שתף קטע נבחר

האופים הקטנים: עוגיות שמכינים עם ילדים

החופש הגיע כמעט למחציתו ולילדים נגמרה התעסוקה. רותי קינן מזמינה אתכם להכניס את הילדים למטבח עם 2 מתכונים לעוגיות שיהפכו אותם לאופים גאים

הקיץ הכבד מעיק והופך לעוד יותר קשה כשהילדים בחופשה וצריך למצוא גם להם עיסוק בין ים לבריכה ובין נשנוש לארוחה. אני מודה, שמאז שהבנות סיימו את ענייניהן עם מערכת החינוך המקומית זו לא בדיוק הבעיה הבוערת ביותר על סדר יומי או זה של חברותי, בנות דורי. אבל מאז שהצטרפו לתמונה נכדים, אצלנו ובסביבה הקרובה, גם אנחנו מגויסים, לעתים, למשמרת החורגת מהמעורבות השוטפת במהלך שנת הלימודים.

 

כאם שחלק ניכר מעיסוקה המקצועי מתבצע במטבח, דווקא הבנות שלי הן אלה שמטיחות בפניי תלונות על כך שמנעתי מהן את הגישה לטריטוריה הזאת. וזה נכון. כשהיו קטנות היה ברור שהמטבח הוא שטח פרטי. שלי. ושומר נפשו ירחק. טוב, לא צריך לעשות מזה דרמה, פשוט לא אהבתי לשתף אותן בניסויים על אוכל, בעיקר לא בתהליכים. הן היו שותפות, כמובן, לתוצאות, אך גם זה נרשם לי בטור החובה: תארו לכם את הטראומה שעברו בגיל הרך, כשאימא שלהן האכילה אותן במשך חודש רק באוכל הודי, או במטעמים מדרום מזרח סין, או בכל מיני סוגים של פאי אנגלי? תודו שזה משאיר סימנים.

 

בכל אופן, אני לא זוכרת את עצמי מבשלת או אופה איתן ולא יכולה להעיד על עצמי שהשתמשתי בהפעלה החביבה הזאת איתן. את התיקון עושה בתי, שכבר מגיל צעיר ביותר נהנית להכין עם בנה הקטן עוגיות מכל מיני סוגים. אפילו בגיל שנתיים ילדים, בעיקר כאלה שאימותיהם לא חייבות להוכיח שהעוגיות שלהן ראויות לפרסום, נהנים מהיצירה: הם יכולים ליהנות לגלגל כדורים מהבצק, להתנסות ברידוד ולקרוץ צורות יפות. גם שלב הקישוטים מזמן שפע של אפשרויות יצירתיות.


חוויה משפחתית - מכינים עוגיות (צילום: ירון ברנר)

 

עוגיות הן עניין שכיף להכין, הן מתכון כמעט בטוח להצלחה ומשך האפייה הקצרצר שלהן הופך אותן למתאימות ביותר לקהל קצר רוח, שמבקש תוצאות מהירות וסיפוקים מידיים. צריך רק להתבונן בגאווה של ילד שמגיש את העוגיות שעליהן טרח לציבור המעריצים המשפחתי כדי להבין עד כמה זה מספק. המבט המאושר של הילד ישכיח גם מהסבתא והאם הדקדקניות ביותר את טביעות הידיים השמנוניות שצריך לקנח מהארונות, השולחנות, הכיסאות והמשטחים, ואת העובדה שהמטבח צריך לעבור מקצה ניקוי יסודי.

 

אז לטובת האמהות והסבתות - ואולי גם אבות וסבים - שמחפשים עיסוק מהנה וטעים עם הילדים, הנה מתכונים להכנה קלה של עוגיות - עם או בלי רידוד.

 

עוגיות חמאה פשוטות

המרכיבים (לכ-60 עוגיות): 

2 כוסות קמח

1/2 כוס סוכר

200 גרם חמאה

2 ביצים טרופות

1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

סוכר רגיל

 

אופן ההכנה: 

  1. מערבבים את הקמח עם הסוכר ומוסיפים את החמאה בחתיכות. מעבדים לתערובת דמוית פירורים גסים.
  2. טורפים היטב את הביצים. מפרישים 2-3 כפות מהביצים הטרופות לציפוי. יוצקים את השאר על תערובת הקמח. מוסיפים את הווניל ומעבדים רק עד שנוצר כדור בצק. מצננים שעה במקרר.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מרפדים 2 תבניות שטוחות בנייר אפייה.
  4. מחלקים את הבצק ל-2-3 חלקים. מרדדים כל חלק על משטח מקומח לעלה בעובי 2 מ"מ. קורצים עוגיות בצורות שונות בכלי לקריצת עוגיות או בכוס ומעבירים לתבניות. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים וממשיכים לקרוץ עוגיות.
  5. מושחים כל עוגייה בביצה טרופה וזורים עליה סוכר. אופים 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט.



עוגיות פשוטות, גאווה גדולה (צילום: ירון ברנר) 

 

עוגיות חמאה מגולגלות

הכי פשוטות בעולם, שלושה מרכיבים, לא צריך לרדד, פשוט מגלגלים לכדורים.

 

המרכיבים (לכ-50 עוגיות):

2 כוסות קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מרפדים תבנית גדולה בנייר אפייה.
  2. מעבדים את כל החומרים (אפשר במעבד מזון או במערבל) עד שנוצר בצק אחיד.
  3. צרים מהבצק כדורים בגודל אגוז ומניחים על התבנית. אופים 10 דקות. העוגיות אינן צריכות להזהיב. מצננים ומאחסנים בקופסה.

 

  • לשדרוג: אפשר להשקיע בבצק בכל עוגייה חצי שקד או פיסטוק, לפני האפייה.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
מומלצים