שתף קטע נבחר
 

אז מה אם צמחוני הוא קצת שיכור

הפעם ברוח החג שחלף והאלכוהול שנשאר, המדור מבושם קלות: הפול בושל בבירה, מרק העגבניות שודרג בוודקה, לממרח הטופו נוסף יין אדום ותבשיל הטופו והפטריות לגם מרטיני

יין ישמח לבב אנוש. ולא רק יין - בכלל, אלכוהול ישמח לבב אנוש, ואני מקווה שגם אתם ממשתם את מצוות החג כמוני ושתיתם "עד לא ידע". אך האלכוהול ישמח גם את קיבתו של האדם, ולא רק את לבו (אלא אם הוא בעיצומה של חמרמורת כמובן). וכשאנחנו אומרים אדם, אנחנו מתכוונם גם לצמחונים. משקאות אלכוהוליים משתלבים מעולה בתבשילים צמחוניים שונים ומוסיפים טוויסט נחמד וערב לחיך.

 

זכור לנו לטוב מימיו הראשונים של המדור מתכון לסייטן ופטריות ביין אדום, וריאציה צמחונית למנת בשר קלאסית. הפעם, בבחירת המתכונים, ויתרתי מראש על מנות סטנדרטיות המבוססות על יין, וניסיתי ללכת לכיוונים פחות צפויים. לשם כך הוצאתי מארון המשקאות, בנוסף ליינות האהובים והבלתי-נמנעים, גם בירה, וודקה ומרטיני. אם נותרתם עם כמות מוגזמת של אלכוהול בבית בסופו של החג, המדור הזה מוקדש לכם.

 

פול ובטטה בבירה

את המתכון הזה פיתחתי יום אחרי מסיבה סוערת בביתי, שאחריה נותרתי עם כמה בקבוקי בירה פתוחים אך מלאים, ושברתי את הראש איך להיפטר מהם במהירות. מאז, נרכשו בקבוקי בירה רבים כדי לשחזר את ההצלחה.

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

2 בצלים

2 כפות שמן

2 בטטות

4 עגבניות

6 שיני שום פרוסות

3 כוסות פול מבושל קפוא (או 1.5 כוסות פול יבש שהושרה לילה במים ובושל חצי שעה עם כפית סודה לשתייה)

330 מ"ל (בקבוק) בירה בהירה

3 כפות רוזמרין קצוץ (לא חובה)

2 כפיות מלח


פול ובטטה בבירה (צילום: סיגל בן דוד) 

 

אופן ההכנה:

  1. קוצצים את הבצל, מחממים את השמן בסיר או בווק ומטגנים את הבצל במשך 5 דקות.
  2. קולפים את הבטטה, חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים 5 דקות נוספות.
  3. פורסים את השום לפרוסות דקות ואת העגבניות חותכים לקוביות ומוסיפים לסיר.
  4. מוסיפים את הפול, הבירה, המלח והרוזמרין, ומבשלים למשך 30 דקות על אש קטנה.

 

הצעות גיוון:
  • במקום פול אפשר להשתמש בשעועית שחורה או בלוביה.
  • את הרוזמרין ניתן להחליף בפטרוזיליה, בכוסברה או בשמיר.
  • להחליף את אחת הבטטות או את שתיהן בתפוחי אדמה.

 

ממרח טופו ביין אדום

המרכיבים:

חבילת טופו (300 גרם) חתוכה לקוביות קטנות

2 בצלים קצוצים דק

1/2 1  כוסות יין אדום

כפית פלפל

1/2 כפית מלח

1/4 כוס שמן זית

שמן לטיגון


ממרח טופו ביין אדום (צילום: ענבל פולאק) 

 

אופן ההכנה:
  1. מטגנים את הבצל במחבת במשך 10 דקות.
  2. מוסיפים את היין, הטופו המלח והפלפל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות.
  3. מכניסים למעבד מזון 3/4 מתוכן המחבת ואת שמן הזית, וטוחנים היטב.
  4. מתקנים תיבול לפי הטעם (מומלץ להוסיף עוד קצת יין ישירות למעבד המזון בכדי לחזק את טעמו).
  5. מעבירים את הממרח לכלי הגשה, ומפזרים מעליו את יתר תוכן המחבת.

 

הצעות גיוון:

  • הממרח טעים גם כשמשתמשים ביין לבן במקום ביין אדום.
  • אפשר לפזר מעל הממרח גם עשבי תיבול שונים ו/או בצל ירוק קצוץ.

 

מרק עגבניות עם וודקה

המרק הזה עשוי להיראות מעט משונה, אבל למעשה הוא די דומה לקוקטייל בלאדי מרי. שתי חברות הביאו אותו פעם לארוחת ערב, והיה קונצנזוס בקרב 20 הנוכחים שזה מרק מבריק. בהתחלה התייחסתי לתוספת האבוקדו בחשדנות רבה, אך מסתבר שמדובר בשדרוג משמעותי של המרק.

 

המרכיבים (ל-5 מנות):

5 עגבניות בשלות

1 קופסת שימורים גדולה (800 גרם) של עגבניות מרוסקות

2 בצלים קצוצים לחצאי טבעות דקות

5 שיני שום קצוצות

אבוקדו חתוך לקוביות קטנות (מומלץ, אבל לא חובה)

מלח

פלפל

2 כפות מיסו (לא חובה, אפשר גם רוטב סויה)

וודקה (לפי הטעם)

שמן לטיגון


מרק עגבניות עם וודקה (צילום: ענבל פולאק) 

 

אופן ההכנה:
  1. שמים את העגבניות בסיר עם מים רותחים ומניחים להן, עד להתרככות שתאפשר קילופן בקלות. מקלפים וחותכים לקוביות גדולות. את המים שומרים בצד.
  2. מטגנים בסיר את הבצל עד הזהבה קלה (5-10 דקות).
  3. מוסיפים את השום והתבלינים ומטגנים 2-3 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את העגבניות ומטגנים 5 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ו-2-3 כוסות מים ששימשו אתכם בסעיף הראשון, מביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את המיסו/רוטב סויה ומנמיכים את האש ומבשלים עוד 10 דקות.
  7. טוחנים את המרק בבלנדר ידני (רק אם רוצים מרקם חלק, לא חובה).
  8. עם ההגשה, לכל קערה מוסיפים 2-3 כפות וודקה ומספר קוביות אבוקדו.

 

הצעת גיוון:

  • כדי להפוך את המרק למזין יותר, אפשר להוסיף שעועית מבושלת (בשלב 5).

 

טופו, פטריות פורטבלו ומרטיני

המרכיבים (ל-2 מנות):

1 חבילת טופו - 300 גרם (רצוי רך), חתוך לריבועים בינוניים

1 חבילת פטריות - רצוי פורטבלו, פרוסות לפרוסות עבות

3-5 שיני שום פרוסות דק

3 כפות רוטב סויה

4 כפות מרטיני (אפשר גם יין לבן)

שמן לטיגון

שמרי בירה (לא חובה)

1/2 כפית פלפל שחור

1/2 כפית מלח


טופו, פטריות פורטבלו ומרטיני (צילום: ענבל פולאק) 

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת רחבה מחממים את השמן, ומטגנים את השום עם המלח והפלפל במשך 2 דקות.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים במשך 7 דקות.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים 5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את המרטיני ורוטב הסויה ומערבבים היטב.
  5. מכסים את המחבת ומבשלים כ-5 דקות נוספות. מוסיפים את שמרי הבירה, מערבבים ומגישים.

 

הצעות גיוון:

  • להוסיף שומר אחד או כרשה קטנה (לטגן 5 דקות ואז להוסיף את השום).
  • לחובבי החריף: להוסיף פלפל צ'ילי קצוץ יבש או טרי.
  • החלפת חלק מהשמן לטיגון בשמן שומשום משדרגת פלאים את המנה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ממרח טופו ביין אדום
צילום: ענבל פולאק
טופו פטריות פורטבלו ומרטיני
צילום: ענבל פולאק
מומלצים