שתף קטע נבחר

צילום: AFP

גייטס בת"א: "נדהם מעמידתכם בפני תלאות"

בשעה שיישובי דרום הארץ נתונים למתקפת רקטות מרצועת עזה ובירושלים מנסים להתאושש מהפיגוע הקטלני, מבקר בישראל שר ההגנה האמריקני: "אני מגנה את הפיגוע והרקטות"

שר ההגנה האמריקני לא יכול היה לבחור מועד נפיץ יותר לביקור. יום אחרי הפיגוע הקטלני בירושלים ובשעה שרקטות קסאם וגראד מתפוצצות בזאת אחר זאת באשדוד, בבאר-שבע וביישובי עוטף עזה, הגיע היום (ה') שר ההגנה האמריקני, רוברט גייטס, לביקור בישראל. ynet העביר שידור חי מפגישתו עם שר הביטחון, אהוד ברק. 

 

שר הביטחון התייחס לירי מעזה ואמר כי "כל אזרח הפך מטרה לשיגור טילים ללא הבחנה. אנחנו לא רוצים להפוך לסוג של קורבנות של החלטותינו שלנו, אז אנחנו ממשיכים לשקול על איך, מתי ובאיזה מינון של אש להשיב - אבל אנחנו נשיב. אנחנו חייבים להשיב ואנחנו נחושים להחזיר את הרגיעה לאזור (...) אי-אפשר לעשות זאת ללא שימוש בכוח מפעם לפעם".

 

גייטס הגיע לביקור בשעה שארצו לוקחת חלק במאמצי הלחימה של קואליציית המערב נגד שליט לוב, מועמר קדאפי. ביקורו בקרייה בשעות הצהריים נפתח במסדר כבוד בשיתוף תזמורת צה"ל, ולאחר מכן התקיים בין השניים דיון ביטחוני בן שעה על ההתפתחויות באזור. זמן קצר לפני תחילת הביקור התפוצצה רקטת גראד בצפון אשדוד.

 

בפתח דבריו גינה גייטס את הפיגוע בירושלים ואת ירי הרקטות מרצועת עזה. "בכל פעם שאני פה אני נדהם מהיכולת של העם היהודי לעמוד בפני תלאות. לישראל הזכות להגן על עצמה מפני התוקפנים ולמתקפות מעוררות הסלידה הללו. בעת שינויים כה דרמטיים באזור, המחויבות של ארה"ב לישראל אינה ניתנת לערעור".

 

הוא הדגיש כי בכוונת ארה"ב, "להבטיח שישראל תשמר את איכויותיה הצבאיות". בהמשך הוא צפוי להיפגש עם הנשיא וראש הממשלה, ולאחר מכן גם עם ההנהגה הפלסטינית. "בפגישותיי עם מנהיגים ישראלים ופלסטינים אני נושא מסר אחר: שיש צורך והזדמנות לפעולה אמיצה - לנוע לעבר פתרון שתי המדינות".

 

ברק: מצבים קשים יוצרים גם הזדמנויות

במסיבת העיתונאים המשותפת לשניים, אמר ברק: "ישראל לא תסבול את מתקפות הטרור ולא תרשה לטרור להרים ראשו שוב. הנושא המרכזי שנדון בו הוא ההתפתחויות באזור והצורך להמשיך במאבק נגד הטרור". ברק התייחס לירי הרקטות, אולם ככל הנראה לא עודכן על כך שבתום החיפושים התברר כי לא התפוצצה רקטה באזור ראשון לציון.

 

גייטס, שהגיע לישראל אחרי ביקור במצרים, אמר: "אני די משוכנע משיחותיי במצרים כי מנהיגי מצרים מחויבים להסכם שלהם עם ישראל. גם הם מודאגים מבעיית ההברחה (לרצועת עזה, י.ז.) והצעתי להם את עזרתנו. יצאתי משוכנע שהם יקחו את זה ברצינות וגם את מערכת היחסים שלהם עם ישראל".

 

בתשובה לשאלה על הדיכוי האלים של ההפגנות בסוריה, אמר גייטס: "הממשלה בסוריה מתמודדת עם אתגר שממשלות כה רבות באזור מתמודדות עמו, הצרכים של עמיהם אשר לא ניתן להם מענה. בדיוק באתי ממצרים, היכן שהצבא המצרי עמד מהצד ואפשר לאנשים להפגין ולחולל מהפכה דמוקרטית. הסורים יכולים ללמוד מכך לקח".

 

בהתייחסו לסוריה, אמר ברק כי "קשה לדעת מה קורה בסוריה.

אם הייתי חייב לייעץ להם, הייתי נותן את עצתו של גייטס - קחו דוגמה מהממשלה במצרים ולא מממשלת לוב. אי-אפשר לשפוט עכשיו אם המצב הוא נכון או לא, אבל כאשר הממשלה הסורית תחליט שהם פתוחים לשקול לנהל מו"מ איתנו, אנו נהיה פתוחים אבל זה תלוי בהם".

 

ברק הוסיף, כי "אנחנו לא יכולים לשפוט. אני חושב שמצב קשה יוצר לא רק איומים ואתגרים אלא גם הזדמנויות ואנו חייבים להיות ערניים כדי לתפוס את ההזדמנויות ברגע שהן מגיעות ולא לתת להן לחמוק מבין האצבעות".

 

השבוע עומד בסימן הסלמה בדרום הארץ, בעקבות ירי מאסיבי של רקטות גראד וקסאם לעבר באר-שבע ואשדוד. ארגוני הטרור ברצועת עזה ירו גם מטחי פצצות מרגמה לעבר יישובי עוטף עזה ובירושלים אירע אתמול - לראשונה אחרי תקופת שקט ארוכה - פיגוע קטלני שגבה את חייה של תיירת בריטית ופצע עשרות בני אדם.

 

Read this article in English

 

 

את השידור החי צילם חגי דקל והפיקה שמרית שי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ברק וגייטס. ארכיון
צילום: רויטרס
מומלצים