שתף קטע נבחר

פרשת רמדיה: עובדי משרד הבריאות לא הורשעו

בין 400 ל-500 שעות לתועלת הציבור נגזרו על חמישה עובדי המשרד. בני משפחות הילדים מחו: "בית המשפט נתן פרס לאנשים שהיו אחראיים לבדוק את המזון שנכנס לארץ"

עבודות לתועלת הציבור - לעובדי משרד הבריאות שהואשמו בפרשת רמדיה: בית משפט השלום בפתח תקווה קיבל היום (א') את עסקת הטיעון ולא הרשיע חמישה עובדים של משרד הבריאות, שהודו במסגרת פרשת רמדיה כי ביצעו מעשה שעלול היה לגרום להפצת מחלת. על ארבעה מהעובדים הוטל עונש של 400 שעות לתועלת הציבור, ועל העובדת החמישית, ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, הוטלו 500 שעות. בני משפחות התינוקות שנפגעו מחו נגד העסקה והעונש.

 

השופטת ליה לב און אמרה כי היא מקבלת את עסקת הטיעון, בין היתר כי מדובר ברף רשלנות נמוך של חמשת הנאשמים. לדבריה, החמישה לא אחראיים לתוצאות הכואבות של פרשת רמדיה, וכי הם בסך הכול פעלו על-פי הנהלים. השופטת קבעה עוד, כי בעקבות פרשת רמדיה שונו הנחיות הפיקוח על מזון תינוקות והוא הוגדר כמזון רגיש.

 

"לא היתה תורה ונהלים כתובים בנושא, הכישלון היה כישלון מערכתי", קבעה השופטת. היא ציינה גם, כי חמשת עובדי משרד הבריאות שיתפו פעולה בחקירה, נתנו הסברים וכי בעקבות כתב האישום הם נפגעו עקב הפרסומים עליהם.

 

לאחר גזר הדין, אמרה מיכל זיסר אמו של התינוק אבישי ז"ל - שנפטר עקב השימוש ברמדיה: "נמצאת פה ילדה שהיא לא במצב פשוט. הם מחייכים ואנחנו נשארים עם הכאב. כעת אנחנו מחכים למלחמה נגד נאשמי חברת רמדיה, שהם נאשמים בעברות רציניות. אני איבדתי את בני אבישי כתוצאה ממזון רמדיה".

 

"העונש לא מרתיע"

לבית המשפט הגיעה גם נטע נטי (8), שנפגעה מאכילת מזון של רמדיה ונותרה נכה. אביה אמיר אמר לאחר הדיון: "שמונה שנים חיכינו בשביל עונש כזה מגוחך. אין הרבה מה להגיד. פשוט בית המשפט נתן פרס ,לאנשים שהיו אחראיים לבדוק את המזון שנכנס לארץ ולא עשו כך. העונש שהם קיבלו ואי הרשעתם לא מרתיע. הם יחזרו לעבודה שלהם".

 

נטי, שלא הסתיר את זעמו על גזר הדין, הוסיף: "הם קיבלו עונש קל, אבל אנחנו קיבלנו מאסר עולם. אנחנו מעניקים לילדה טיפול מסור, על מנת לקדם אותה כמה שאפשר. אנחנו נשארים עם הילדה לתמיד, הם יחזרו לעבודתם. הצדק היה צריך כן להיעשות והוא לא נעשה. אני כועס כבר שמונה שנים. הנאשמים אף פעם לא באו לבקר את נטע. היום הבאנו אותה לבית המשפט כדי שיראו את הילדה ומה נגרם לה בגלל האוכל, בגללם".

 

האב הוסיף: "אנחנו נשבענו לילדה, שאנחנו נביא אותה לביתה משפט, כדי שתראה איזה עונש מקבלים אלו שלא בדקו לה את האוכל המקולקל. אנחנו עכשיו מחכים למשפטם של אנשי רמדיה. אנחנו מקווים שהם יקבלו עונש חמור יותר, על מנת שדברים כאלו לא יחזרו".

 

נטע עצמה, שלדברי אביה הרופאים לא נתנו לה סיכוי לחיות, צועדת

 בעזרת הליכון. היא מדברת מעט וכששמעה את השופטת מקריאה את החלטתה, היא  שאלה "איך קוראים לה?". האב אמר כי בזכות ההשקעה של בני משפחתו, השתפר במעט מצבה של בתו.

 

עו"ד עופר בר טל, המייצג כמה מהנאשמים, בירך על החלטת בית המשפט לקבל את עסקת הטיעון ואמר כי הנאשמים עבדו על פי ההנחיות שקיבלו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים