שתף קטע נבחר

בריטניה: חשש מפיטורי 28 אלף עובדי משטרה

מפקדי משטרה בממלכה מזהירים מפיטורים מאסיביים כתוצאה מהקיצוצים המתוכננים. הממשלה מבטיחה כי השירותים לתושב לא ייפגעו, אך בגרדיאן מעריכים: "האזורים העירוניים שסובלים מרמות פשיעה גבוהות ייפגעו בצורה הקשה ביותר"

28 אלף עובדי משטרה בריטיים באנגליה ובוויילס, מתוכם 12 אלף קצינים, יאבדו את מקום עבודתם כתוצאה מהקיצוצים שמתכננת הממשלה בלונדון - כך מזהירים מפקדי משטרה בכירים בממלכה, בכתבה המתפרסמת היום (ג') בעיתון הגרדיאן.

 

 

בשנה שעברה הודיעה הקואליציה בבריטניה שתקציבה הריאלי של המשטרה יקוצץ ב-20% במהלך ארבע השנים הבאות, כשרוב הקיצוץ יתרחש בשנתיים הראשונות. לדברי שרים, התשלום לאנשי המשטרה מהווה כשלושה רבעים מהתקציב שעומד על 11 מיליארד פאונד, ושהקיצוצים, יחד עם שיפור הרכש וניהול יעיל יותר, יכולים לחסוך מיליונים. לדברי אותם שרים, השירותים לתושב לא יושפעו מקיצוצים אלה.

 

מצד שני, על פי מסמך שנשלח מאגודת קציני המשטרה (ACPO) ושהגיע לידי הגארדיאן, 12 אלף קציני משטרה ו-16 אלף עובדי משטרה נוספים צפויים להיות מפוטרים בעקבות הקיצוצים החריפים בתקציב. על פי העיתון, האזורים העירוניים שסובלים מרמות הפשיעה הגבוהות ביותר יהיו אלו שייפגעו בצורה הקשה ביותר, מכיוון שהם המסתמכים ביותר על המימון הממשלתי.

 

הערכה זו של אגודת קציני המשטרה עדיין נמוכה יותר מהערכת פדרציית השוטרים, הגוף שמייצג שוטרים נמוכי דרגה עד לדרגת מפקח. ארגון זה הזהיר בשנה שעברה כי כתוצאה מהקיצוץ הצפוי 40 אלף שוטרים עלולים לאבד את מקום עבודתם.

 

האם השוטרים יפגינו למרות האיסור?

הדיווח הנוכחי מגיע ביום בו אמור להתפרסם הדו"ח על תנאי עבודתם ומשכורתם של השוטרים, אשר צפוי להמליץ על שינויים רדיקליים בתנאי ההעסקה, כולל התשלום על שעות נוספות.

 

בשבוע שעבר הזהירה שרת הפנים הבריטית, תרזה מיי, שנוסף על הקפאת שכר של שנתיים, שכר השוטרים עלול להיות אף מקוצץ כדי לחסוך אובדן משרות. דבריה עוררו זעם רב בקרב פדרציית השוטרים שהאשימה אותה ב"החזרת השעון ארבעה עשורים אחורה".

 

פול מק'קיבר, יו"ר הפדרציה אמר כי השינויים שהממשלה מנסה לבצע במשטרה הם מרחיקי לכת הרבה יותר מהשינויים שהיא מנסה לכפות על כל מגזר ציבורי אחר בו היא מבקשת לקצץ. "השוטרים כועסים מאוד על הספין ועל הסיפורים השליליים שיוצאים ממשרד הפנים ומהיועצים של המשרד", הוא אמר לרדיו של ה-BBC, "נמאס להם והם מיואשים מהממשלה שמראה להם מעט מאוד כבוד".

 

לשוטרים הבריטייים אסור לנקוט בפעולות מחאה מאורגנות, אבל בפדרציה טוענים, כי כבר בשנת 2007 שקלו השוטרים לסיים את הסכם אי-ההפגנה. זאת, לאחר שמפלגת הלייבור שהייתה אז בשלטון סירבה לאשר העלאת שכר שהומלצה על ידי וועדה עצמאית חיצונית.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים