שתף קטע נבחר

גם האומנות מוחה: תערוכת הסיום של שנקר

מחאת הצעירים מקבלת במה גם בתערוכת הבוגרים של המחלקת לתקשורת חזותית בשנקר. קולות נשיים ורעננים בעלי אג'נדה ודרך אומנותית לבטא אותה בנושאי הזכות להפלה, גאווה ומשפחה חדשה, וקולות מן הרחם בסרטון אנימציה מקסים

התעוררות המחאה והתודעה החברתית בקרב הצעירים בישראל, מקבלים הד גם בתערוכת הסיום של בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית בשנקר, שמוצגת השבוע בבניין עלית שברמת גן (התערוכה ננעלת ב-29 ביולי) וזוכה לשבחים רבים מהמבקרים. לא מעט מן העבודות, שתהליך גיבוש הרעיונות שמאחוריהם והוצאתם לפועל ארך לא מעט חודשים, עוסקות בנושאים חברתיים וחלקן אף מביעות מחאה ברורה, בנושאים שונים.

 

בין העבודות הללו אפשר למצוא לא מעט עבודות שמבטאות הסתכלות נשית ברורה, או עוסקות בנושאים שקרובים לליבן של נשים. שתיים מהבולטות הן של עדי קידר, שעבודת הגמר שלה היא למעשה קמפיין למען הענקת זכות הפלה חופשית לכל אשה באשר היא אשה, וזו של רותם אבי טל.

 

עבודתה של קידר היא למעשה קמפיין שלם – שכולל כרזות, גלויות ופריטים נוספים, ופונה לא רק לקהל יעד נשי, אלא לכל מי שמזדהה עם המטרה והמסר. הקמפיין מקדם מתן זכות הפלה חופשית, חוקית ומסודרת לכל אישה, בין היתר באמצעות ביטול הוועדה להפסקת הריון שמופעלת מטעם משרד הבריאות והממשלה וכשיום כל אשה שמבקשת להפסיק הריון – ולא משנה מאיזו סיבה- מחויבת לעבור דרכה.


הזכות להחליט על גופנו. עדי קידר

 

הקו העיצובי שקידר בחרה בו מפגיש בין הבירוקרטיה לפניה ולגופה של האישה. כדי למחות נגד ההליכים הבירוקרטיים הפולשניים שאותם נאלצות נשים לעבור כיום עושה קידר שימוש בדימויים של אמצעים משרדיים, כגון מכונת צילום, מגרסת נייר, מחורר ועוד. המסר הוא: אנחנו מסרבות להיטחן על ידי המכונה הבירוקרטית , אנחנו דורשות את הזכות המלאה להחליט מה נעשה בגופנו.

 

גם עבודתה של רותם אבי-טל היא מחאה נגד הבירוקרטיה הפולשנית שהחקיקה הקיימת כופה על הפרט: "נכון להיום עדיין לא קיים בישראל שוויון גמור לאוכלוסיית הלהט"ב - לסביות, הומואים, טראנסג'נדרים וביסקסואלים, ואין חוקים שנוהגים בהם כמו בכל אחד אחר. כדי לממש את זכויותינו בנושאים כמו נישואים, הקמת משפחה, שינוי מגדר, תרומת דם, אפליה עקיפה בדיור ורפואה, אנחנו נאלצים לעבור הליכים בירוקרטיה מורכבים ומעייפים, שפולשים אל תוך שגרת חיינו האישית והאינטימית. הקמפיין שלי פונה לקהל צעיר מתוך רצון לידע אותו בחוסר השוויון החוקי הקיים ולהניעו ליצור שינוי".


חיי לילה לצד טקסטים מהילדות. רותם אבי-טל

 

כדי להעביר את המסר הזה משלבת אבי טל בין צילומי מחיי הלילה של הקהילה הגאה לבין טקסטים משירי ילדים קלאסיים עליהם גדלנו כולנו.

