שתף קטע נבחר

ברוכה הבאה: דרום סודן התקבלה לאו"ם

בתשואות ובברכות קיבלו נציגי אומות העולם את החברה ה-193 בארגון הבינלאומי. שגריר ישראל בירך והבטיח שיתוף פעולה. גם הרשות הפלסטינית הכירה במדינה החדשה. "עוקבים אחר הנהלים"

לאחר הריקודים ברחובות , הגיע תור העניבות. דרום סודן הפכה היום (יום ה') לחברה ה-193 בארגון האומות המאוחדות. "ברוכה הבאה דרום סודן, ברוכה הבאה לקהילת האומות", בירך מזכ"ל האו"ם באן קי-מון. צירי העצרת הכללית פרצו במחיאות כפיים סוערות.  

 

 

שגריר ישראל באו"ם, רון פרושאור, בירך את סגן נשיא דרום סודן, רייק משאר, שייצג את ארצו בטקס. "מדינת ישראל ועם ישראל מצדיעים לאומץ ליבכם ומאחלים לכם שלום ושגשוג בדרככם החדשה", אמר השגריר. "ישראל תעמוד לצדכם כתף לכתף וידנו מושטת לשיתוף פעולה עם האומה החדשה".

 

סגן הנשיא השיב לשגריר כי הוא מעריך מאוד את שיתוף הפעולה עם ישראל וקרא לחיזוקו בשנים הבאות.


עצרת האו"ם מכריזה על קבלת דרום סודן לחיקה (AFP)

 

שר החוץ של הרשות הפלסטינית, ריאד אל-מליכי, הודיע היום כי הרשות הפלסטינית מכירה במדינת דרום סודן. אל-מליכי אמר כי שלח איגרת רשמית לשר החוץ של דרום סודן והדגיש כי משרד החוץ הפלסטיני עוקב אחר כל הנהלים הדיפלומטיים והחוקיים הנובעים מהכרה זו. "הרשות הפלסטינית תגיש את כל הסיוע הדרוש למדינה שאך נולדה", אמר השר.

 

באן התייחס לעברה הכואב של המדינה החדשה ולאתגרי העתיד בנאום הברכה שלו.

"כל אלה ששרדו את מלחמת האזרחים הארוכה, כל אלה שאיבדו רבים מיקיריהם, כל אלה שעזבו את בתיהם ונמלטו מקהילותיהם, כל אלה שנאחזו בחזקה בתקווה. כעת הם הגיעו לנקודת ציון חשובה".

 

"כן, המשימה שצופן העתיד עצומה, אך כך גם הפוטנציאל של המדינה", עודד באן והבטיח לסייע לדרום סודן לעצב את עתידה. "שגשוגו ורווחתו של כל אחד תלויים באחר. לדרום ולצפון יש גורל משותף, עליהם להיות שותפים ולא יריבים".


סגן הנשיא רייק משאר בכיסא החדש באולם העצרת (רויטרס)

 

בשבת, כחצי שנה לאחר משאל העם שבו החליטו תושבי הדרום להתנתק מסודן הגדולה, הכריזה דרום סודן על עצמאותה. בטקס בבירה ג'ובה הושבע הנשיא סלבה קיר וזכה לברכות ממנהיגי העולם. בין האורחים שנאמו בטקס היה גם נשיא סודן עומר אל-באשיר. הוא היה הראשון להכיר במדינה החדשה, לאחר מאבק של שנים רבות שסופו עדיין לא ברור שכן שתי המדינות עדיין לא הסכימו על שורת נושאים, בראש ובראשונה על הגבול ביניהן.

 

עוד לפני האירוע, יצאו אלפי תושבים לחגוג ברחובות. הם הניפו דגלים, רקדו וצעקו "דרום סודן, חופש" ו"יום הולדת שמח".

 

הרפובליקה של דרום סודן - תעודת זהות:

 

  • עיר בירה: ג'ובה
  • שטח: כ-620 אלף קמ"ר
  • אוכלוסייה: 9.7-7.5 מיליון בני אדם
  • שפות רשמיות: ערבית ואנגלית
  • הדת השלטת: נוצרית
  • הקבוצה האתנית המובילה: הדינקה
  • נשיא: סלבה קיר

 

לאחר הטקסים וההצהרות תיאלץ המדינה הטרייה להתמודד עם "אוקיינוס של בעיות", מלבד סכסוך הגבול עם הצפון, סביב האזור העשיר בנפט. לדברי פרופ' יהודית רונן, מומחית לסודן,

"כ-90 אחוזים מבני הדרום הסודני חיים על פחות מדולר ליום. לדרום סודן אין די משאבים כלכליים כדי לקיים מדינה", מסבירה המומחית לסודן. "מסיבה זו היא תלויה מאוד בסיוע חוץ".

 

"כבר היום המצב בדרום סודן קשה ביותר. יש מחסור בדלק ובמזון ואנשים רבים סובלים מרעב. לכך יש להוסיף את העובדה שאחד מכל שלושה ילדים סובל מתת תזונה וששיעור התמותה בקרב יולדות מוגדר כגבוה בעולם", אמרה פרופ' רונן ל-ynet, ערב לידתה של המדינה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדגל מונף מחוץ למטה האו"ם
צילום: רויטרס
פרושאור ומשאר. "נעמוד לצדכם כתף לכתף"
צילום: תפארת אונטרמן
סלבה קיר בהשבעתו בשבת
צילום: AFP
חגיגות החירות בג'ובה. לפני הצלילה ב"אוקיינוס של בעיות"
צילום: רויטרס
מומלצים