שתף קטע נבחר

דיתי רונן התפטרה ממועצת הנאמנים של הבימה

"ההסכם שהמדינה כופה על הבימה לא יאפשר לו להגשים את יעודו כתיאטרון לאומי", אומרת ד"ר דיתי רונן שכיהנה כראש מדור תיאטרון במינהל תרבות

יומיים לאחר שפורסמה בתקשורת הצעה מטעמה של השרה לימור לבנת, לאחד את התיאטרון הלאומי הבימה ואת תיאטרון גשר תחת ניהול כללי משותף ולצמצם דרך כך לכאורה את גירעונותיהם של שני הגופים, הגישה ד"ר דיתי רונן, לשעבר ראש מדור תיאטרון במינהל תרבות וכיום חברת מועצת הנאמנים של תיאטרון הבימה, את התפטרותה. 

 

במכתב ההתפטרות הדגישה רונן, שמלווה את התיאטרון הלאומי כחברת מועצת הנאמנים מינואר אשתקד, כי סיבות התפטרותה אישיות, אך קריאה מעמיקה במכתב אינה מותירה מקום לספק. "במשך כמעט שנתיים מסרתי מזמני, מידיעותיי, מקשריי וממרצי להבאת התיאטרון הלאומי שלנו למקום שראוי להיות בו: התיאטרון המוביל של ישראל מבחינה אמנותית ומבנית, ניהולית וארגונית", כותבת רונן, "הובלתי מהלך פתוח וקשוב לניסוח חזון לתיאטרון הלאומי, גיבשתי קבוצת תמיכה המלווה את מועצת הנאמנים בדרכה ומאפשרת לה לקבל את החלטותיה בשיקול דעת והייתי חלק מהצוות המוביל בהכרעות המשמעותיות של המועצה, שנועדו לכונן בישראל תיאטרון לאומי אמנותי, יציב וחזק, המהווה מרכז של עשייה יצירתית מקורית ותוססת".

 

תיאטרון הבימה. "מוסד נכה"  (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
תיאטרון הבימה. "מוסד נכה" (צילום: עמית מגל)

 

למרות שבמכתב כותבת רונן כי היא תקווה כי בסופו של המשא ומתן המתנהל בימים אלה בין הבימה לבין המדינה, תִמַצֵא להבימה המטבע שיאפשר לה להוציא לפועל את הרעיונות שנטלה חלק בגיבושם, מקורבים לה אומרים היום ל-ynet כי רונן בספק אם תקוותיה יתממשו וזו הסיבה שהובילה אותה להחלטה הדרמטית להתפטר.  

 

"דיתי רונן עוזבת את המועצה בכאב לב גדול. היא עשתה את תפקידה נאמנה אך הבינה שהגיעה למבוי סתום. רונן חזרה ודיברה על כך שהמדינה מנסה לכפות על התיאטרון תנאים שהבימה לעולם לא יוכל לעמוד בהם. לדידה מדובר במו"מ בלתי קשוב ובהסכם רע לא פחות מזה שהמדינה אנסה את התיאטרון הלאומי לחתום עליו ב-1995", אומרים המקורבים, "ההסכם ההוא גרם לתיאטרון הלאומי נזקים בכל רמה אפשרית והפך אותו שחייב את נפשו ואת ייעודיו למשרד התרבות והותיר אותו סמוך לשולחנו באופן מלא. עכשיו היא מאמינה שהמדינה מובילה את מועצת הנאמנים וכובלת את ידיה לחתום על הסכם שיהיה לדיראון עולם".

 

גורמים נוספים בתיאטרון אומרים היום ל-ynet: "ברור היה לרונן שבהבימה לא יוכלו לעמוד בתנאי ההסכם שבין היתר אינו מאפשר גיוס עצמאי של כספים. המדינה למעשה תשלוט על פי ההסכם בכל אגורה ואגורה. ההסכם כופה במקביל פיטורים נוספים בתיאטרון למרות שאין יותר במה לקצץ. רונן חשבה שתיאטרונים שעובדים כדי למלא קופה, יש בישראל די והותר וכי אם רוצים להפוך את הבימה לעוד אחד שכזה, עדיף לסגור אותו".

 

רונן אישרה את דבר התפטרותה ואמרה בתגובה: "במהלך השנתיים האחרונות שבהן כיהנתי כנאמנה של התיאטרון הלאומי הבימה, פעלתי בשיתוף עם אנשי תרבות מובילים בארץ לניסוח חזון לתיאטרון הלאומי. היום אני מחזירה בצער גדול את המנדט שהופקד בידי כשברור לי שההסכם שהמדינה כופה על הבימה, לא יאפשר לו להגשים את יעודה כתיאטרון לאומי כמנוסח במסמך החזון. היה לי לכבוד להיות חלק מהמועצה, עם זאת הגיעו הדברים לידי כך שכיום אני מעדיפה לנווט את כישוריי וניסיוני למקומות בהם מעורבותי תורמת ומקדמת באופן אפקטיבי".

 

יו"ר מועצת הנאמנים, דוד בועז, אמר בתגובה: "אני מאוד מצר על התפטרותה של דיתי רונן ממועצת הנאמנים אך בוחר כרגע שלא להגיב על כך".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דיתי רונן. עוזבת בכאב לב גדול
צילום: איה בן עזרי
לאתר ההטבות
מומלצים