שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

מתחילים להתגלגל: טיפים לרוכבי אופניים חדשים

מהם חמשת המסלולים המומלצים לתחילת הדרך, איך להתאים לעצמכם אופניים, איזה ציוד יש לרכוש וגם כמה זה עולה לכם - טיפים חשובים למי שמתחיל לטייל ולדווש על דו-גלגלי בטבע

תרבות האופניים נמצאת איתנו כבר כמה שנים. התרבות הזו עדיין צעירה, אך בכל זאת עשרות אלפי אנשים כבר מטיילים על אופני הרים מדי שבוע והמכורים אף כמה פעמים בשבוע.

 

>> הכל אני יכול: אטרקציות, טיולים ובילויים בחופש הגדול

 

השילוב המוצלח בין כושר גופני, טיול בטבע ומפגש חברתי הן הבסיס הערכי והכל כך מוצלח לתחום הנהדר הזה. ניתן למצוא כיום רוכבים ורוכבות בכל הגילים, ניתן להצטרף להרבה מאד אירועים מאורגנים, טיולים, הרצאות וסדנאות. ישנן הרבה כתבות, אתרי אינטרנט ופרסומים בנושא, והכל חי, תוסס, בועט ובעיקר מהנה.

 

אז מה עושים בכדי להתחיל? הנה לכם כמה טיפים החשובים ביותר להתחלה:

 

1. רכיבות ראשונות באופי המתאים לכם - הכי חשוב זו ההתחלה. אם תהנו בטיול הראשון אז ככל הנראה תמשיכו. אם תסבלו אז כנראה שלא נראה אתכם מדוושים איתנו בעתיד. חשוב להתחיל בטיול קל ומישורי במסלול מתאים ובקצב המתאים לכם. חמשת המסלולים הכי מומלצים מבחינה זו מהצפון לדרום הם: אגמון החולה, נחל אלכסנדר, פארק הירקון, חבל בארי ופארק תמנע. מצאו לכם מסלול קרוב נח ומתאים וצאו לדרך.


אחד המסלולים המומלצים לרכיבה. פארק הירקון (צילום: אלישבע זלצר)

 

2. אופניים המתאימים לכם - חשוב מאד להתנסות בשטח אך ורק באופני הרים מתוחזקים המתאימים לכם. ישנן שתי דרכים לעשות זאת: לשכור אופניים בכמה מרכזי אופניים, ששם גם ילוו אתכם בהדרכה, או לגייס חבר קרוב, רוכב אופניים, כבר לטיול ראשון. שימו לב: ההמלצה הכי טובה לרכישת אופניים היא לרכישת "אופני כניסה" של אחד מהמותגים הקיימים בשוק. אופניים כאלו יעלו לכם עד 2,000 שקל, והם יותאמו לכם על פי מידה מדויקת ואיתם תוכלו לטייל בכל מקום בארץ.

 

3. ציוד נוסף - חשוב מאד להצטייד באביזרי בטיחות בסיסיים, ובראשם קסדה ומשקפי שמש שיגנו עליכם בכל רכיבה. בהמשך ניתן להצטייד גם בכפפות, מכנסי וחולצת רכיבה, תיק רכיבה ועוד. ביציאה לשטח חובה להצטייד גם בערכה לתיקון פאנצ'רים הכוללת: פנימית חלופית, משאבה וכפות לחליצת הצמיג. חשוב תמיד גם לא לשכוח פלאפון ותיק לעזרה ראשונה.

 

4. הצטרפו לקבוצות רוכבים - יש כיום מספר אתרי אינטרנט וקבוצות המציעים לרוכבים לבוא ולהצטרף לרכיבות וטיולים, וליהנות מהחברותא הנוצרת שם. יש גם כמה מרכזי שטח שנותנים את כל השירותים לאופניים. תתפלאו, אבל ברוב המקרים זה גם לא בתשלום, פשוט לבוא ולרכוב.


יש קבוצות רכיבה רבות. למה אתם מחכים? (צילום: ארכיון הצילומים, קק"ל)

 

5. הצטרפו לאירועים גדולים - לאחר מספר רכיבות אתם מוזמנים להצטרף לאירועים גדולים שבהם החוויה היא אחרת לגמרי. כמות האנשים והמסלולים באירוע, סוגי האופניים השונים והחוויה תשאיר אתכם פעורי פה ותחזרו עם חיוך לכל השבוע.

 

6. מים! חשוב עד מאד לא לשכוח בכל הטיולים להצטייד בכמות מספקת של מים. ההמלצה הכי טובה היא לא להסתפק במים על האופניים ולהצטייד בתיק גב ובו בקבוקי מים או שקית מים לשתייה.

 

7. לא פחות חשוב: הקפידו לשמור על הסביבה בעת הרכיבה, רכבו בשבילים המיועדים לכך ,הימנעו מלפגוע בשטח והימנעו מלהשליך אשפה. אנחנו רק אורחים לרגע בטבע.

 

להלן כמה מרכזי אופניים ,טיולים ומידע מהצפון לדרום שיעזרו לכם וללא תשלום:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ארכיון הצילומים, קקל
לשימוש תיירות בלבד! אופניים הירקון
צילום: ארכיון הצילומים, קקל
מומלצים