שתף קטע נבחר

גם אחרי 40 שנה: אין טקס לזכר י"א הספורטאים

הוועד האולימפי הבינלאומי מסרב לקיים טקס רשמי לזכר נרצחי הפיגוע באולימפיאדת מינכן 1972. אפרים זינגר: "אי אפשר למחוק זאת מההיסטוריה האולימפית". המשפחות השכולות זועמות

40 שנה אחרי רצח י"א חללי אולימפיאדת מינכן, בוועד האולימפי הבינלאומי לא מוכנים גם בלונדון 2012 לערוך טקס רשמי לאזכור הטרגדיה הספורטיבית הנוראה ביותר בהיסטוריית המשחקים האולימפיים. זאת, על אף דרישה מפורשת מצד הוועד האולימפי הישראלי והמשפחות השכולות, שקיוו כי אחרי 40 שנה יוזכר לראשונה האירוע בטקס רשמי.

 

 

ההחלטה השנויה במחלוקת תוביל מחוסר ברירה את המשלחת הישראלית לבצע טקס פנימי בלבד, שגם הוא ייערך רק מחוץ לכותלי הכפר האולימפי באנגליה. זאת מאחר שהוועד האולימפי הבינלאומי אפילו לא מאפשר את קיומו בתוך הכפר האולימפי על מנת לא ליצור רשמיות ולעורר את זעמן של המדינות המוסלמיות המתנגדות לו.


רצח הספורטאים במינכן. הקהילה הבינלאומית לא מזכירה האירוע (AP) 

 

אם מישהו חשב שלפחות בתאריך עגול ואחרי אינספור פניות של גופים בינלאומיים שונים לוועד האולימפי הבינלאומי, יחד עם הלחץ שהפעיל מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי, אפרים זינגר, יזוז משהו, הוא טעה ובגדול. מתברר כי במשחקים בלונדון, שייפתחו בדיוק בעוד שנה, לא יהיה אזכור בטקסי הפתיחה והסיום, מהסיבה שמדובר בטקסים חגיגיים וכן שהלו"ז עמוס במהלך 16 ימי המשחקים.

 

במהלך השנים האחרונות עוד אזכרו את ההרוגים באותה אולימפיאדה במינכן 1972 עם מספר טקסים, אבל עדיין הקהילה הבינלאומית לא היתה חלק מהעניין ולא היה לכך כל אזכור רשמי. השינוי החל באולימפיאדת אתונה לפני שבע שנים, אז נשיא ועד אולימפי מכהן, הבלגי ג'ק רוג, שהיה בעצמו ספורטאי במינכן, דיבר לראשונה בטקס בשם התנועה האולימפית הבינלאומית. קודמו בתפקיד, סמראנש, מעולם לא נכח באירועים מהסוג הזה.

 

הלובי של המדינות המוסלמיות מצליח לסכל כל דיון בנושא, למרות העלאת העניין בפורומים רבים. אותן מדינות מעבירות מסר, שמבחינתן אין כל מניע שיתבצע טקס כזה של אזכור 11 ההרוגים, אולם בתמורה שיהיה אזכור למות אלפי פלסטינים שלדבריהם יכולים היו להיות ספורטאים עתידיים. 


המשלחת הישראלית למינכן 1972 (AP)

 

"אין פורום שאנחנו לא מעלים את הנושא"

מנכ"ל הוועד האולימפי הישראלי, אפרים זינגר, התייחס לנושא: "אין פורום שבו אנחנו לא מעלים את העניין. מבחינתנו נרצחו 11 ספורטאים, מאמנים ושופטים אולימפיים. זה הרי חלק מההיסטוריה האולימפית שאסור למחוק. אלו אנשים שקיבלו אקרדיטציות אולימפיות והיחידים שקרה להם דבר כזה".

 

גם משפחות הנרצחים זועמות על החלטת הועד האולימפי הבינלאומי שלא לאזכר את העניין גם אחרי 40 שנה. הם יצטרכו להסתפק בטקס במתכונת הצנועה

 של הקהילה היהודית בלונדון, אנשי שגרירות, המשלחת הישראלית והתקשורת שייערך במהלך המשחקים וכמובן מחוץ לכפר האולימפי. לנשיא הנוכחי רוג כבר נשלח מכתב שישריין לעצמו את התאריך של הטקס המיועד בלונדון.

 

עוד שני אירועים גדולים שילוו את אזכור 40 השנה בזירה הלאומית הם טקס האזכרה המסורתי, שיתקיים במעמד נשיא המדינה שמעון פרס וכן הוחלט על קיום כנס בינלאומי. מדובר ביוזמת הוועד האולימפי הישראלי, לפיו הטבח במינכן היה נקודה היסטורית בנגע פיגועי הטרור הבינלאומיים. אליו יוזמנו המשפחות, מומחי טרור ותיבחן גם מיקום התקשורת בנושא הכאוב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אנדרטה לזכר הרוגי מינכן
צילום: לע"מ
מומלצים