שתף קטע נבחר
צילום: דניה ויינר

בין בולגריה לבלוגיה: בניצה ממולא גבינות

מפגש מאורגן בין בלוגריות אוכל הוליד ארוחה שכללה את הבניצַה, מאפה עלי פילו בולגרי שאפשר למלא במלית מלוחה או מתוקה. דניה ויינר נשארת נאמנה לשבועות וממלאה את הבצק בגבינות מכל מיני ארצות

כשהתחלתי לחקור את נושא הבלוגים לפני שנה וחצי, נכנסתי לבלוג אחד שהוביל לאחר שהוביל לעוד אחד, וכן הלאה וכן הלאה. כמעט בכל בלוג יש עמודת קישורים לבלוגים אחרים והשיטוט בהם הופך לאין-סופי. הקישורים האלה הפתיעו אותי בהתחלה, אני באה מעולם תחרותי ולא בהכרח מפרגן ולכן מצא חן בעיני הפרגון הבלוגרי. לאור האחווה הזו, ולרגל חג השבועות, החלטנו לאחד כוחות ולהעלות פוסט חגיגי במיוחד ביחד עם מאיה מרום מ"בצק אלים" ועם רוני דה ליידה מ"home in style". נפגשנו בבית המקסים של רוני, בישלנו יחד, סידרנו יחד את הסט והחלפנו טיפים. היה טעים.

 

החלטתי להביא מתכון שאני מאוד אוהבת להכין בשבועות- בניצה, מאפה פילו בולגרי. מה שמגניב בבניצה זה שאת כל שאריות הבצק שנשבר או התפורר, מקמטים ומכניסים אל תוך המאפה. חוץ מדרך ההכנה אני גם יכולה לומר שללא ספק מדובר מאפה לא מאוד משמין, במיוחד ביחס לשאר מאכלי שבועות. 

באשר לבצק הפילו, יש אנשים שמפחדים לעבוד איתו, זהו בצק ללא שומן בכלל ויש לו נטייה להתייבש אם הוא לא מכוסה, לכן צריך לשמן את הבצק בחמאה או שמן זית מה שמהווה יתרון גדול משום שאתם אלו שמחליטים כמה שומן להכניס ובאיזה סוג להשתמש. 

 

דברים שחשוב לדעת לפני שמתחילים:

  1. בעבודה עם דפי פילו צריך לעבוד בזריזות, כשלא משתמשים בבצק חשוב לכסות אותו כדי שלא יתייבש.
  2. אפשר לגוון בתחום הגבינות. את הגרוזינית אפשר להחליף בקשקבל או פרמזן. את הבולגרית לא הייתי מחליפה אבל תחליטו אתם כמה אחוזי שומן בא לכם, חושב להשתמש ביוגורט סמיך אחר הבלילה נוזלית מידי.
  3. לרוב אני מכינה את המאפה הזה בתבנית אחת גדולה, בגלל החג חשבנו על דרך חגיגית יותר ולכן הכנו את המנה בתבנית מאפינס.
  4. לאחר שהאפייה הסתיימה חכו כ-5 דקות ואז תשחררו את המאפים האישיים מהתבנית והניחו להם להצטנן על רשת צינון- פעולה זו תשמור על פריכות הבצק בחלק התחתון.
  5. אם לא מגישים מייד בתום האפייה, חשוב לחמם את המאפה בתנור כדי שלא יהפוך לסמרטוטי.

 

בהזדמנות זו אני רוצה לספר לכם על גבינה מדהימה שנחשפתי אליה לפני שנה בערך, גבינה גרוזינית מלוחה. זו גבינה עם אחוזי שומן נמוכים בין 5-8 והיא נמסה תחת חום- מושלמת לבניצה הבולגרית, גם אם היא לא מאותו הכפר. אפשר להשתמש בגבינה גם לפיצות או מאפים אחרים. אני קניתי אותה בדוכן גבינות בשוק הכרמל.


בניצה אישית לכל אחד (צילום: דניה ויינר) 

 

בניצה

המרכיבים (ל-24 מאפים אישיים או תבנית אחת של 25X30):

1 חבילת דפי פילו, בטמפ' החדר

100 גרם חמאה מומסת

לבלילה:

4 ביצים

2 גביעי יוגורט 4.5%

150 גרם גבינה גרוזינית מפוררת

150 גרם גבינה בולגרית מפוררת

1 חבילת תרד טרי מאודה וסחוט או 400 גרם תרד קפוא

מלח (לא הרבה כי הגבינות מלוחות)

פלפל שחור גרוס טרי

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בעזרת מברשת מטבח מורחים את התבנית בחמאה מומסת.
  2. לוקחים דף פילו אחד, בעזרת המברשת משמנים אותו בחמאה, מניחים עליו נייר נוסף ומשמנים. אם משתמשים בתבנית מאפינס חותכים את הבצק לריבועים ומניחים בתוך השקעים. אם מכינים בתבנית גדולה, מניחים את הדפים בשלמותם כך שהדפנות שלהם מחוץ לתבנית.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל חומרי הבלילה לכדי תערובת אחידה.
  4. שופכים 1/3 מכמות בלילה ומעליה מניחים דפי פילו מקומטים, כמו נייר שזורקים לפח. מעל הכל שופכים את יתרת הבלילה.
  5. משמנים עוד 2 דפי פילו ומצמידים, מכסים את המאפים.
  6. אופים במשך 35-40 דקות עד שהמאפה זהוב.


בניצה ממולאת גבינות (צילום: דניה ויינר) 

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כל גבינה שתחפצו
צילום: דניה ויינר
מומלצים