שתף קטע נבחר

82% מהחילונים: נערוך סדר פסח

מנתונים שמפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי 22% מהחילונים גם יקפידו לאכול כשר לפסח במהלך החג. 63% מהציבור סבור שהשפעת הדת התחזקה בשנים האחרונות

כמיטב המסורת, ויותר: לקראת חג הפסח מפרסמת הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה נתונים חדשים מתוך הסקר החברתי 2009. תוצאות הסקר מעידות על כך שגם בקרב הציבור החילוני והמסורתי נוהגים לחגוג את ליל הסדר: 82% מהחילונים עושים זאת, וכך גם 93% מאלה המגדירים עצמם "מסורתיים לא כל-כך דתיים" ו-98% המגדירים עצמם "מסורתיים דתיים".

 

 

לעומת הקונצנזוס סביב ליל הסדר, ההקפדה על אכילת מזון כשר לפסח אינה כה מקובלת. 90% מה"מסורתיים-דתיים" מקפידים לא לאכול חמץ בחג, אך כמוהם 68% מהמגדירים

עצמם "מסורתיים לא כל-כך דתיים" ו-22% מהחילונים בלבד. 

 

הסקר בדק גם את התפיסה של הישראלים לגבי צביון החברה. 80% סבורים כי לדת השפעה חזקה על החיים במדינת ישראל ו-63% סבורים כי השפעת הדת התחזקה בשנים האחרונות (כך 62% מהדתיים, החילוניים והמסורתיים, ו-60% מהחרדים).

 

יותר ממחצית האוכלוסייה היהודית (58%) מעריכים כי היחסים בין דתיים לחילונים אינם טובים. חילונים סבורים כך בשיעור גבוה יותר מהמסורתיים, מהדתיים ומהחרדים (67% לעומת 56%, 43% ו-41% בהתאמה). 

 

רוצים הפרדת דת ממדינה

כרבע (27%) מהאוכלוסייה היהודית חשים שבשנים האחרונות אזור מגוריהם הפך להיות דתי יותר. 59% חשים

שאזור מגוריהם לא השתנה ו- 6% חשים שאזור מגוריהם הפך להיות פחות דתי. בירושלים, מחצית מעידים על כך שאזור מגוריהם הפך להיות דתי יותר, בהשוואה ל-22% מתושבי תל אביב, 23% מתושבי חיפה ו-18% מתושבי ראשון לציון. ככלל, לכמחצית מהאוכלוסייה היהודית (49%) חשוב להתגורר בסביבה בעלת רמת דתיות דומה לשלהם.

 

57% מהיהודים תומכים בהפרדה בין דת ומדינה. שיעור התומכים בקרב הדתיים (23%) והחרדים (14%) נמוך במידה רבה משיעור התומכים בקרב החילונים (77%). רוב הציבור היהודי (64%) מעוניין לאפשר פתיחה של מקומות בילוי בשבת (מסעדות, קולנוע ופאבים), 62% מהאוכלוסייה תומכים בקיום אירועי ספורט בשבת (89% מהחילוניים), ו-53% בעד הפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: טל כהן
שולחן הסדר. כולם באים
צילום: טל כהן
חילונים-דתיים? נחוץ שיפור ביחסים
צילום: Shutterstock
מומלצים