שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    רוצים לעשות יוגה בבית? גלית גיאת עם 8 תרגילים

    גלית גיאת מגדלת שלושה ילדים, מיניקה את בתה בת השנה, מופיעה בלילות, מתאמנת בפאואר יוגה ועדיין יש לה זמן לנהל מטבח ביתי, בריא ואורגני. על סודות הטיפוח של השחקנית האהובה, וגם מדריך מצולם של התרגילים שעושים לה כל כך טוב

    כבר יותר מ-20 שנה אנחנו צופים בגלית גיאת, 40, מעל המרקע ובימות התיאטראות. במהלך זמן זה היא הספיקה להופיע בעשרות הפקות, תוכניות ומחזות (רשימה חלקית: הטלנובלה "כסף קטלני", הנחיית תוכנית הטלוויזיה "לא נפסיק לשיר", מחזות כמו "בוסתן ספרדי" ו"שלמה המלך ושלמי הסנדלר"), אבל יותר מכל היא חקוקה בתודעתנו כאתי הללי מ"שמש", תפקיד שאף זיכה אותה במשך ארבע שנים ברציפות בפרס מסך הזהב.

     

     

    וכמובן אי אפשר לשכוח לה את העונה הרביעית של "רוקדים עם כוכבים", כשיחד עם הרקדן קיריל סיבולפוב היא כבשה את המקום הראשון.

     

    גם בחייה הפרטיים עברה גיאת כברת דרך. היא נשואה למוזיקאי מרסלו זובר, אמא לגבריאל, 7, דוד, 4, ועמליה בת השנה, ומנהלת אורח חיים תובעני ואינטנסיבי מצד אחד אך גם מודע ומאוזן מצד שני.

     

    איך יכול להיות שעם הקילומטראז' המפואר שלך בקריירה ובטיפוח המשפחה, מבחינה חיצונית נראה כאילו לא השתנית כלל?

    "זה לא באמת כך. אין מקום בגופי שאני לא רואה בו עדות לגיל ולהריונות. עד להיריון השני דאגתי לבצע פעילות אנאירובית שלוש פעמים בשבוע, אבל לאחר מכן זה נהיה קשה. הייתי עם שני ילדים קטנים, וסדר העדיפויות שלי השתנה.

     

    "לפני כשנתיים חזרתי להתאמן פעמיים בשבוע כשגיליתי את הפאואר יוגה. זאת שיטה שמקורה בארצות הברית, והיא שמה דגש בתרגול על גמישות, כוח ומשמעת עצמית. בתוך כמה חודשים הרגשתי שאני מחזירה לעצמי את הגוף ואת הגמישות שהייתה לי בתור ילדה. חוץ מזה אני לא עושה דיאטות ולא שוקלת את עצמי. יש לי בקרה על מה שאני מכניסה לפה, ואם בכל זאת אני מפריזה באחד הימים, למחרת אני ממתנת את האכילה".

     

    והשיער שלך שכל כך טבעי ורענן, והפנים ללא הקמטים?

    "מכיוון שאני מאוד עסוקה אין לי זמן ללכת למספרה אז אני מספרת לעצמי את הקצוות. יש לי כמה שערות לבנות ואני צובעת אותן בצבע ביתי ללא אמוניה. לקוסמטיקאית אני מגיעה אחת לחודש לפילינג ולניקוי פנים. מדי בוקר וערב אני מורחת על עור הפנים לחות וסרום. מסנן קרינה אני מורחת מדי פעם".

     

    במה את עסוקה כל כך היום?

    "אני מריצה סדרת הופעות כשהעיקריות שבהן הן "ברוח האנדים עם האנסמבל הלטינו־אמריקאי", ומופע הצדעה לשושנה דמארי, יפה ירקוני ואסתר עופרים בשם: "שושנה, יפה ואסתר גם". חוץ מזה אני לומדת פיתוח קול ונגינה על עוד. בבית אני מטפלת בשלושת הילדים. לעמליה אין מסגרת והיא מבלה איתנו רוב הזמן".

