שתף קטע נבחר

איראן חושפת: מבנה תת-קרקעי לשיגור טילים

המתקנים נחשפו עם פתיחת התמרונים הצבאיים השנתיים ברפובליקה האיסלאמית. על פי הדיווח בטלוויזיה הממלכתית, נבנו מתקנים רבים שאי אפשר לגלותם בלווין והם יאכסנו טילים בליסטיים שיכולים להגיע לישראל

איראן חשפה אתמול (יום ב') את המבנים התת-קרקעיים, שבהם תאכסן את הטילים הבליסטיים שלה המסוגלים לפגוע בישראל ובבסיסי ארצות הברית במדינות המפרץ הפרסי. התמונות שודרו בטלוויזיה הממלכתית של טהרן עם פתיחת תרגיל צבאי שיימשך 10 ימים.

 

בדיווח של רשות השידור האיראנית נאמר כי הטילים יהיו מוכנים לשיגור במקרה של מתקפה על איראן. הקצין שמונה לדובר הצבא לתמרונים, קולונל אסגר קליצ'האני, אמר כי מדובר "ביחידה לתגובה מהירה. הטילים, שמאוכסנים באופן קבוע במאונך, מוכנים לפגוע במטרות שנקבעו מראש".


שיגור טילים בעבר במסגרת התרגילים הצבאיים באיראן (צילום ארכיון: AFP)

 

הוא גם הכחיש האשמות מצד ישראל שאיראן קיבלה את הטכנולוגיה לבניית מערך המבנים הללו מצפון קוריאה, וטען כי הם מבוססים על מחקר מקומי.

 

אמיר עלי האג'י-זאדה, מפקד מערך הטילים והחלל במשמרת המהפכה האיראניים, סיפר כי נבנו מתקנים רבים, שאין ביכולתם של לוויני ריגול לגלות. הוא לא חשף פרטים נוספים.

 

בדיווח נראו תמונות של מתקני שיגור לטיל "שיהאב 3", שיכול להגיע לטווח 2,000 קילומטרים. כלומר, הוא מסוגל להגיע עד מדינות מזרח אירופה. גם שודר קטע המראה טיל המשוגר מאחד המתקנים לאחר שגג המתכת שכיסה אותו נפתח.

 

האג'י-זאדה טען כי מדובר בנכס חיוני מול המערב: "המתקנים הללו מבטיחים שנוכל לעמוד מול יריבים שאינם שווים לנו ולהגן על הרפובליקה האיסלאמית".

 קצין אחר שלא הזדהה סיפר: "רק למדינות בודדות בעולם יש הטכנולוגיה למבנים תת-קרקעיים לשיגור טילים. הטכנולוגיה הדרושה מסובכת בדיוק כמו תכנון הטיל עצמו".

 

במהלך התמרונים המכונים "הנביא הגדול 6", ישוגרו כמה וכמה טילים בליסטיים, כולל הטיל "סג'יל" שהוא בעל טווח זהה ל"שיהאב", רק מונע בדלק מוצק. איראן מקיימת את התרגילים הצבאיים הללו מדי שנה כחלק מתכניתה לעצמאות צבאית מ-1992. במהלך התרגילים נחשפים בדרך כלל כלי-נשק חדשים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
טיל "שיהאב 3"
צילום: רויטרס
תמרוני "הנביא הגדול" בשנה שעברה
צילום: AFP
מומלצים