שתף קטע נבחר

צילום: AP

ברמאללה מרוצים אך חוששים: 'ההסכם לא יחזיק'

ברמאללה לא חגגו הבוקר בעקבות ההסכם ההיסטורי בין חמאס לפתח. התושבים הביעו תקווה שהוא יוביל לשלום ויציבות, אבל חלקם טוענים: "זה לא יחזיק מעמד יותר מחודש-חודשיים"

האווירה ברמאללה בבוקר שאחרי הסכם הפיוס ההיסטורי בין פתח לחמאס לא הייתה היום (ה') חגיגית במיוחד. ברחוב הראשי של העיר עולם כמנהגו נוהג - כיכר מנארה מלאה באנשים שבעיקר עסוקים בענייניהם הפרטיים ולא בענייני המדינה, ואפילו באוהל הפיוס שם לא נרשמו חגיגות מיוחדות.

 

פיוס היסטורי, הכתבות האחרונות ב-ynet:

 

"ההסכם מצויין משום שאנחנו מעוניינים באחדות", אמר תושב העיר, מג'די עמריה, "הניסיון המר הקודם שהיה לנו השפיע על העם הפלסטיני". תושב אחר הצהיר בגאווה: "העם הפלסטיני הוא אחד. אני מאמין שזה יצליח בעזרת השם, ויהיה לכולנו שלום ויציבות - אנחנו רוצים שקט".


הסכם עם חמאס יוצר לפלסטינים מצב בעייתי מול העולם (צילום: רויטרס)

 

אבל לא כל הפלסטינים שעמם שוחחנו הסכימו להגיב להסכם המסתמן בין חמאס לפתח. גם המברכים חשו מבוכה רבה כשנשאלו על הדבר החשוב מכל מבחינתם - מה יקרה אם חמאס ינצח בבחירות הכלליות בגדה המערבית. "מה שצריך לקרות קורה - ואף אחד לא יכול לנחש מה צופן לנו העתיד", אמר אחד מהם.

 

"ההסכם יחזיק מעמד חודש או חודשיים"

אחרים נשמעים הרבה פחות סובלניים לאפשרות הזאת. "פתח בגדה חזק יותר מחמאס ואין סיכוי שחמאס יוכלו לנצח אותנו בגדה, לגבי מה שקורה בעזה - זה כבר סיפור אחר", אמר חליל, שהיה פעם חבר במנגנוני הביטחון הפלסטיניים.

 

"הכל שטויות, ההסכם הזה לא יצליח והוא יחזיק מעמד אולי חודש או חודשיים ולא יותר", הצהיר

 תושב העיר ג'מיל ג'ואברה, "יש פערים גדולים מאוד בין הצדדים. למשל נושא האסירים הפוליטיים. פתח ישחרר את חלקם אבל לא את כולם ואז תראה שיחלו הסדקים". על-פי ההסכם, אמורים מנגנוני הביטחון לשחרר את העצירים הפוליטיים הכלואים בבתי הכלא של הרשות.

 

בכלל, ברמאללה סבורים שהסכם עם חמאס מציב את הפלסטינים במצב בעייתי גם מול העולם. "לחמאס יש דרך אחת והיא דרך הטרור ולא דרך השלום", אמר אחד התושבים. תושב אחר דווקא סבר אחרת: "אם יהיה רצון טוב של שני הצדדים גם בחמאס וגם בישראל - ייתכן גם שלום ביניהם. זה הכל עניין של כוונה אמיתית".

 

חליל הוסיף ואמר כי "אני בטוח שמה שאומרים למצלמה ומה שיגידו לך כשהיא נכבית זה שני דברים שונים לחלוטין. למצלמה יגידו שהכל בסדר אך אחר כך אנשים חושבים שכל מה שמעניין את המנהיגים הוא על איזה כורסא הם ישבו - ומה שמעניין את האנשים זה האוכל שהם יכניסו לפיהם ולפיות של הילדים שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה צופן העתיד? אבו מאזן והנייה
צילום: EPA
מומלצים