     

    איך נראה המטבח שלך?

    "תמיד אפשר למצוא אצלנו ירקות ופירות אורגניים, קטניות ופחמימות מלאות. פה ושם משתרבבות פיתה לבנה או חלה, אבל הבסיס הוא מזון מלא ואורגני. שיטת הבישול לרוב קצרה, כזאת שמקטינה את הרס הוויטמינים".

     

    ממתי נעשית כזאת גרופית של בריאות?

    "השינוי חל לפני כעשר שנים כשהשתתפתי בסדנת בריאות וניקיון הגוף. במהלכה קיבלתי המון כלים והבנתי את החשיבות בצריכת מזון בריא. עם הזמן צברתי ידע רב שחיזק אצלנו את מעמדו של המטבח הבריא. לאחרונה, למשל, השתתפתי בסדנת בישול על פי שיטת קינגסטון. בפועל למדתי להביא טעם אחר לבית שלי: פחות מלח ממה שהכרתי בבית הוריי ופחות סוכר ותבלינים.

     

    "אז נכון שסבי וסבתי, שיהיו בריאים, עברו את גיל 80 וכל חייהם הם אוכלים לחם לבן, משתמשים בתיבול חזק וצורכים שמן, אבל צריך לזכור שכל חייהם הצעירים והבוגרים התרחשו כשהתזונה התעשייתית עדיין לא נכנסה להם לתפריט. לא היה להם כל השפע המטורף שקיים היום. מכאן שהצניעות שומרת על הבריאות. לא חייבים לשבת ליד שולחן עמוס ב-3,000 מאכלים. אפשר להכין מעט ואיכותי, זאת הצניעות שאני מנסה ליישם גם בביתי".


    החזירה לגוף את הגמישות. גלית גיאת (צילום: גיא גלעד)

     

    אם נתארח אצלכם לארוחת שישי, ניאלץ להסתפק בסלט וחלה מקמח מלא?

    "אנחנו אוהבים לארח וכמעט מדי שישי אנו מארחים בני משפחה וחברים. למדתי להכין שולחן עם מעט מאוד סוגים של אוכל ולהרגיש עם זה טוב. על השולחן שלי תמצאו המון ירקות חתוכים, חמישה סוגים של סלטים כמו בורגול, סלט ירוק, סלט עגבניות, סלט גזר עם כרוב וטחינה.

     

    "חוץ מזה יש חלות שאני אופה בעצמי מקמח כוסמין מלא או שאני עושה עם מחמצת. למנה העיקרית אני מכינה קדירה של קציצות עוף עם בשר אדום או עוף בתנור עם ירקות שורש. אני משתדלת לקנות עוף טבע או בשר ממקום שאני מכירה את בית הגידול שלו, כי למרבה הצער אין היום בשר אדום אורגני בארץ".

     

    מה עם חטאים מתוקים?

    "בדרך כלל אני לא אוכלת מתוק. טחינה זאת המחלה שלי. אני אוהבת המון טחינה. לאורחים שלי אני מציעה עוגה יבשה לצד תה צמחים או עוגת קוקוס וריבת חלב שאני מכינה במיוחד לבעלי".

     

    מהי פילוסופיית ההורות שלך?

    "כחלק מתפיסת עולמי הלידות שלי היו טבעיות, ללא אפידורל, עם מיילדת פרטית צמודה, וגם היום אני מקפידה להיניק את בתי בת השנה. לבניי אני נותנת כלים ומאפשרת להם בחירה. הם לומדים בבית הספר הדמוקרטי בקריית אונו. זו מסגרת שדוגלת בחופש הבחירה של הילד ומאפשרת לו להתפתח במגרש הביתי שלו ובתחומי ההתעניינות שלו, תוך הסתכלות והשגחה. אני מאמינה שככל שאתה יודע יותר, כך אתה יכול לכוון נכון את הבחירה שלך".

     

    איך הם מתמודדים עם ממתקים?

