שתף קטע נבחר

המדינה: מפעל המחזור הגדול בישראל - מזהם

בלעדי: כלובי הבקבוקים הפכו לחלק מהנוף, רבים משליכים לתוכם פסולת פלסטיק שמועברת למפעל אביב תעשיות מחזור, שם הופכים אותה לפתיתי פלסטיק. סביבתי? לא בטוח. המשרד להגנת הסביבה הורה לפתוח בחקירה פלילית נגד המפעל בגין חריגה מתמשכת בשפכים והתעלמות מדרישות המדינה

אבסורד סביבתי: המשרד להגנת הסביבה הורה לפתוח בחקירה פלילית נגד מפעל אביב תעשיות מחזור ברמת חובב - מפעל מחזור הפלסטיק הגדול בישראל. הסיבה: חריגה מתמשכת בשפכים והתעלמות מדרישות המשרד. "מדובר בחריגה שנמשכת כבר שנים", אמר ל-ynet מנהל מחוז דרום במשרד גיא סמט. "לא מדובר באירוע חד פעמי של חריגה. לאורך התקופה גילינו הבנה רבה, בשל פעילותו החשובה של המפעל למען הסביבה, אבל לא ייתכן להשאיר את המצב ללא טיפול".

 

 

אביב תעשיות מחזור אחראי על מחזור בהיקף של כ-6,000 טונות פלסטיק בשנה. בין השאר המפעל אחראי על איסוף בקבוקי הפלסטיק המושלכים לאלפי כלובי המחזור ברחבי הארץ. בסוף תהליך מחזור הבקבוקים נוצרים במפעל פתיתי פלסטיק שנמכרים למפעלים בארץ ובעולם אשר משמשים לייצור מוצרים רבים.

 

למרות היותו "מפעל ידידותי לסביבה", במשרד להגנת הסביבה טוענים כי כבר שנים שהמפעל אינו מטפל כראוי בשפכים הנוצרים בתהליכי הייצור בו. לאחרונה, לאחר מספר רב של התראות שנשלחו למנהלי המשרד, קיימו אנשי מחוז דרום במשרד להגנת הסביבה שימוע למנהליו.

 

"ממצאי דגימות שפכים", נכתב בפרוטוקול השימוע. "מעידים כי המפעל אינו עומד בתנאי רישיון העסק ובכך מפר, לכאורה, את הוראות חוק רישוי עסק". הסוף השימוע סוכם כי המפעל יסדיר הנושא עד ל-1 ביוני. סמט הוסיף כי "ההחלטה להעביר את הטיפול בנושא למחלקת האכיפה ולמשטרה הירוקה, משמעותה שתיפתח חקירה פלילית, אשר בסופה ייפתח תיק פלילי למפעל".

 

"לא עומד בדרישות החוק" 

מנהל המחוז הסביר כי כיום שפכי המפעל מטופלים בין השאר באמצעות בריכות "ירוקות" (Wetlands), ולאחריהן מוזרמים השפכים לבריכות האידוי ברמת חובב. עם זאת, לדבריו, ריכוזי החומרים האורגניים שנותרים בשפכים לאחר הטיפול, אינם עומדים בדרישות החוק. כמות השפכים שמיוצרת במפעל נעה בין 10-15 מ"ק ביום.

 

ממפעל אביב תעשיות מחזור נמסר בתגובה כי "במסגרת הדגש ששמה החברה על איכות הסביבה, נבנתה במפעל מערכת טיהור שפכים המבוססת על בריכות ביולוגיות, כבר לפני כ-5 שנים.

 

"החברה השקיעה מיליוני שקלים במערך טיהור זה והסתייעה במיטב המומחים בנושא, בהתאם לעקרונות המשרד להגנת הסביבה, ועל פי הגישה לפיה יש לשאוף למניעת בזבוז משאבים בתהליך המחזור. מסיבה זו המים המשמשים לתהליך המחזור במפעל עוברים לשימוש חוזר במעגל סגור, ורק אחוז קטן מהם מועבר לבריכות הביולוגיות לטיפול כשפכים.

 

"אנו נמשיך להשקיע במחזור מתוך אמונה כי זו השיטה הנכונה והיעילה ביותר להפחתת הפסולת המועברת להטמנה. במסגרת זו אנו נפעל לחיסכון באנרגיה ומניעת בזבוז משאבי טבע, תוך הקפדה על ביצוע הנחיות ודרישות המשרד להגנת הסביבה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עומר הכהן
כלוב מחזור
צילום: עומר הכהן
מומלצים