שתף קטע נבחר

צילום: ירון ברנר

טרכטנברג: "נשנה עדיפויות, לא נפרוץ התקציב"

בסרטון שהועלה ליוטיוב, הסביר ראש צוות רוטשילד כי הציבור "שמוחה בצדק" דורש תוספות בדיור, בחינוך ובטיפול בגיל הרך - ולכן יהיה צורך בקיצוץ בתחומים אחרים. "יש צורך בשינוי אמיתי, אבל מי שרוצה יותר מא', יקבל פחות מב'. המסגרת לא תיפרץ". מטה המאבק: הוא קובע את תוצאות הדיון טרם פתיחתו

מוביל צוות רוטשילד מסמן את גבולות הגזרה ומבהיר: "לא אתן שמסגרת התקציב תיפרץ". כשבועיים לאחר שהוקם "צוות מנואל" בעקבות מחאת האוהלים, הצהיר היום העומד בראשו, פרופ' מנואל טרכטנברג, כי הגדלת תקציב המדינה אינה באה בחשבון מבחינתו. הוא אמר כי הציבור דורש תוספות בדיור, בחינוך ובטיפול בגיל הרך - ולכן ייאלץ להתבצע קיצוץ בתחומים אחרים ושינוי "אמיתי" בסדר העדיפויות.

 

צפו בטרכטנברג עונה לשואלים: "מה יקרה אם המסגרת תגדל ב-0.5%?"
 

בסרטון שהועלה ליוטיוב ולדף הוועדה בפייסבוק, הסביר טרכטנברג כי נוכח שאלות רבות המועברות אליו אודות פתיחת מסגרת התקציב, החליט להבהיר את הסוגיה. הוא אמר כי שואלים אותו, 'מה כבר יכול לקרות אם המסגרת תגדל בחצי אחוז?' וענה: "ההסבר על המדיניות המקרו-כלכלית האמינה, שעזרה לנו לצלוח את המשבר הכלכלי האחרון ולצמוח לאורך זמן, יותר מרוב מדינות המערב, הוא חשוב - אבל אינו כל התשובה". 

 

מחאת האוהלים בצל האש - כותרות אחרונות:

 

עוד בערוץ החדשות:

 

לדברי טרכטנברג, "הסיבה שלא אתן לפרוץ את מסגרת התקציב היא הרבה מעבר לזה. מה שדרוש היום הוא שינוי אמיתי בסדרי העדיפויות של מדינת ישראל. ראש הצוות החברתי-כלכלי הסביר כי הציבור רוצה מענה בתחום הדיור, טיפול בגיל הרך והגדלת תקציב החינוך - והמשמעות היא "שהציבור רוצה את זה, ולא משהו אחר".

 

"חייבים להגיד - כן לא', לא לב'"

ראש צוות רוטשילד אמר כי נוכח העובדה שיש לנו "מדינה אחת עם תוצר אחד, מי שרוצה יותר מא' יקבל פחות מב'". טרכטנברג טען  כי אין עבור הממשלה אין דבר קל יותר מלפרוץ את המסגרת ולהשתיק את הסערה, אבל "צריך שינוי אמיתי, ושינוי כזה יבוא רק אם נציב גבולות קשיחים, שיכריחו את המערכת הפוליטית ואת כולנו להגיד כן לא' ולא לב'".

 

טרכטנברג מקווה כי הציבור "שמוחה בצדק" לא יאפשר פריצה של התקציב: "כולנו צריכים להתעמת עם המציאות ולהגיע לשינוי בסדרי העדיפויות".

 

בשבוע האחרון מחאת האוהלים נדחקה מעט הצידה, בגלל ההסלמה בדרום. לאחר הרגיעה היחסית, מקווים מובילי המאבק לשוב ולהציבו על סדר היום הציבורי. דפני ליף, מיוזמות המחאה בתל אביב, הצהירה כי היא "כאן כדי להישאר". ליף, שהגיעה למאהל בבאר-שבע וביקרה פצועים בבית החולים סורוקה, אמרה כי כעת "הגיע העת לוודא שדברים מתקדמים".

 

ממטה מחאת האוהלים נמסר בתגובה כי פרופ' טרכטנברג "קובע את תוצאות הדיון עוד טרם פתיחתו". לדברי מנהיגי המאבק, "לפני שנפגש עם מישהו מנציגי המוחים, מציב טרכטנברג גבולות קשיחים לשיחה, גבולות שאינם מאפשרים שינוי אמיתי במדיניות החברתית כלכלית.

חשוב להדגיש - שינוי מסגרת התקציב אין פירושה הגדלת הגירעון".

 

הם הוסיפו כי "מי ששניסח את כלל ההוצאה (הקובע למעשה את הקטנת חלקה של המדינה בתוצר, הקטנה שמשמעותה פגיעה בשירותים הציבוריים (חינוך, בריאות, דיור, רווחה וכדו'), נשאר נאמן לתפיסתו השמרנית כאילו לא קרה דבר בישראל בשבועות האחרונים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טרכטנברג. "שינוי אמיתי - רק בגבולות קשיחים"
צילום: ירון ברנר
דפני ליף. ביקרה פצועים בסורוקה
צילום: ירון ברנר
מומלצים