שתף קטע נבחר

60% מהמצרים: לא להפר את השלום עם ישראל

חוקרים מטעם האו"ם שערכו משאל טלפוני במצרים מעריכים, כי בקרב השכנה רוצים בשלום כל עוד תוקם מדינה פלסטינית. עוד קבע הסקר: עמרו מוסא המועמד הפופולרי בבחירות לנשיאות

צפירת הרגעה לישראל? 60 אחוז מהמצרים תומכים בהסכם השלום עם ישראל - כל עוד תוקם במקביל מדינה פלסטינית עצמאית. כך עולה מסקר שערך באחרונה "מכון השלום הבינלאומי" המשויך לאו"ם. החוקרים, שפנו טלפונית ל-615 אזרחים מצרים, ציינו בממצאיהם כי "רעיון קידום השלום עם ישראל מושך יותר את המצרים מאשר האפשרות לקרע ביחסים".

 

הסקר, שהתפרסם הבוקר (יום ה') ב"וול סטריט ג'ורנל", קובע עוד כי המצרים לא כל כך ממהרים להקים ממשלה אסלאמית  אילו הבחירות לנשיאות מצרים היו נערכות היום, היה מזכ"ל הליגה הערבית, עמרו מוסא, העומד בראש המפלגה הליברלית וופד, זוכה באחוזי התמיכה הגבוהים ביותר (37%). לאחריו היה מדורגים מוחמד טנטאווי, המשמש עתה ראש המועצה העליונה של כוחות המזוינים במצרים(16%), והכימאי זוכה פרס הנובל, אחמד זוויל (12%).

 

ראש סבא"א לשעבר, מוחמד אל ברדאעי, זכה בקרב הנשאלים רק ל-2 אחוזי תמיכה - לאחר שרבים הביעו ספקנות בסיכויי ההצלחה של מועמד אשר שהה תקופה ארוכה בחו"ל, או שהודו כי מעולם לא שמעו על האיש. גם בכיר חברת גוגל, וואל גונים, שהיה דמות בולטת בהפגנות שהובילו להדחת הנשיא חוסני מובראק, "נבחר" בידי 2% מהעונים לסקר.

 

החוקרים בדקו גם מיהי הדמות הפופולרית ביותר במצרים, ושוב זכה עמרו מוסא ל-80% מהקולות, שציינו כי הם התרשמו ממנו לחיוב. לשם השוואה, 10% דיווחו על התרשמות חיובית ממנהיג האחים המוסלמים, מוחמד בדיע. התנועה האסלאמית הודיעה כבר כי אין בכוונתה להציג מועמד בבחירות לנשיאות מצרים, וייתכן כי מדובר בהחלטה נבונה: הסקר העלה כי האחים המוסלמים, שהיו תנועת האופוזיציה הגדולה במדינה עד להפגנות, זכו רק ל-38 אחוזי תמיכה, בעוד שכמעט 50% מהנשאלים הביעו יחס חיובי כלפי מפלגתו של מוסא.

 

מזכ"ל הליגה כבר הצהיר כי אם ייבחר לנשיא, בכוונתו לשמר את הסכם השלום עם ישראל. "לנו, כמצרים, יש את האחריות להניח את היסודות לשלום", אמר מוסא בנאום במרכז תרבות בקהיר. "אנחנו לא יכולים לבנות את מצרים ובאותו הזמן לאמץ מדיניות חוץ הרפתקנית. אנחנו נשלה את עצמנו אם לא נכיר במדינת ישראל".

 

מאידך, האחים המוסלמים ציינו בעבר כי כל שינוי בהסכם השלום עם ישראל תלוי ברצון העם המצרי, וכי להם אין כל כוונה לכפות דבר שכזה על האזרחים. "ההחלטה על דבר שכזה נופלת על כל העם המצרי", אמר בכיר בראיון לרשת אל-ערביה. גם דובר התנועה הבהיר כי לעם המצרי ולגורמים שחתמו על ההסכמים הללו שמורה הסמכות לבחון אותם מחדש, אם הם יחשבו כי אותם ההסכמים אינם מממשים את המטרה שלשם נחתמו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מוסא. המוביל בבחירות
צילום: AFP
טנטאווי. במקום השני
צילום: AFP
אל בראדעי. רק 2 אחוזי תמיכה
צילום: AFP
מומלצים