שתף קטע נבחר
 

נתח מס' 15: צ'ך

שמות נוספים: יַרְכָּה.

 

מראה: נתח אחורי משוק הבהמה. הוא מתאפיין בשומן בצידו האחד ובפנים הוא חלק ורזה. יש לאורכו גיד שחייבים להורידו שכן הוא קשה מאוד.

 

מאפיינים: נתח בעל סיבים בינוניים, נחשב עסיסי וטעים.

 

שימושים: מתאים לצלייה או בישול ארוכים בנתח או בקוביות.

 

מה לא לעשות: אינו מתאים לצלייה קצרה או הקפצה.

 

איך קונים: אינו נמכר קפוא (מטעמי כשרות).

 

טיפ של קצב: לא מומלץ להוריד את שכבת השומן הקטנה, שכן זה ישמור על הנתח עסיסי יותר בצלייה ארוכה.


צ'ך (צילום: ירון ברנר)

 

שפיץ צ'ך

שמות נוספים: פיקאניה.

 

מראה: חלקו העליון של הצ'ך. נבדל מהצ'ך בכך שסיביו מעט ארוכים יותר ויש לו שכבת שומן עבה יותר בחלקו העליון.

 

שימושים: אחד הנתחים הטובים יותר לצלייה ארוכה, יוצאי ברזיל ודרום אמריקה צולים אותו כנתח אחד על הגריל באש עקיפה (אסאדו). הוא מתאים מאוד לאותו סוג צלייה ארוכה בחום נמוך בתנור, כשהוא מכוסה היטב.

 

מה לא לעשות: אינו מומלץ לצלייה קצרה והקפצה.

 

איך קונים: אינו ניתן להשגה בקפוא.

 

טיפ של קצב: כדאי להשאיר את השומן, אבל לחרוץ אותו שתי וערב עם סכין. כאשר מתחילים בבישול הנתח, לטגן אותו על צד השומן תחילה.


משמאל - צ'ך, שפיץ צ'ך - מימין (צילום: ירון ברנר)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נתח מספר 15 - צ'ך או ירכה
צילום: ירון ברנר
מומלצים