שתף קטע נבחר

ירדן: שר המשפטים הפגין למען רוצח הישראליות

"הוא גיבור, לא מגיע לו להיות בכלא", אמר השר חוסיין מג'אלי על החייל שירה למוות בשבע נערות ישראליות ב-1997. בממשלת ירדן אמרו: "מדובר כנראה ביוזמה אישית שלו, מותר לו להתבטא". משרד החוץ ביקש הסברים מעמאן

תמיכה מפתיעה ברוצח הנערות הישראליות: שר המשפטים הירדני הנכנס, חוסיין מג'אלי, הצטרף היום (ב') לעשרות מפגינים שקראו לשחרורו של אחמד מוסא מוסטפא דקמסה, החייל הירדני שבמרס 1997 ירה למוות בשבע נערות ישראליות שביקרו ב"אי השלום" בנהריים במסגרת טיול שנתי.

 

 

השר מג'אלי היה בעבר פרקליטו של הרוצח, שנידון למאסר עולם - כ-25 שנות מאסר. "כעורך דינו, אני מחוייב להיות כאן איתכם", אמר שר המשפטים בהפגנה שאורגנה על-ידי בני משפחתו של דקמסה, "הוא גיבור, לא מגיע לו להיות בכלא".


השר מג'אלי מפגין למען הרוצח. "עדיפות עליונה" (צילום: AP)

 

"אם יהודי היה רוצח ערבי, היה מקימים פסל לכבודו בארצו, לא שולחים אותו לכלא", גרס השר הירדני והוסיף כי "אמשיך לטפל בתיק שלו, זו עדיפות עליונה עבורי". סוכנות הידיעות הרשמית "פטרה" כי מג'אלי גם קרא למלך עבדאללה להעניק חנינה לרוצח.

 

עדיין לא ברור אם להשתתפותו של השר בהפגנה החריגה היום יהיו השלכות כלשהן. דובר מטעם ממשלת ירדן מסר בעילום שם כי הקבינט כלל לא דן בנושא שחרור הרוצח: "כנראה שמדובר ביוזמה אישית של השר, ויש לו את הזכות לבטא את עצמו".

 

משרד החוץ מסר בתגובה כי הדיווחים על האירוע התקבלו בירושלים ב"בסלידה ובזעזוע. הדברים מקבלים משנה חומרה כאשר הם באים מפיו של השר הממונה על החוק והצדק. ישראל פנתה לירדן בבקשת הסבר לדברים, והבהירה את ציפייתה כי הרוצח ימשיך לשאת בעונש שהושת עליו על-ידי מערכת המשפט הירדנית".

 

דוברת השגרירות הישראלית בממלכה, מירב הורסנדי, מסרה: "קשה לנו להבין

איך ישנם אנשים שתומכים בשחרורו של מי שרצח ילדות בדם-קר". היא הוסיף כי שחרורו יעמוד בסתירה לרוח הסכם השלום בין ישראל לירדן: "ישראל לא יכולה לדמיין מצב שבו רוצח אכזרי כזה ישוחרר על-ידי ירדן".

 

מג'אלי מונה לשר המשפטים בשבוע שעבר, לאחר שהמלך עבדאללה פיזר את הממשלה הקודמת, בעקבות ההפגנות שהחלו בממלכה על רקע המהומות במצרים, שהובילו אחרי כשלושה שבועות להפלת הנשיא חוסני מובארק.

 

הממשלה החדשה הבטיח להעניק לאזרחים יותר חירויות דמוקרטיות, כולל חופש הביטוי וזכות ההתאגדות. שר המשפטים עצמו אמר כי הצטרף לקבינט מפני שהוא רוצה לראות יותר חופש ביטוי בירדן.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דקמסה בבית המשפט, 1997
צילום: AFP
מומלצים