ניסיון אחרון: מי הנאצי שרצח את קרובי אינשטיין?
67 שנים אחרי שאשתו ושתי בנותיו של דודנו של הפיזיקאי היהודי אלברט אינשטיין נרצחו על-ידי הנאצים באיטליה, מבקשים צאצאיהם מכל מי שיש בידיו מידע על מי היה אחראי למעשה למסור אותו בתמורה לפרס
בני משפחתו של הפיזיקאי היהודי, פרופ' אלברט אינשטיין, מציעים פרס בגובה 5,000 אירו לכל מי שיוכל לספק מידע על האחראים לרצח קרוביהם ב-1944 באיטליה על-ידי חיילים נאצים. מדובר היה באשתו ובשני בנותיו של בן-דודו של המדען, רוברט. האחרון הסתתר לא הרחק מביתו, ובסופו של דבר שם קץ לחייו.
זהות רוצחיהם של בני משפחת אינשטיין נחקרת מאז 2007, אחרי שהתגלו ראיות חדשות. רשויות החקירה הצליחו לשפוך אור על פרטים רבים מאירועי אותו יום, 3 באוגוסט 1944, אז נרצחו השלושה. כעת קוראות הרשויות למי שעוד נותר בחיים ויכול למסור מידע חדש לעשות זאת.
ממה שידוע כיום, הסתערה קבוצת חיילים גרמניים על בית משפחת אינשטיין שליד פירנצה. אב המשפחה, רוברט, לא היה אז במקום, אך רעייתו ושתי בנותיו, בנות 18 ו-27, נלכדו. הם הואשמו בריגול ולפיכך נגזר עליהם עונש מוות.
לפי מה שידוע, אחד החיילים עזב באותו הרגע את המקום, וייתכן כי הוא עדיין בחיים ויוכל לדעת מי היו הקצינים שהיו אחראית למות הנשים.
בשנה שעברה נפתחה תערוכה נדירה שהציגה את כתבי היד של אלברט איינשטיין בבית האקדמיה הלאומית למדעים בירושלים. האוסף שמוצג לציבור כולל את 46 דפי כתב היד המקורי של "יסודות תורת היחסות הכללית", שכתב המדען הדגול בשנת 1915 בביתו שבברלין, וניתן לאוניברסיטה העברית במתנה עם הקמתה בשנת 1926.
תורת היחסות הכללית שניסח אינשטיין שינתה את האופן בו אנחנו תופסים את היקום ואת המושגים של זמן, מרחב וכבידה. היא הביאה להבנה חדשה ומהפכנית של מבנה היקום וניבאה את קיומם של חורים שחורים.