    "אצלנו בבית יש שלושה סוגי חטיפים: בייגלה מקמח מלא, תפוצ'יפס אפוי וסוכריות גומי אורגניות, ללא צבע מאכל וללא ג'לטין. אם הילדים רוצים לאכול ממתקים בחוץ, אני לא יכולה לעצור אותם. בעבר, כשהלכו לימי הולדת, הם 'טחנו' ממתקים בלי הכרה, אבל מספיק שפעם אחת הם חטפו כאב בטן כדי ללמוד להירתע מכך בהמשך".

     

    סדר היום שלי

    06:30: מתעוררת. שותה קפה עם חלב.

    עד 7:30: מארגנת את הילדים לבית הספר, וכשהם יוצאים אני מסדרת את הבית.

    מ-11:00: עורכת חזרה על אחת ההופעות/ מקבלת שיעור פרטי בפיתוח קול או נגינה על עוד/ מבצעת אימון יוגה/ יוצאת לפגישות.

    13:00: חוזרת הביתה ומכינה ארוחת צהריים. ארוחת הצהריים שלי מבוססת על סלט גדול, לפעמים עם קצת גבינת פטה ושתי פרוסות לחם או מעט אורז.

    עד 14:30: מנוחה של כל בני הבית.

    שעות אחר הצהריים: ביקור אצל אמי/חוגים של הילדים.

    18:30: לפני שאני יוצאת להופעה אני מכינה ארוחת ערב למשפחה. אני עצמי אוכלת פרוסת לחם עם אבוקדו או גבינה.

    02:00: חוזרת הביתה.

     

    5 מוצרים שחייבים להיות במטבח שלי

    1. שמן זית שמיוצר במסיק של משה נוקד (הדוד שלי ממושב אלמגור)

    2. מלח ים צרפתי (גרוף סל)

    3. קמח מלא תוצרת הארץ (הרדוף)

    4. ביצים אורגניות

    5. חמאה (תנובה)

     

    פאואר גירל

    גלית גיאת מדגימה סדרת תרגילי פאואר יוגה:

     

    1. ויראבאדרהאסנה 1

    1. מעמידה הסתובבו ימינה בנשיפה.

    2. סובבו את כף רגל שמאל לזווית של 90 מעלות לימין וכופפו את ברך שמאל לזווית של 90 מעלות בין השוק לירך.

    3. עלו על אצבעות רגל ימין ומשכו את האגן כלפי מטה עד שתרגישו מתיחה בשריר הירך הקדמי.

    4. משכו את הגו, הראש והזרועות לאחור עד להקשתה של הגו והורידו את הכתפיים מטה.


     

    2. אקה פאדה ראג'ה קאפוטאסנה

    1. שבו על הרצפה כשהרגליים מתוחות וישרות לפנים.

    2. כופפו את ברך ימין והניחו את כף רגל ימין על הרצפה כך שהעקב ייגע בפרינאום (הצ'אקרה הראשונה).

    3. מתחו את רגל שמאל לאחור והניחו אותה ישרה על הרצפה.

    4. קפלו את השוק של רגל שמאל ולפפו את קצה כף הרגל בעזרת החלק הפנימי של מרפק שמאל תוך הקשתה חזקה של הגו ופתיחת בית החזה.

    5. העבירו את הזרוע הימנית מעבר לכתף לצד הפנים ואחזו באצבעות כף יד שמאל. המבט מעבר למרפק.


     

    3. אלאסנה

    1. שכבו על המזרן.

    2. הרימו את שתי הרגליים יחד.

    3. הרימו את האגן.

    4. כשהחלק התחתון של הגוף מורם כולו מעל הרצפה כופפו את המרפקים והניחו את כפות הידיים בחלק האחורי של הצלעות.

    5. הורידו את שתי הרגליים מעבר לראש לכיוון הרצפה (אצבעות הרגליים יכולות להיות בפוינט או בפלקס). שמרו על קו ישר ורגליים מתוחות. הזרועות יכולות לתמוך בגב או להיות נעולות ברצפה באצבעות משולבות.


