שתף קטע נבחר

נתח מס' 8: שריר קדמי

שמות נוספים: שריר הזרוע, מוזה (בערבית), מזעל (ביידיש).

 

מראה: מראהו אובאלי, מלא ברקמות חיבור (ג'לטינים קטנים).

 

מאפיינים: נמצא מתחת לכתף הבהמה, חלק מהרגל. הבשר מכוסה בעורית חיצונית שקופה למחצה, המאחדת בתוכה הרבה חלקי בשר, שרובם מופרדים על ידי רקמות חיבור.

 

שימושים: מתאים רק לבישול ארוך בנתח אחד, שלא נפרס כל כך יפה או בקוביות. בשרו רך יחסית מבין הנתחים לבישול ארוך ורקמות החיבור שבו מוסיפות לו עסיסיות וטעם בבישול. במשך שנים נחשב לבשר הראשון שיש לתת לתינוקות לאכול מרגע שהתחילו לאכול בשר.

 

מה לא לעשות: כמובן לא ניתן לצלייה קצרה והקפצה, וגם לא מתאים לפריסה יפה כאשר צולים אותו בנתח.

 

איך קונים: אני מסתייג מקנייה שלו כשהוא קפוא, שכן רקמות החיבור משנות טעמן בהקפאה.

 

טיפ של קצב: לא לפרוס אותו לנתחים קטנים מדי, בטח שלא לצלייה ארוכה מאוד, כמו חמין למשל, שכן אז הוא מתפורר לחלוטין בזמן הבישול.


שריר קדמי חתוך, כך שניתן לראות את מרקמו ואת רקמות החיבור (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתח מספר 8 - שריר קדמי
צילום: ירון ברנר
מומלצים