שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    צילום: דודו אזולאי

    לבקשת הקהל: קראנץ ריקוטה ללא סוכר

    אחרי כל העוגות המתוקות שאורן בקר עמל והכין הגיע הזמן לעוגה ללא סוכר - ורק בגלל שטקבקתם כל-כך יפה. הנה רעיון לעוגה שאמנם היא לא דיאטטית אבל מתאימה למי שלא יכול או לא רוצה להשתמש בסוכר

    אחת הבקשות החוזרות ונשנות בטוקבקים שלכם לטורים שלי היא לעוגה ללא סוכר. השבוע אני מגיש בפניכם מתכון לעוגת קראנץ ריקוטה ללא סוכר. העוגה הזו, חשוב להדגיש, אינה דיאטטית - מה שכן, זה פתרון מצויין למי שחושק במשהו מתוק אבל מעוניין, מסיבות בריאותיות או אחרות, שלא להרבות בצריכת סוכר. הריקוטה היא הגבינה המושלמת לעוגות אפויות כגון זו. זוהי גבינה עדינה מאוד בטעמיה, יבשה יחסית, בעלת מרקם לא חלק לגמרי ואחוזי שומן נמוכים. בזכות טעמה הנייטרלי, הריקוטה מקבלת את הטעמים מחומרי הגלם המשתדכים לה.

     

     

    טיפים:

    • רוצים בכל זאת להכין את הקראנץ עם סוכר רגיל? אין בעיה. יחס ההמרה הוא 1:1, אז במקום תחליף משתמשים בסוכר רגיל ושומרים על הכמויות הכתובות במתכון. 
    • כשמכינים קראנץ חשוב להקפיד שכל חומרי הגלם יהיו קרים על מנת שהבצק לא יתחמם ויהיה דביק.
    • את הבצק אפשר להקפיא לזמן ממושך, ובלבד שהבצק נכנס למקפיא לפני התפחה. את ההפשרה וההתפחה לאחר מכן יש לעשות במקרר.
    • רוצים להמיר שמרים יבשים בטריים? יחס ההמרה הינו 1:3. במקום 10 גרם שמרים יבשים יש להשתמש ב-30 גרם שמרים טריים.
    • בהכנת בצק הבריוש, החלב משמש כגורם מגבש. לכן, מומלץ להוסיף חלב בהדרגה עד שנוצר בצק אחיד. כל עוד הבצק יבש מאוד וקשה למגע, צריך להוסיף חלב.
    • הסירופ עימו מרטיבים את העוגה לאחר האפייה מסייע לשמור על עסיסיותה ומונע את התייבשותה
    • לתחליף הסוכר יש נטייה לייבש את המוצרים במהירות ולכן עוגת שמרים ללא סוכר תהיה טובה עד ליומיים לאחר הכנתה.


    טעימה וללא סוכר (צילום: דודו אזולאי) 

     

    קראנץ ריקוטה

    המרכיבים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

    לבצק בריוש:

    1/2 2 (350 גרם) כוסות קמח

    קורט מלח

    1/2 כוס (100 גרם) תחליף סוכר ("כמו סוכר") או 5 שקיות של סוכרלייט או סוכרדיאט

    1 כף גדושה (10 גרם) שמרים יבשים

    3 (165 גרם) ביצים

    2 חבילות (200 גרם) חמאה קרה מאוד

    כ-6 כפות חלב (לפי הצורך)

    1/2 כפית תמצית וניל

    קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

    למלית:

    400 גרם ריקוטה

    1/4 גביע (100 גרם) שמנת חמוצה

    1/2 כוס (70 גרם) קורנפלור

    1/3 כוס (60 גרם) תחליף סוכר

    1/2 גביע (125 גרם) גבינה 5%

    קליפה מגוררת מ-1 לימון

    1 כפית תמצית וניל איכותית

    לזיגוג:

    1 כוס מים

    1/2 כוס תחליף סוכר

    1 כפית גרידת לימון

     

    אופן ההכנה:

    1. בצק בריוש: במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים. לאחר מכן מוסיפים את תמצית הווניל, גרידת הלימון והביצים. כשאלו נטמעים בעיסה, מוסיפים חלב עד שנוצר גוש בצק וכל החומרים התאחדו.
    2. מוסיפים בהדרגה את החמאה עד לקבלת בצק חלק, אחיד ואלסטי. מחלקים לשני כדורים, עוטפים בניילון נצמד ומניחים ללילה במקרר.
    3. מילוי: מפוררים לקערת מיקסר את הריקוטה ותחליף הסוכר.
    4. מוסיפים את הגבינה הלבנה, השמנת החמוצה, הווניל וגרידת הלימון ומערבבים. לבסוף, מוסיפים את הקורנפלור.
    5. הרכבה: בעזרת מערוך ועל משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ.
    6. מורחים את מלית הריקוטה על העלה באופן אחיד ומגלגלים לרולדה.
    7. חותכים לרוחב וקולעים את העוגה, כמו צמות, ליצירת קראנץ'.
    8. מתפיחים את העוגה עד שמכפילה את נפחה.
    9. אופים בחום של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
    10. זיגוג: מביאים את כל החומרים לרתיחה ומסירים מהאש. עם סיום אפיית העוגה, מברישים את הסירופ על חלקה העליון של העוגה כדי לשמור על לחות.

     

    צילום: דודו אזולאי

     

    מה עוד אפינו: 

     

    • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי"

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    קראנץ ריקוטה ללא סוכר
    צילום: דודו אזולאי
    שף קונדיטור אורן בקר
    צילום: דודו אזולאי
    מומלצים