שתף קטע נבחר

העובדים הסוציאליים ישבתו: "האוצר דחק לפינה"

אנשי הרווחה הודיעו כי ביום ראשון יפתחו בשביתה, לאחר חצי שנה של מו"מ כושל עם האוצר. "אי אפשר להמשיך בתנאי השכר העלובים האלה", אמרו. הנזקים הצפויים: גרושים לא יוכלו לפגוש את ילדיהם במרכזי קשר, עבריינים עלולים להשתחרר ממעצר, יבוטלו דיונים בוועדות להפסקת הריון

המשא ומתן נכשל, והאנשים האמונים על הרווחה בחרו לפתוח בשביתה. איגוד העובדים הסוציאליים החליט היום (יום ב') לפתוח ביום ראשון הקרוב בשביתה כללית, ללא הגבלת זמן - ועשרת אלפים העובדים המועסקים במגזר הציבורי יישארו לפיכך בבית. בחצי השנה האחרונה מנהלים העובדים הסוציאליים משא ומתן עם האוצר, ודורשים שיפור משמעותי בתנאי שכרם, אך עד כה לא הובילו השיחות לפריצת דרך.

 

 

במסגרת השביתה לא יוגשו תסקירים על ידי קציני המבחן לנוער ולמבוגרים לבתי המשפט, וכתוצאה מכך עלולים עבריינים להשתחרר ממעצר. כמו-כן, הורים גרושים לא יוכלו לפגוש את ילדיהם במרכזי קשר, לא יוגשו תסקירים בתיקי גירושין, יבוטלו הדיונים בוועדות להפסקת הריון ובוועדות הפסיכיאטריות לילדים ונוער, לא יוכנו תוכניות לשיקום קשישים סיעודיים, שירותים בבתי החולים יופסקו וגם לא יינתן ייעוץ והדרכה לטיפול במשפחות במצוקה.

 

לטענתם של העובדים, שכרם לא עודכן במשך 17 שנים ולכן נשחק משמעותית.

באיגוד העובדים הסוציאליים מציינים כי כל עובד סוציאלי שלישי מקבל כיום השלמה לשכר מינימום. ההסתדרות, שההכרזה על שביתה נעשתה בגיבויה, דורשת להחיל את ההסכם העתידי שייחתם עם האוצר גם על העובדים הסוציאליים המועסקים במגזר הפרטי באמצעות עמותות, ארגוני המגזר השלישי וחברות כוח אדם.

 

יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, אמר כי "ההסתדרות עומדת מאחורי העובדים הסוציאליים בכל כוחה. מדובר במאבק צודק של עובדים שעושים שליחות חברתית ומטפלים במצוקות הקשות ביותר. אנחנו נעמוד על כך שכל הסכם שיתגבש עם האוצר יחול על כלל העובדים, לרבות עובדי העמותות והארגונים, ולא רק על עובדי המגזר הציבורי".

 


הפגנת העובדים הסוציאליים. השכר לא עודכן מזה 17 שנה (צילום: ירון ברנר)

 

יו"ר האיגוד, איציק פרי, טען כי ההחלטה לשבות היתה קשה לממונים על הרווחה ועל הטיפול בשכבות החלשות. "כעובדים האמונים על סיוע לאוכלוסיה במצוקה בכל מהלך החיים קשה לנו לצאת לשביתה, אולם האוצר דחק אותנו לפינה. בתנאי השכר העלובים שלנו אי אפשר להמשיך ולספק את השירות הטוב ביותר למקרים שאנו מטפלים בהם".

 

"המאבק כרגע הינו מאבק של להיות או לחדול מבחינת איכותה של העבודה הסוציאלית במדינת ישראל", הוסיף פרי, שקרא למשרד האוצר להאיץ את המשא ומתן עם העובדים הסוציאליים. "אנחנו רוצים לפגוע כמה שפחות בציבור החלש. לכן אנו קוראים למשרד האוצר להתעשת ולנהל משא ומתן אמיתי כדי להגיע להסכם כמה שיותר מהר".

 

ממשרד האוצר נמסר כי הפגישה שנקבעה עם האיגוד ליום רביעי תתקיים כסדרה. "הפגישה תימשך עד שנגיע לתוצאה חיובית והשביתה לא תצא לפועל", אמרו.

 

בעקבות ההודעה על שביתת העובדים הסוציאליים, הורה יו"ר ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת, ח"כ חיים כץ (ליכוד) על דיון דחוף בוועדה בנושא, ביום רביעי. "דרישתם לשיפור משמעותי בתנאי שכרם היא מוצדקת, ויש לפעול לאלתר לשיפור מעמדם", אמר כץ. לדיון הוזמן שר הרווחה והשירותים החברתיים, משה כחלון.

 

בסוף השבוע האחרון יצאו העובדים הסוציאליים לרחובות, וכ-200 מהם מחו בתל-אביב נגד השכר הזעום והמשא ומתן המתארך. "די לדרוס את העו"ס", "ביבי תתעורר, הרווחה שווה יותר", הם צעקו בהפגנה. השחקנית טל ליפשיץ ("עד החתונה"), שעשתה הסבה מקצועית וסיימה את לימודי העבודה הסוציאלית לאחרונה, השתתפה אף היא בתהלוכת המחאה. ""כשלמדתי ידעתי שהשכר נמוך, אבל לא ידעתי שהוא עד כדי כך נמוך ועלוב", אמרה השחקנית, שתחל לעבוד בקרוב במרכז לבריאות הנפש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחאת העובדים הסוציאליים
צילום: ירון ברנר
מומלצים