרים מנסים לפזר את המפגינים בגז מדמיע, ומכים באלות את המפגינים שצועדים על המדרכה. במקמות אחרים צועקים חלק מהמפגינים קריאות בגנות המשטר ובהן: "מובארק, בן-עלי, עכשיו תורך סייד עלי (חמינאי)", "מוות לדיקטטור" וקריאת תמיכה במנהיג האופוזיציה, מיר חוסיין מוסווי.

 

גולשים איראנים דיווחו כי מהירות האינטרנט (האיטית ממילא באיראן) ירדה באופן משמעותי בימים האחרונים, ככל הנראה כחלק מניסיון השלטונות למנוע מפעילי אופוזיציה להפיץ חומרים אל מחוץ למדינה. רשתות חברתיות כמו טוויטר ופייסבוק חסומות, כמו גם אתרי חדשות מרכזיים. רשת הסלולר הושבתה אף היא במרכז טהרן, אך למרות זאת מצליחים חלק מהגולשים מצליחים להתגבר על השיבושים, לעדכן על צעדי המחאה ולהתעדכן על המתרחש.

ליד כיכר המהפכה, הקריאות "לשחרר את האסירים הפוליטיים"

 

מוקדם יותר, הידקו כוחות הביטחון האיראניים את שליטתם בנקודות מפתח בטהרן.

מיר חוסיין מוסווי, הושם במעצר בית וכל קווי התקשורת לביתו - נותקו. בכך, הצטרף מוסווי למנהיג האופוזיציה אחר באיראן, מהדי כרובי, הנתון אף הוא במעצר בית זה מאז יום חמישי.

 

בשבוע שעבר דחו שלטונות איראן את בקשתם של מוסווי וכרובי, לקיים את הפגנת ההזדהות עם מצרים ותוניסיה, מחשש שזו תנוצל בכדי למחות נגד המשטר. ההפגנה המשמעותית האחרונה נגד המשטר הדתי באיראן התרחשה בדצמבר 2009, אז נהרגו מאש כוחות הביטחון 8 מפגינים. מאז שכך גל המחאות שפרץ בעקבות בחירתו השנויה במחלוקת של מחמוד אחמדינג'אד לכהונה שנייה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הבא בתור חמינאי", צעקו בכיכר
מומלצים