שתף קטע נבחר

כמה הרוויחו הבנקים ב-2010? וכמה שילמנו?

סך רווחי הבנקים במהלך 2010 היה 6.6 מיליארד. היקף העמלות עלה בכחצי מיליארד שקל. ומה חושבים ראשי הבנקים על השכר שלהם? "המספרים שאתם רואים לא משקפים שום דבר. המערכת הבנקאית כבר לא מובילה בנושא השכר"

עונת הדו"חות לשנת 2010 הסתיימה וחמשת הבנקים הגדולים יכולים להביט בחיוך על הרווח העצום שרשמו בשנה החולפת. סך הרווח הנקי המצרפי של חמשת הבנקים הגדולים הגיע ל-6.6 מיליארד שקל, זאת בהשוואה ל-5.4 מיליארד שקל בשנת 2009.

 

לאומי הציג רווח של 2.37 מיליארד שקל, הפועלים גרף 2.2 מיליארד שקל, מזרחי-טפחות עקף את דיסקונט והציג רווח של 804 מיליון שקל, דיסקונט הציג רווח נמוך בהשוואה לשנה הקודמת שעומד על 724 מיליון שקל והבינלאומי סיים את השנה עם רווח של 484 מיליון שקל.

 

הבנקאים חזרו וטענו במהלך השנה כי הרפורמה בעמלות, שהנהיג בנק ישראל לפני כשנתיים, פגעה בהכנסות התפעוליות, וניכרת ירידה בהכנסות מעמלות. אולם מסתבר כי אלו רק עלו במהלך השנה החולפת. ההכנסות הכוללות של הבנקים מעמלות שונות הגיעו לכ-14 מיליארד שקל, בהשוואה ל-13.5 מיליארד שקל בשנה הקודמת.

 

בבנק לאומי גבו עמלות בהיקף של 3.7 מיליארד שקל, בפועלים סכום העמלות הגיע ל-4.8 מיליארד שקל, בדיסקונט סך העמלות עמד על 2.54 מיליארד שקל, בבינלאומי 1.43 מיליארד ובמזרחי טפחות גבו מאיתנו 1.34 מיליארד שקל עמלות.


הבנקים ב-2010: רווחים, שכר בכירים וגביית עמלות

הבנקים ב-2010: רווח, שכר ועמלות
שם הבנק רווח נקי גביית עמלות שכר המנכ"ל
לאומי 2.37 מיליארד שקל 3.7 מיליארד שקל 8.5 מיליון שקל
הפועלים 2.2 מיליארד שקל 4.8 מיליארד שקל 11.4 מיליון שקל
דיסקונט

724 מיליון שקל

2.54 מיליארד שקל 1.6 מיליון שקל
מזרחי-טפחות 804 מיליון שקל 1.34 מיליארד שקל 14.3 מיליון שקל
הבינלאומי 484 מיליון שקל 1.43 מיליארד שקל 6.5 מיליון שקל

 

שיאן השכר אלי יונס: "המספרים לא משקפים דבר"

כבכל שנה סוגיית שכר הבכירים ממשיכה לעורר עניין כאשר שיאן השכר בענף הבנקאות שומר על מעמדו משנה שעברה - מנכ"ל מזרחי-טפחות, אלי יונס, שעלות השכר שלו הגיעה ב-2010 לסכום של 14.3 מיליון שקל.

 

במקום השני ניצב מנכ"ל בנק הפועלים, ציון קינן, עם עלות שכר של 11.4 מיליון שקל. יש לציין כי עלויות השכר כוללות הפרשות לפנסיה והטבות שונות, חלקן באופציות שאינן משכורת ישירה. מנכ"ל לאומי, גליה מאור "הסתפקה" בעלות שכר של 8.5 מיליון שקל ומנכ"ל הבנק הבינלאומי, סמדר ברבר צדיק, השתכרה 6.5 מיליון שקל.

 

על פי נתוני הד"וחות, שכר 5 הבכירים בבנק הפועלים מגיע ליותר מ-40 מיליון שקל. במזרחי-טפחות "הסתפקה" החמישיה הפותחת ב-28 מיליון שקל.

 

בתשובה לשאלות העיתונאים התייחסו ראשי המערכת הבנקאית לשכרם. אלי יונס, שיאן השכר במערכת הבנקאית אמר "המספרים שאתם רואים לא משקפים שום דבר. מדי שנה התמורה בתוכנית האופציות תלך ותקטן. בבנק שלנו כל המנהלים נהנים מתוכנית תגמול שמשקלה משתנה אך אופייה דומה, אנחנו נהנים מתמורה בעיקר מהצלחת הבנק, כלומר עליית שווי המניה. זו הדרך הראויה ביותר".

 

בלאומי טוענים דווקא כי שכר הבכירים אצלם צנוע ואף יתכן שהיה מגיע לבכירי הבנק יותר. יו"ר הבנק, דוד ברודט, אמר אתמול: "המשכורת בבנק לאומי היא צנועה ביחס למה שאנחנו רואים בבנקים אחרים וחברות ציבוריות אחרות. המנכ"לית וחברי ההנהלה עושים עבודה שבמקום אחר היו מקבלים עליה הרבה יותר".

 

יוסי בכר, יו"ר דירקטוריון בנק דיסקונט התייחס גם הוא לסוגיה ואמר: "הדיון הוא ראוי ,שכר של בכירים צריך להיות מותנה ביצועים, מי שמשיג טוב בזכות היכולות שלו, מגיע גם לו. אין הבדל בין הון פיסי להון אנושי - אם אדם שווה את מה שיש לו בראש. משכורת היא תוצאה של התדיינות ארוכה. יכול להיות שיש מקום לעשות איזשהו סדר בכל המערך הזה".

 

יו"ר דירקטוריון הפועלים, יאיר סרוסי, התייחס לתוכנית התגמול בפועלים ואמר: "התוכנית מקשרת בין תוצאות לתגמול הפרוס על פני מספר שנים. גם הבונוס. אני מרגיש טוב עם המבנה שיצרנו. המערכת הבנקאית כבר לא מובילה בנושא השכר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
מובילים ברווח, מובילים בעמלות: בנק הפועלים
צילום: ירון ברנר
צילום: יוני רייף
יונס: "המספרים לא משקפים דבר"
צילום: יוני רייף
מומלצים