     

    4. ואסיסטאסנה 3

    נקודת המוצא: ארדהה באדהה פאדמוטאנאסאנה (חצי, קשור, תפוס, לוטוס, מתיחה חזקה)

    1. קפצו לאחור עם הרגל הישרה.

    2. סובבו את ברך שמאל (עם הלוטוס) כלפי מעלה, יד שמאל כלפי מעלה, הבטן הדוקה, האגן השמאלי גבוה ומקביל לרצפה.


      

    5. אוטאנהמאיוראסנה

    1. שכבו על הגב וכופפו את שתי הרגליים.

    2. הרימו את האגן כלפי מעלה.

    3. הניחו את הידיים באזור הכליות. המרפקים קרובים זה לזה ככל האפשר.

    4. קרבו את החזה לכיוון הסנטר.

    5. כופפו את ברך ימין וישרו את הרגל בפוינט.

     

    6. ויראבאדרהאסנה 2

    1. עמדו ותוך כדי קפיצה פשקו את הרגליים (מפתח בין הרגליים: בערך מטר וחצי).

    2. הרימו את הזרועות לצדדים בקו ישר עם הכתפיים.

    3. סובבו את כל רגל ימין הצידה בזווית של 90 מעלות לימין ואת כל רגל שמאל מעט לימין.

    4. כופפו את ברך ימין עד שירך ימין מקבילה לרצפה, רגל שמאל מתוחה.

    5. מתחו את הידיים לצדדים. הבטן הדוקה, הצלעות גבוהות, הכתפיים נמוכות, הצוואר ארוך, המבט לאינסוף מעבר לזרוע הימנית.


     

    7. אוטיטה פארסואקונאסנה

    1. קפצו ופשקו רגליים (מפתח של מטר וחצי בערך).

    2. הרימו את הזרועות לצדדים בקו ישר עם הכתפיים.

    3. בנשיפה סובבו את כל כף רגל ימין הצידה לזווית של 90 מעלות לימין ואת כף רגל שמאל מעט לימין.

    4. כופפו את רגל ימין לזווית של 90 מעלות בין הירך לשוק, מקביל לרצפה.

    5. הניחו את כף יד ימין על הרצפה לצד כף רגל ימין, בית השחי הימני מכסה ונוגע בחלק החיצוני של ברך ימין.

    6. מתחו את זרוע שמאל החוצה מעבר לאוזן שמאל והשאירו את הראש מורם.

     

    8. טריקונאסנה

    נקודת המוצא: הרגליים צמודות, הידיים לצדי הגוף, הבטן הדוקה, הכתפיים משוכות מטה, הצלעות גבוהות.

    1. בשאיפה עמוקה קפצו לפישוק של מטר פלוס.

    2. הרימו את הזרועות לצדדים בקו ישר עם הכתפיים.

    3. השאירו את הזרועות מקבילות לרצפה.

    4. סובבו את רגל ימין הצדה לזווית של 90 מעלות ימינה.

    5. סובבו את כף רגל שמאל מעט לימין.

    6. השאירו את רגל שמאל מתוחה ומשכו את פיקת הברך עד למתיחה מלאה של השריר הארבע־ראשי (ירך קדמי).

    7. כופפו את החלק העליון של הגוף ימינה והניחו את כף יד ימין ליד כף הרגל הימנית.

    8. מתחו מעלה את זרוע שמאל, הביאו אותה לקו ישר עם כתף ימין ומתחו את החלק העליון של הגוף. הבטן הדוקה, הכתפיים נמוכות, הצלעות גבוהות.


       

    ייעוץ מקצועי: דניאל גלעד גלבוע, מייסד הבית הטאואיסטי, מורה לשיטת פאואר יוגה ומסמיך מורים לשיטה בספא של מלון ממילא, ירושלים, המורה של גלית גיאת


     

     

    צילום: גיא גלעד
    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים