שתף קטע נבחר

ויקיליקס על ישראל: בחריין הודתה בסיוע למוסד

חצי שנה אחרי החשיפה הראשונית, אתר ההדלפות ממשיך לחשוף מברקים מסווגים על ישראל. במסמכים שהועברו לתקשורת מוגדר הנשיא בפועל של מצרים כ"מכשול" במאמצים לסיכול הברחות לעזה. אנשי מוסד התריעו שחיזבאללה מתכנן לשגר במלחמה הבאה 20 אלף טילים על תל אביב

למרות שהביע חשש, מייסד ויקיליקס, ג'וליאן אסאנג', עמד בהבטחתו והעביר לתקשורת עוד מסמכים מסווגים על ישראל. העיתון הבריטי "גרדיאן" פירסם כי המידע הרגיש חושף בין היתר ביקורת ישראלית על מי שמנהיג בפועל את מצרים, מוחמד חוסיין טנטאווי, העומד בראש המועצה העליונה של הצבא. מברקי הדיפלומטים הועברו לעיתון "ידיעות אחרונות", וחלקם מתפרסמים הבוקר (יום ו').

 

 

לפי מברק של דיפלומטים אמריקנים מנובמבר 2009, גורמי ביטחון ישראליים טענו כי טנטאווי מהווה "מכשול" במאמצים לסיכול הברחות מסיני לרצועת עזה. לעומת זאת, במסמך צויין שבישראל שיבחו את פעילותו בסוגייה של מי שהיה אז שר המודיעין המצרי, עומר סולימאן, המכהן כיום כסגן הנשיא. גורמי ביטחון בישראל ציינו כי הוא תומך בסיכול ההברחות.


ברק וטנטאווי ב-2007. "מכשול" במאמצים לסיכול הברחות (צילום: רויטרס)

 

מסמך נוסף שדלף לאתר ויקיליקס ונחשף ב"גרדיאן" מתייחס ליחסים בין שירותי המודיעין של ישראל לבין בחריין. במברק המתאר פגישה בין שגריר ארה"ב בנסיכות לבין המלך חמד בשנת 2005, מציין הדיפלומט האמריקני כי המנהיג הודה בפניו שלמדינתו יש "קשרים עם ישראל במישור הביטחוני/מודיעיני (המוסד)". המלך אף ציין כי בכוונת בחריין לקדם את היחסים במישורים נוספים.

 

100 טילים ביום על תל-אביב

במסמך אחר מ-2009, התריעו גורמי מודיעין בישראל כי לחיזבאללה אפשרות לשגר יותר מ-20 אלף טילים ישירות על תל אביב. "חיזבאללה נערך לעימות ארוך, בו הוא מקווה לשגר טילים רבים על ישראל מידי יום", טען בפני האמריקנים איש מוסד. לפי הדיווח, הגורם הישראלי העריך כי חיזבאללה נערך לשגר בתקופה במשך כחודשיים בין 400 ל-600 טילים ורקטות על ישראל מידי יום, מתוכם 100 על תל-אביב.

 

מברקים אחרים שנחשפים כעת מתייחסים לשיחות חשאיות שקיימו בשנים האחרונות גורמים אמריקנים עם ראש השב"כ, יובל דיסקין, ועם האלוף יואב גלנט, שמינויו לרמטכ"ל בוטל. לפי ה"גרדיאן" גלנט, מפקד פיקוד דרום לשעבר, אמר בנובמבר 2009 כי "המנהיגות הפוליטית בישראל טרם קיבלה את ההחלטות הנחוצות מבין העדיפויות הבאות: עדיפות קצרת טווח - לפעול שחמאס יהיה חזק מספיק כדי לאכוף דה-פקטו את הפסקת האש ברצועה. עדיפות ברמה בינונית - למנוע מחמאס לחזק את שלטונו בעזה. והעדיפות לטווח ארוך - למנוע שלטון מחודש של ישראל ברצועת עזה".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסאנג'. העביר עוד מסמכים
צילום: רויטרס
"המוסד נעזר בבחריין"
צילום: ירון ברנר
"ההנהגה טרם הכריעה"
צילום: באדיבות דובר צה"ל
מומלצים