שתף קטע נבחר

אסטה לה פסטה

לחות ומזג אוויר לוהט לא מתיישבים טוב עם סירים על האש ומנות חמות. רותי קינן מעדיפה מנת פסטה פושרת עם עגבניות מיובשות וגבינת ריקוטה - ארוחה שלמה ולא מאוד משמינה

הברירה הטבעית, בעיני, בימי הקיץ הפחות שפויים (מבחינת מזג האוויר) היא פסטה, מנת פחמימות שדווקא מצטיינת בקלילות יחסית, בהתאם למה שמשדכים לה. היא יכולה להתכסות ברוטב סמיך וחם ולנחם רעבים גם בחורף, אבל בעונה זו היא בהחלט מסתפקת במעטה מרענן, הכולל שמן זית וירקות, ומצוינת גם כשאינה מהבילה.

 

למי שמנסים להיפטר בימים אלה מכל העודפים שהשאירו על גזרתם החורף והחגים האחרונים, הפסטה יכולה להציב מכשול מסוים. ככלות הכול, מדובר כאן במאכל הנחשב לעתיר קלוריות גם כשלעצמו (100 גרם פסטה לפני בישול, כמות הנחשבת למנה יפה אך מקובלת, מספקת כ-350 קלוריות). תוסיפו לכך רוטב, שבלעדיו היא עירומה ותפלה, והרי לכם מנה שאינה מתיישבת עם הרצון לרזות.

 

אז זהו, שזה לא כל כך מדויק, כי פסטה בתוספת רוטב קל, אך עתיר מרכיבים, יכולה בהחלט להיחשב למנה עיקרית ולהשביע בלי תחושת קיפוח. ומנה עיקרית שמספקת פחות מ-500 קלוריות ומותירה את הסועד שבע ומסופק מתאימה בהחלט גם למי שרוצים לרזות. הכול תלוי, אם כן, בתוספות, ויש גם טריקים.

 

טיפים לשומרים על המשקל

הטריק הראשון הוא להשתמש בפסטה חלולה. פסטה כזאת תופסת הרבה יותר נפח על הצלחת, ומי שאוכלים גם בעיניים ישבעו ממנה מהר יותר.

  • הטריק השני הוא להפחית ככל האפשר בשומנים (במתכון שלפניכם השתמשתי בשתי כפות שמן זית ועוד קצת מהעגבניות השרויות - אבל בהחלט אפשר לוותר על מחצית הכמות). מומלץ להזיז הצידה את השמנת, החמאה או רטבים המבוססים עליהם ולהעדיף רוטבי עגבניות. ואם אתם אוהבים את הפסטה שלכם שוחה ברוטב - השתמשו במעט ממי הבישול של הפסטה כדי לדלל אותו (זה מה שעושים השפים באיטליה).
  • עוד טריק שעובד הוא להוסיף המון ירקות. במתכון שלהלן, למשל, במקום עגבניות מיובשות (שטעמיהן המרוכזים מאפשרים שימוש בכמות קטנה יחסית) אפשר להשתמש ב-300-400 גרם עגבניות שרי חצויות. אפשר להוסיף מלבד קישואים גם סלרי, מלפפונים וכל ירק אחר שעולה על דעתכם, מאודה או אפילו טרי.
  • ואחרונה חביבה, הגבינה. כבודה של הפרמזן במקומו מונח, אבל אין לכם מושג כמה שמות היא עושה במאזן הקלורי שלכם. נכון שכשמשתמשים בה כתבלין - באמת מעט רק בשביל הטעם - היא לא מזיקה. אבל הרבה ממנה ברוטב או על פני הפסטה ממש לא מומלץ למקפידים (גם לאלה שנזהרים ממנות יתר של כולסטרול). גבינת הריקוטה, התשובה האיטלקית לגבינות האחוזים שלנו, נהדרת עם פסטה. מאחר שהיא דלה בקלוריות (אבל עשירה מאוד בסידן), אפשר להתפרע עם הכמויות. טעמה החלבי הנייטרלי עושה אותה תחליף מעולה לשמנת מתוקה. מרקמה הפירורי מוסיף נופך נוסף למנה. רק אל תנסו לחמם אותה – היא נוטה להתייבש ולהפוך פירורית עוד יותר.

 

את המתכון שלפניכם הגשתי באחד מערבי הקיץ האחרונים. בגלל תוספת הגבינה, המנה מוגשת פושרת, וזה התאים מאוד לכל הסועדים. ביחד עם סלט ירוק ופירות לקינוח קיבלנו ארוחה מלאה ומספקת, וגם לא מאוד משמינה. תיהנו.


פסטה בעגבניות מיובשות וריקוטה (צילום: ירון ברנר) 

 

פסטה בעגבניות מיובשות וריקוטה

המרכיבים: 

1 חבילה (500 גרם) פסטה קצרה

2 כפות שמן זית

100 גרם עגבניות מיובשות שרויות בשמן, קצוצות

2 קישואים מגוררים עבה או פרוסים דק

1 כף תערובת עשבי תיבול איטלקית (מיורן, תימין, בזיליקום, אורגנו, רוזמרין) מיובשים

מלח, פלפל

250 גרם גבינת ריקוטה

2 כפות צנוברים קלויים (לא הכרחי)

1 צרור בזיליקום

 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הפסטה על פי ההוראות שעל האריזה. מסננים מהמים.
  2. בסיר שבו בושלה הפסטה מחממים מעט את השמן, מוסיפים את העגבניות המיובשות, הקישואים ועשבי התיבול ומקפיצים יחד דקה-שתיים.
  3. מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה בתערובת עד שהיא מתחממת מחדש. מתבלים היטב במלח ובפלפל ומסירים מהאש.
  4. מעבירים את הפסטה לקערה ומפוררים עליה את גבינת הריקוטה. קורעים או חותכים גס את עלי הבזיליקום ומוסיפים לקערה. מקפיצים יחד עד שמתערבב. זורים למעלה את הצנוברים ומגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה בעגבניות מיובשות וריקוטה
צילום: ירון ברנר
מומלצים