שתף קטע נבחר

ישי אישר בניית 930 יחידות דיור בהר חומה

ברקע מחאת הדיור, משרד הפנים העביר לשיווק ליזמים תוכנית גדולה מעבר לקו הירוק בירושלים. חמישית מהיחידות שייבנו יהיו דירות קטנות. שלום עכשיו: "ישי מנצל מצוקת הדיור כדי לאלץ צעירים לעבור להתנחלויות"

תחת לחץ מחאת האוהלים והדרישה לבנייה שתוריד את המחירים, הממשלה נותנת אור ירוק לבנייה מסיבית מעבר לקו הירוק. ממשרד הפנים נמסר היום (ה') כי מתכננת מחוז ירושלים חתמה על מתן תוקף על 930 יחידות דיור בהר חומה, שנתיים לאחר שהוועדה המחוזית החליטה על הפקדתן. כעת ניתן לשווק את הקרקע ליזמים למימוש תוכניות הבנייה.

 

ברקע תביעות המפגינים לצדק חברתי, ממשרד הפנים נמסר כי בפרויקט יהיו כ-20 אחוז יחידות דיור קטנות. לא נמסר בדיוק על כמה חדרים מדובר. במשרד הפנים הדגישו עוד כי ההליכים התמשכו מסיבות ביורוקרטיות שגרתיות, ולא בשל הוראה כלשהי על הקפאת בנייה מעבר לקו הירוק - מכיוון שהתוכנית ישנה.


הר חומה. הבנייה מתוכננת להתחיל עוד שנתיים-שלוש (צילום ארכיון: רויטרס)

 

"אנחנו ממשיכים לבנות בירושלים כמו בכל רחבי הארץ. מצוקת הנדל"ן חריפה ולא נעצור פרויקטים", אמר השר אלי ישי. הוא הוסיף כי הנחה את עובדי המשרד "לקדם תכניות בנייה הכוללות תמהיל של יחידות דיור קטנות, במטרה לאפשר לכל אזרחי ישראל לרכוש דירה למגורים". לפי ההודעה, הודגש כי הפרויקט הינו

ביוזמת משרד השיכון, שישווק את הקרקע ליזמים במכרז.

 

התוכנית, בשכונת הר חומה ג', נחשבת רגישה במיוחד משום שהיא מתייחסת לשטח בדרום ירושלים שבנייה בו תיצור רצף טריטוריאלי של שכונות יהודיות, שיפריד בין שכונת צור באהר בצפון לבית לחם בדרום. לפני כשלושה חודשים נשמעו ההתנגדויות לתוכנית, שנדחו כולן, ועתה השלב הבא במימוש התוכנית הוא פרסום המרכז, ככל הנראה בתוך חצי שנה עד שנה. ההערכה היא שהקמת השכונה החדשה תחל בתוך שנתיים-שלוש, אם התוכנית לא תיתקל בקשיים יוצאי דופן.

 

משרד הפנים זירז את הליך האישור?

עם פרסום הודעת משרד הפנים, הלינו בעמותת "שלום עכשיו" על כך שמתן התוקף לתוכנית נעשה בהליך מהיר מהרגיל, שכן לרוב חולפים חודשים רבים בין השמעת התנגדויות למעבר לשלב הבא באישור הבנייה. "שר הפנים מנצל בציניות את מצוקת הדיור על מנת לאלץ זוגות צעירים לעבור להתנחלויות מטעמים כלכליים", טענו בארגון וקראו לממשלה "להפנות את המשאבים מהשטחים לתוך ישראל, ולפתור את מצוקת הדיור עבור כלל האוכלוסייה".

 

בשנים האחרונות הובילו אישורי כמה תוכניות בנייה גדולות בשטחי ירושלים שמעבר לקווי 67', למשברים מדיניים גם עם ארצות הברית, שמתנגדת לבנייה כל עוד אין סיכום על הגבולות הסופיים של מדינה פלסטינית עתידית. "לא במקרה אלי ישי עומד מאחורי היוזמה – הוא מחפש כל תירוץ אפשרי כדי לחבל בכל תהליך של שלום", האשים גם מאיר מרגלית, המחזיק בתיק מזרח ירושלים בעיריית ירושלים.

 

לטענתו, "ישי רוצה להסתמן כסמן הימני בממשלה הזו, ויכול להיות שזה יביא לו עוד מנדט או שניים נוספים, אבל הוא מקריב את השלום ואת הביטחון באזור למען אינטרסים פוליטיים צרים". מרגלית הוסיף כי לקראת ספטמבר יש להתייחס לתכניות מסוג זה ברגישות יתרה. "בעיקר עכשיו, כל העיניים נשואות לגזרה הזו, ובהחלט מצופה ממדינאי ופוליטיקאי להיות רגיש ולהיזהר במעשיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בנייה בהר חומה (ארכיון)
צילום: AP
מומלצים