שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    זריקת מרץ: מיני בראוניז פרלינה

    שוקולד יכול להוציא אותנו מדיכאון, להעלות חיוך על פנינו ולהפוך את היום הכי אפור להרבה יותר נחמד. נטלי לוין מציעה לכם את פשטות ההכנה של הבראוניז בתוספת קרם פרלינה וליקר מפנק שהופכים יחד לקוביות קטנות של אושר

    בראוניז הם מסוג הקינוחים שאפשר להכין לכל אירוע. הם כמו זריקה של שוקולד לוורידים, ואף חובב שוקולד לא יתנגד לבראוניז עסיסיים וחמימים. תוסיפו לזה את פשטות ההכנה, וזה מה שהופך אותם לקינוח האולטימטיבי. בינינו, שוקולד הוא סוג של קונצנזוס, ואין הרבה אנשים שבאמת ובתמים יתנגדו לביס קטן ושוקולדי בסיומה של ארוחה.

     

    הבראוניז האלה אולי נראים תמימים למראה, אך הטעם שלהם משלב בתוכו מרירות שוקולדית נפלאה ביחד עם מתיקות של מחית פרלינה, שהופכים אותם מסתם עוגייה פשוטה לפינוק מושלם. הסוד הגדול הוא בזמן האפייה - פשוט אופים אותם רק עד שהם מתחילים להתייצב, והמרכז עדיין מעט רך, מה שמותיר את הבראוניז עסיסיים ופאדג'יים גם לאחר הקירור.

     

    בדרך-כלל אני מכינה בראוניז בתבנית מלבנית רגילה, כמו עוגה, ולאחר שהיא מתקררת פורסת אותה לריבועים קטנים. הפעם החלטתי לחרוג ממנהגי והכנתי אותם בתבנית של שקעים מלבניים קטנים, מה שחוסך את עניין החיתוך בתום האפייה ומאפשר לחסרי סבלנות כמוני לטעום אותם מייד, בלי להמתין לצינון מוחלט.


    חוסכים בזמן חיתוך (צילום: נטלי לוין) 

     

    כמה הערות לפני שמתחילים

    • מחית פרלינה ידועה גם בשם מחית נוגט. זוהי למעשה מחית של אגוזי לוז מקורמלים, עם טעם וריח נפלאים. ניתן להשיג בכל חנות מתמחה למוצרי אפייה וחומרי גלם.
    • אפשר לאפות את הבראוניז גם בתבנית מלבנית רגילה. הכמות הרשומה תתאים לתבנית ריבועית בגודל 20X20.
    • אם מכינים את הבראוניז בתבנית אחת גדולה, זמן האפייה יתארך לפחות פי שניים. העוגה צריכה להיות יציבה בצדדים, אך עדיין מעט רכה במרכזה.
    • אפשר להוסיף אגוזי לוז קצוצים לתערובת, מה שיעצים את הטעם האגוזי ויוסיף קראנץ' טעים בין ביס לביס.
    • ליקר פרנג'ליקו הוא ליקר אגוזי לוז וניתן להשיגו בכל חנות לממכר אלכוהול וגם ברשתות השיווק הגדולות. אם אין לכם אפשר להשתמש בברנדי במקום.
    • אני השתמשתי בשוקולד מריר עם 70% מוצקי קקאו, שהוא מריר יותר משוקולד מריר רגיל וטעם הקקאו בו הרבה יותר מודגש. אפשר להשתמש גם בשוקולד מריר רגיל.
    • אם אין לכם תבנית שקעים כמו התבנית בתמונה, אפשר להשתמש גם בתבנית מיני-מאפינס רגילה, ופשוט למלא עד למחצית הגובה.
    • שומרים את הבראוניז בקופסא אטומה היטב עד שבוע במקרר. מומלץ לאכול אותם חמימים או בטמפרטורת החדר.


    (צילום: נטלי לוין) 

     

    מיני בראוניז פרלינה

    המרכיבים (ל-2 תבניות שקעים קטנים):

    125 גרם שוקולד מריר

    125 גרם חמאה

    2 ביצים

    1/2 כוס (100 גרם) סוכר

    כפית תמצית וניל איכותית

    קורט מלח

    כף ליקר פרנג'ליקו

    3 כפות (40 גרם) מחית פרלינה

    1/2 כוס (70 גרם) קמח

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבניות.
    2. ממיסים יחד שוקולד מריר וחמאה במיקרוגל או על בן-מארי (המסה בסיר כפול, על אדים).
    3. שוברים את הביצים לתוך קערה בינונית, מוסיפים סוכר, תמצית וניל ומלח, ומקציפים יחד עד שמתקבלת תערובת תפוחה, בהירה ואוורירית מאוד.
    4. מוסיפים את הפרנג'ליקו ומחית הפרלינה, וממשיכים לעבד במהירות נמוכה יותר, עד שהם נטמעים בתערובת.
    5. מוסיפים את השוקולד המומס וטורפים אותו פנימה.
    6. מנפים פנימה את הקמח, ומערבבים בתנועות קיפול רק עד שהתערובת אחידה (לא לערבב יותר מדי!).
    7. מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים משומנת; אפשר ע"י שק זילוף או בעזרת שתי כפיות.
    8. אופים את המיני בראוניז במשך 10-12 דק', עד שהם יציבים למגע, אבל עדיין רכים מעט במרכזם.
    9. מצננים לחלוטין ומגישים.


    מיני בראוניז פרלינה (צילום: נטלי לוין) 

     

    • נטלי לוין היא קונדיטורית, מפתחת מתכונים ובעלת בלוג המתוקים עוגיו.נט

     

    הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    שוקולד. תמיד גורם לך לחייך
    צילום: נטלי לוין
    מומלצים