שתף קטע נבחר

"רוקדים כמו שהשם רוצה, בנפרד"

איציק אשל לא מפסיק להודות: אחרי הצלחת הסינגל הראשון שלו, הוא מוציא את "השם, רק תודה". אבל מי שהצליח להגיע לפלייליסט הכללי, מסרב להופיע בחתונות שבהן רוקדים במעורב, ואם זה קורה - "אנחנו מפסיקים את זה"

אחרי שהצליח להתברג בפלייליסט של תחנות הרדיו הכלליות עם השיר "זה לא ממני, רק מהשם", שכתב והלחין - מוציא כעת איציק אשל את השיר "השם, רק תודה". ואם הוא מתקשר אסוציאטיבית לשיר הקודם - זה לא במקרה.

 

 

"השם, רק תודה' הוא למעשה שיר הודיה לבורא העולם על הכל", אומר כוכב הזמר החסידי-מזרחי. "אני מנסה להכניס את הקדוש ברוך הוא כמה שיותר לשיר, כי אני חושב שבמגזר החילוני אוהבים להכניס לשירים את המילה 'את', על שלל הטיותיה הנקביות. אני, כאדם וכאמן מאמין שאוהב את הקב"ה, רוצה להזכיר דווקא את ה'".

 

"מחובר לרבי נחמן"

אשל באמת מודה לקב"ה בכל רגע, וכפי שהוא מעיד: "תודה רבה - זה דבר שממשיך את השפע. כשאתה אומר 'תודה' מהלב על כל דבר - אתה גורם לעצמך לקבל ממנו עוד. מישהו תיאר לי את זה במונחים של ילד; כשאתה נותן לילד שקל ושומע ממנו תודה מכל הלב, זה עושה לך חשק לתת לו מאה שקל". 

 

חוץ מהודיה, אשל מבקש בעיקר "לעשות הרבה שמח, כי זה מה שאנחנו צריכים היום".

 

למרות שאף סממן חיצוני לא מעיד על הקשר שלו לברסלב, אשל שר הרבה על "רבנו". "אני מאוד מחובר לרבי נחמן", הוא אומר. "הוא בעצם זה שקירב אותי ליהדות. לא צריך להגדיר את עצמך ברסלבר כדי להתחבר לרבי נחמן. גם יוסי גיספן טוען שהוא ברסלבר, למרות שאין לו לוק דתי, והנה, הוא כתב את 'מי שמאמין' - שעשה הרבה קידוש ה' בעולם".

 

גם החסידים רוצים מזרחי

אשל - זמר מזרחי בהגדרה - מופיע בחיי היום-יום בחתונות, שם הוא מתרגל את השירה החסידית. עם זאת,

הוא מציין כי המוזיקה המזרחית מחלחלת גם לחתונות החסידיות.

 

"אני מופיע הרבה עם בחורי ישיבות", הוא אומר. "המוזיקה הים-תיכונית מאוד מקובלת ואהובה, ולצד הזמר החסידי הקבוע בחתונות - בעלי השמחה רוצים משהו קצבי, שיקפיץ את הקהל בז'אנר הים-תיכוני. אני עושה חאפלה ים-תיכונית, אבל בצורה קדושה, ומשלב את המוזיקה החסידית המקובלת, עם קטעים מזרחיים".

 

מה אתה עושה אם פתאום הקהל מתחיל לרקוד מעורב?

 

"למרות שאני מופיע גם כזמר אורח בפני חילונים - אני לא מרקיד מעורב, ואם זה קורה - תתפלא לשמוע - אנחנו מפסיקים את זה. לא באגרסיביות, כמובן. אני יורד אל הקהל, ואומר להם: 'בואו נעשה קידוש ה', ונרקוד כמו שבורא עולם רוצה מאיתנו, בנפרד. אתם תראו את הנשים בבית, לא צריך עכשיו, בריקודים'. אני זורם איתם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בא לעשות שמח. איציק אשל
צילום: אילן בשור
מומלצים