שתף קטע נבחר

הכנה לפורים: רולדת פרג ופירות יבשים

יש עוד זמן עד פורים, אבל התחפושות כבר מחייכות בחנויות ואוזני ההמן כבר גודשות את מדפי הקונדיטוריות. אורן בקר מתכונן לחג הפרג הרשמי עם גלילות בצק שמנת במלית פרג ופירות יבשים

עוד מעט יגיע פורים, חג הפרג הרשמי. הפרג נפלא לא רק למילוי אוזני המן, אלא גם לעוגות שמרים, עוגות בחושות, טורטים ורולדות ובעצם למה לא. השילוב בין הפרג לפירות היבשים מייצר עוגה מלאה בטעמים, ניחוחות וטקסטורות, כזו שקשה לעמוד בפניה. אז למרות שעדיין לא פורים, בואו נעלה את הפרג על ראש שמחתנו.

 

טיפים:

  1. מכיוון שהבצק עדין למדי, חשוב לקררו היטב (לפחות כשעה) לפני השימוש.
  2. חשוב מאוד לקרר את מלית הפרג היטב לפני השימוש בה כדי שלא תפגע בבצק השמנת.
  3. יש להקפיד שלא למלא כמות מוגזמת של מלית בתוך הבצק על מנת שהבצק לא יקרע בזמן האפייה.
  4. למלית הפרג מוסיפים פירורי ביסקוויט שמסייעים להסמיך את התערובת ולהעניק לה את הטקסטורה הרצויה.

 

רולדת בצק שמנת במלית פרג ופירות יבשים

המרכיבים:

לבצק השמנת:

1/4 1 חבילות (125 גרם) חמאה

1/2 כף (10 גרם) סוכר 

2 (40 גרם) חלמונים 

2 כוסות פחות 2 כפות (250 גרם) קמח 

1 חבילה (10 גרם) אבקת אפייה

125 מ"ל שמנת מתוקה

מלית פרג

3/4 כוס (150 גרם) חלב

1 כוס (200 גרם) סוכר

גרידה מלימון 1

1 כפית (10 גרם) דבש

2 כפות (20 גרם) חמאה

מעט קינמון

תמצית וניל

1/2 2 כוסות (250 גרם) פרג טחון

1/2 כוס (75 גרם) פירורי ביסקוויט

1 כף (20 גרם) משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות

1 כף (20 גרם) צימוקים בהירים

1 כף (20 גרם) אוכמניות יבשות


בצק שמנת במלית פרג ופירות יבשים (צילום: דודו אזולאי) 

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר.
  2. מוסיפים את החלמונים אחד-אחד וממשיכים להקציף.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה עד שהם נטמעים היטב בתערובת
  4. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבלים עד שהבצק מתחבר ומקררים.
  5. מלית הפרג: מביאים לרתיחה בסיר את כל החומרים פרט לפרג ופירורי הביסקוויט.
  6. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים עד שהפרד נפרד מדפנות הסיר.
  7. מורידים מהאש, מצננים, מוסיפים את פירורי הביסקוויט ומערבבים היטב.
  8. מרדדים את הבצק ומורחים במלית הפרג.
  9. מגלגלים לרולדה ומעבירים לאורכה חתכים אלכסוניים.
  10. אופים בטמפרטורה של 170 מעלות למשך כ-20 דקות.
  11. לאחר צינון קל פורסים את הרולדה לעוגיות ומאחסנים בקופסה אטומה כדי לשמור על המרקם.

 

צילום: דודו אזולאי

 

מה עוד אפינו: 

 

  • אורן בקר הוא השף-קונדיטור של רשת "בליקר בייקרי" 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בצק שמנת במלית פרג ופירות יבשים
צילום: דודו אזולאי
שף קונדיטור אורן בקר
צילום: דודו אזולאי
מומלצים