שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AFP

משלחת לובית: מוכנים ליישם מפת דרכים לבחירות

בעוד הקואליציה מהדקת את המצור האווירי והימי על לוב, באה משלחת מטעמו של מועמר קדאפי אל מטה האיחוד האפריקני והודיעה כי טריפולי מוכנה לדון "במפת דרכים שתבטא את רצון העם". בתמורה היא דרשה את הפסקת ההפצצות

האם מועמר קדאפי מתחיל להראות סימני כניעה? משלחת המייצגת את שליט לוב באה היום (יום ו') לאתיופיה ומסרה לחמישה ראשי מדינות באפריקה, כי טריפולי מוכנה ליישם "מפת דרכים" שתוביל לבחירות דמוקרטיות במדינה. על-פי הצעת המשלחת הלובית, מי שיגבש את התוכנית הוא האיחוד האפריקני.

  

בהודעה שהתפרסמה בתום הדיונים באדיס אבבה נמסר כי ממשלת לוב מחוייבת להפסקת אש וכי היא דורשת את הפסקת המתקפות האוויריות והמצור הימי ואווירי שמטילות ארה"ב ובנות בריתה. לדברי המשלחת הלובית, "מפת הדרכים תבטא את שאיפות העם הלובי בדרכים שקטות ודמוקרטיות".

 

מבצע "שחר האודיסיאה" - עדכונים שוטפים ב-ynet:

 

בראש המשלחת הלובית עומד ראש הממשלה לשעבר, עבד אל-אטי אל-עוביידי. לדבריו, האלימות בלוב היא תוצאת מעשיהם של "קיצונים" ושל ההתערבות הזרה בעימות. "אנו מוכנים לדון במה שהעם הלובי רוצה. איזו רפורמה הם רוצים? אם מדובר בבחירות, אנו מוכנים לדון בפרטים. אנו מוכנים לדון עם כל אחד. זה העם שלנו. אין מחלוקת בתוך העם הלובי, יש מחלוקת בין קיצונים לבין העם הלובי", אמר אל-עוביידי.

 

המשלחת הלובית האשימה את מדינות המערב בהרג "מאות" אזרחים, למרות שארה"ב ובנות בריתה טוענות שאין כל ראיה לכך שהרג אזרחים חפים מפשע בוצע כתוצאה מהתערבות בינלאומית. יצויין כי נציגי המורדים בלוב לא לקחו חלק בשיחות שהתקיימו באתיופיה, בניגוד לבקשתו של מזכ"ל האו"ם באן קי-מון.

   

יו"ר נציבות האיחוד האפריקני, ז'אן פינג, אמר כי הארגון המאחד את מדינות אפריקה מעוניין לראות את לוב נכנסת לתקופת מעבר שתוביל לבחירות דמוקרטיות. לדבריו, רפורמות פוליטיות בלוב הינן צעד מחוייב במציאות והגדיר את דרשות העם הלובי "לגיטימיות". "אנו בטוחים ששיחות בדרג האפריקני מספיקות כדי להגיע להסכמה שתתרום לפיתרון בן-קיימא בלוב", הוסיף.

 

הודעתה של המשלחת הלובית הינה הסימן הראשון לניסיון התגמשות אמיתי מצדו של מועמר קדאפי לקראת סיום הלחימה בלוב. עם זאת, חשוב להדגיש כי לוב היא אחת התורמות החשובות לאיחוד האפריקני וקדאפי עצמו עמד בראש הארגון ב-2009 למשך שנה.

 קדאפי לקח חלק פעיל גם בייסוד הארגון ב-2002 והשתמש בכספי הנפט הלובי כדי לממן רפורמות בתוך הגוף המאחד את מדינות אפריקה.

 

שלשום אמרה מזכירת המדינה האמריקנית, הילרי קלינטון, כי מקורבים לשליט לוב פנו לבעלי בריתם ברחבי העולם כדי לבחון את עתידם, וככל הנראה כדי לחפש דרכי מילוט לעצמם ואף לקדאפי עצמו. בראיון לרשת ABC אמרה קלינטון: "שמענו על מקורבים שלו (של קדאפי) שפונים לאנשים שהם מכירים באפריקה, במזרח התיכון, באירופה ובצפון אמריקה ושואלים 'מה עלינו לעשות? איך אנחנו יוצאים מזה? מהו השלב הבא?'".

 

בינתיים נמשכת אכיפת הסגר האווירי על לוב ביתר שאת. כוחות הקואליציה דיווחו כי ב-24 השעות האחרונות נורו 16 טילי שיוט מסוג "טומהוק" על מטרות במדינה ובסך הכל בוצעו 153 גיחות. בן היתר הותקפו כוחות ארטילריה ושריון וכן תשתיות ומבני מטה של קדאפי. מפקד הכוחות המשולבים הפועלים בלוב, האדמירל ביל גורטני, אמר הערב כי יכולתו של קדאפי לשלוט בכוחותיו הקרקעיים הולכת ומצטמצמת וכי הוא החל לחמש מתנדבים. עוד הוסיף גורטני כי הפיקוד על כוחות הקואליציה יישאר לפי שעה בידי ארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תומך קדאפי על רקע הריסות אחד המתקנים הצבאיים
צילום: AP
הסגר האווירי מתהדק
צילום: AFP
מומלצים