שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דניה ויינר

    רולדה עם שוקולדה

    מאז שראתה בטלוויזיה את האיש שהקדיש את חייו לשוקולד, דניה ויינר לא יכולה היתה להתאפק עד שתטעם ממעשה ידיו. עכשיו גם אתם מוזמנים - עם מתכון לרולדת שוקולד, במילוי קצפת ותותים

    לפני כמה שבועות יצא לי לצפות במיני-סדרה בריטית בשם "Willie's chocolate factory". זהו סרט תיעודי בשני חלקים המביא את סיפורו של ווילי, בחור אנגלי שחי עם משפחתו במשך הרבה שנים בחוות קקאו בוונצואלה, וגידל שם פולי קקאו. יום אחד החליט ווילי שהוא יביא לאנגליה את השוקולד הטוב בעולם. הסרט מתעד את תהליך בניית המפעל וכל המכשולים בדרך. מעבר לעובדה שהסרט עשוי בצורה מרתקת, וממש הרגשתי שאני חווה איתו את תלאות הקמת המפעל, הוא שזור לכל אורכו במתכונים שווילי מכין למשפחתו מהקקאו שהוא מייצר.

     

    כשחברה טובה סיפרה שהיא נוסעת לסוף שבוע בלונדון, מייד ביקשתי שתביא לי את הספר השני שלו "The Chocolate Bible" וכמובן - חפיסת שוקולד, כדי שאוכל לטעום את טעמי הסרט. לשמחתי הרבה גיליתי שהספר מצולם מדהים ומעורר תיאבון בצורה שרק שוקולד יכול. זה ספר סקסי, מלוכלך ולא מהוקצע. לא ספר לקונדיטורים, אלא לבשלנים. אחד המתכונים שבחרתי להכין היה רולדת שוקולד וקצפת - מתכון שלוקח אותי כמה עשורים אחורה, והייתה לי תחושה שהמתכון שבספר ייתן לעוגה הזו כיוון אחר.

     

    כמו שאני תמיד עושה, הכנתי את המתכון ממש לפי ההוראות. אבל כשטעמתי את העוגה לא הייתי כל כך מרוצה מהתוצאה, שהיתה מאוד שוקולדית ומרירה. אני יודעת שיש הרבה אנשים שאוהבים שוקולד מריר 72%, אבל אני בעוגות מעדיפה למתן קצת. אחרי מקצה שינויים יצאה עוגה מצויינת, והנה המתכון המשופר לפניכם. אגב, העוגה ללא קמח!

     

    אפשר להזמין את השוקולד של ווילי דרך האתר שלו. לא זול, אבל מי שחולה על שוקולד מריר ישלם כל מחיר, לא?


    (צילום: דניה ויינר)

     

    רולדת שוקולד עם קצפת ותותים

    המרכיבים (לרולדה אחת גדולה שמספיקה ל-8-10 מנות):

    לרולדה:

    250 גרם שוקולד מריר קצוץ (אני העדפתי 60% מוצקי קקאו, אבל זה נתון לשיקולכם)

    6 ביצים מופרדות

    1/2 כוס שקדים טחונים

    130 גרם (1/2 כוס + 1 כף גדושה) סוכר

    למילוי:

    250 מ"ל (1 מיכל) שמנת להקצפה

    10 תותים פרוסים דק

    לציפוי:

    אבקת סוכר


    (צילומים: דניה ויינר)

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מרפדים תבנית בגודל 30X35 ס"מ בנייר אפייה.
    2. ממיסים את השוקולד בבן מארי (קערה אשר יושבת מעל סיר עם מים רותחים). מסירים מהאש ומניחים להתקרר מעט.
    3. טורפים את חלמוני הביצים עד שהם משנים את צבעם לצהוב בהיר ומרקמם נעשה קרמי.
    4. מערבבים את השוקולד והביצים לתערובת אחידה. מוסיפים את השקדים והסוכר ומערבבים.
    5. מקציפים את החלבונים עד שהקצף יציב אך עדיין מעט רך.
    6. מערבבים כף גדולה מהחלבונים עם השוקולד כדי לשחרר מעט את התערובת. מקפלים פנימה את יתרת החלבונים בזהירות, עד שהתערובת אחידה.
    7. שופכים את התערובת לתבנית ומשטחים. אופים למשך 12-15 דקות עד שהחלק העליון יציב למגע.
    8. בסיום האפייה מעבירים את העוגה מהתבנית אל רשת צינון ומכסים במגבת מטבח לחה עד שהעוגה קרה לחלוטין.
    9. מקציפים את השמנת המתוקה ופורסים את התותים.
    10. הרכבת הרולדה: זה שלב קריטי אבל אפשרי לביצוע. אל תפחדו משבירת העוגה בזמן הגלגול, זה חלק מהצ'ארם שלה. מניחים נייר אפייה חדש על השיש ומפזרים עליו אבקת סוכר בעזרת מסננת קטנה.
    11. מניחים את העוגה על אבקת הסוכר כשפניה כלפי מטה ומקלפים ממנה את נייר האפייה שבו נאפתה.
    12. מורחים על פני העוגה את הקצפת באופן אחיד, אך משאירים שוליים נקיים באורך 2 ס"מ מכל צד. מפזרים את התותים.
    13. מגלגלים בעדינות את הרולדה, תוך שמקלפים ממנה את נייר האפייה ככל שמתקדמים. לרולדה יהיו מעט שברים ואבקת הסוכר תידבק אל חלקה העליון.
    14. מקררים כשעה ומגישים.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: דניה ויינר
    רולדה שוקולד עם קצפת ותותים
    צילום: דניה ויינר
    צילום: דניה ויינר
    מומלצים