 

מבט מהרחם

מעבר למחאה אפשר למצוא בתערוכה גם עיסוק בנושאים שמעסיקים נשים מימים ימימה - אך מזווית חדשה ומקורית. כך למשל בסרט האנימציה היפהפה שעיצבה רמית פינקו, שנקרא First Movement (תנועה ראשונה) שמנסה לדמות את העובר בראשו של עובר המתפתח ברחם ויוצר עולם של דימויים חלומיים ויפהפיים. פינקו לקחה על עצמה משימה שאפתנית: לתאר את תהליך ההריון והתפתחות העובר במהלך 9 החודשים, אבל מנקודת מבט פואטית. פינקו לוקחת את הצופה למסע בעולם דמיוני, שמתאר את התהליכים העוברים על העובר מרגע השתרשות ההריון ועד ליציאתו בעולם, ומתארת את ההתפתחות, התנועות, והשינויים שהוא חווה.

 

 

 

חלום על אלבום

יעל מירון זרחין בחרה להתמודד באומץ עם נושא שחוק להפליא: אלבומי חתונה. ההבנה שהובילה אותה לעסוק בו היא שבעקבות היכחדות אלבומי התמונות המודפסים – לטובת אלבומים עצומים בגודלם שמעולם לא יוצאים אל מחוץ למחשב- הולכת ונעלמת גם העריכה היצירתית של אלבומים והם הופכים לעמוסים, זהים וחסרי ייחוד אישי. מירון זרחין מבקשת להשיב את כבודו של האלבום המודפס והערוך, בעולם הדיגיטלי של תיקיות עמוסות מידע, כזיכרון לדורות הבאים. היא יצרה שלושה אלבומים שונים בתכלית, למרות שלשלושתם נקודת מוצא זהה וכולם מתבססים על תמונות החתונה הבנאליות והתבניתיות, ובכך מעבירה מסר לגבי החשיבות שיש לתהליך האיסוף והיצירה, בדרך אל התוצר הסופי.


חתונה והאלבומים שעוברים מן העולם לטובת הדיגיטציה.  יעל מירון זרחין

 

עוד נושא שחוק שזוכה לפרשנות חדשנית ומעניינת הוא העץ המשפחתי, ולמעשה היחסים בתוך המשפחה. "הורי התגרשו כשהייתי בת 5 ובמהלך השנים נישאו כל אחד מהם בשנית", מספרת רותם כהן." כתוצאה מכך נוצר מבנה חדש של משפחה, שבתוכו מתקיימות מערכות יחסים מורכבות". בהשראת המצב הזה פיתחה כהן את דינמיקה משפחתית - עץ משפחתי מודולרי, שמכיל בתוכו דיוקן משפחתי המוצג דרך מספר נקודות מבט. הפרויקט מציג את סיפורה משפחתה של כהן, ואת המבניות הייחודיות שלה, דרך מספר פורמטים שניתנים להרכבה בכמה אופנים, ומייצרים יחד את התמונה השלמה. בדרך בודקת כהן כיצד השבריריות של העץ המשפחתי משפיעה על בני המשפחה ועל תפישתם את המושג משפחה.



אילן היוחסין ונושא המשפחה. רותם כהן

 

  • תערוכת הבוגרים של שנקר, בניין עלית, ז'בוטינסקי 8, רמת גן. שעות פתיחה: 10:00 – 21:00 מדי יום. יום ו' 10:00 – 13:00. עד ה-29 בחודש.





 

עוד כתבות באתר לאשה

המלון המעוצב של דיזל במיאמי

 

אופנה: תצוגת הבוגרים של שנקר

 

מה חדש ומה נלבש? השבוע בסטייל 




 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הזכות להחליט: הפלה
אילן יוחסין ונושא המשפחה
אלבומי החתונה נכחדים
חיי קהילהת הגייז וטקסטים מהילדות
לאשה בפייסבוק
מומלצים