שתף קטע נבחר

הפגנה מול בית המשפט: "כולנו משפחת קרפ"

"לכל אחד מאיתנו זה יכול לקרות", הזהירו עשרות המפגינים הצעירים שהתאספו מול בית המשפט המחוזי בתל אביב, והביעו מחאתם על פסק הדין נגד תוקפי אריק קרפ. "הפסיקה הפכה לנו את הבטן, החלטנו לעשות מעשה". המחאה הגיעה גם לאינטרנט

פסק הדין בעניינם של תוקפי אריק קרפ ממשיך לעורר מחאה, וגם אזרחים מצטרפים למאבק. עשרות בני אדם התאספו בצהריים היום (ה') מול בית המשפט המחוזי בתל אביב, ומחו על החלטת השופטים להרשיע את האחראים למותו של קרפ בהריגה במקום ברצח. "לכל אחד מאיתנו זה יכול לקרות מחר", הזהירו המפגינים.

 

השופטים קבעו בהכרעתם כי לא ניתן לקבוע באופן חד משמעי אם קרפ מת ממהלומות שספג מידי תוקפיו. "כשקרפ קם ורץ הם לא רדפו אחריו, לא השתמשו בכלים ולא נתנו לו מכות במקומות רגישים, ולכן לא ניתן לקבוע כי היה שם רצון להמית או כוונה. רצח צריך כוונה מיוחדת, הכנה ורצון להמית. שלושת האלמנטים האלה לא היו".

 

ההחלטה עוררה תרעומת רבה, בין היתר, בקרב חניכי תוכניות מנהיגות של תנועת השומר החדש, והמדרשה למנהיגות חברתית ממכינת התבור בנצרת עילית. הם הגיעו לבית המשפט והניפו שלטים על גביהם נכתב: "כולנו משפחת קרפ", "שופטים עשיתם לינץ'" ו-"לא תעמוד על דם רעך". "אף אחד לא היה רוצה שזה יקרה למישהו קרוב אליו", הסבירו המשתתפים. עם זאת, עוברים ושבים היו יותר ספקניים לגבי מחאתם: "כלום לא יעזור, כי אנחנו מדינה מטומטמת", צעק אחד מהם לעבר המשתתפים. 

 

המפגינים הצעירים מספרים כי ההתארגנות הייתה ספונטנית למדי. "הפסיקה אתמול הפכה לנו את הבטן. החלטנו לקום ולעשות מעשה כמו להרים שלט. זה קול הצעקה שלנו, וזו חובתנו כאזרחים בחברה דמוקרטית". לדבריהם, "המקרה הזה משקף את נקודת הקצה בתהליך מתמשך של כרסום הביטחון האישי שלנו כאזרחים במדינת ישראל, וזה נמאס".


"תהליך מתמשך של כרסום הביטחון האישי" (צילום: בן קלמר)  

 

ראש המדרשה למנהיגות חברתית, עמיחי שיקלי, התייחס להכרעת הדין אתמול ואמר: "יש קשר הדוק בין המקרה הזה לבין מה שקורה בכבישים, לדקירות במגרשי חניה, לדקירות במועדונים, ללקיחת דמי חסות בבאר שבע, ולעובדה שאי אפשר לטייל אפילו בטיילת בתל אביב. מבחינתנו זה חלק מתהליך שצריך לעצור אותו.

 

"כשמדובר בביטחון האישי של האזרחים, חוסר המשילות והריבונות של הממשלה מגיע לשיאים שאי אפשר לשתוק לעומתם. אף אחד לא מפחד מהמשטרה וממערכת החוק", הלין שיקלי, והוסיף: "השופטים נתנו חיבוק לבריונות במדינה ולפושעים. חייבים לצאת במחאה נגד ההחלטה הזו, שום דבר לא ישתנה אם נשלח טוקבקים ולא נצא לרחובות".

 

יואל זילברמן, ראש ארגון השומר החדש, שהגיע גם הוא להפגנה, ציין כי "המקום הכי בטוח לכאורה, כמו טיילת בתל אביב, הפך לשדה לינץ'. זה מצב שאי אפשר לעבור עליו לסדר היום. אנשים נתנו מכות רצח לבן אדם ובסוף הם לא מואשמים ברצח. האזרח הפשוט, שהוא הרוב במדינה, מרגיש כמו מיעוט ביחס לבריונות ולמאפיות הקטנות שמרשות לעצמן לעשות ככל העולה על רוחן".

 

במקביל, מתארגנת מחאה גם באינטרנט. היום הופצה ברשתות החברתיות עצומה הקוראת לשנות את סעיף האישום נגד התוקפים, ואספה תוך מספר שעות קרוב ל-300 חתימות. "זה נראה שמערכת המשפט בארץ קצת התחרפנה", ציין יוזם העצומה, ארנון גל, "במיוחד לאחר מקרה שחר גרינשפן והעונש של הנהג הפוגע. היה לי קשה לשבת במקרה הזה. התחלתי עצומה, רציתי לנסות ולראות איך זה מתקדם, למרות שבדרך כלל אני לא פעיל כל כך. נראה לי שניתן להיעזר בעצומה כדי להגיע לאיזשהו הד תקשורתי שיעזור למשפחה המסכנה הזו במאבקם במערכת המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ההפגנה היום. "השופטים חיבקו את הבריונות"
צילום: בן קלמר
אריק קרפ. "נתנו מכות רצח ולא מואשמים ברצח"
מומלצים