שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    איך מקבלים אשרת עבודה בארה"ב

    ברשימת המיומנויות המיוחדות אשר זכאיות כיום לבקש גרין קארד ניתן למצוא, בין היתר, אנליסטים כלכליים, מנתחי מערכות, מעצבי אתרי אינטרנט, מתכנתי מחשב, מהנדסים, רופאים, אחיות בתפקידים ניהוליים, מדענים, אדריכלים, עורכי דין ורואי חשבון

    אשרת H-1B מאפשרת לעובדים מיומנים הבאים לארצות הברית לעבוד ב"תפקידים הדורשים מומחיות מקצועית" אצל מעסיק אמריקני. האמריקאים נקבו במכסה גלובלית מוגבלת של כ-65,000 אשרות H-1B בכל שנה. 20,000 אשרות H-1B נוספות, זמינות לעובדי חוץ המחזיקים לכל הפחות בתואר שני ממוסד אמריקאי מוכר.

     

    עובדי מוסדות השכלה גבוהה, הקשורים או מסונפים למלכ"רים (מוסדות שאינן למטרות רווח), או למוסדות מחקר ממשלתיים אינם נכללים בתוך המכסה השנתית האמורה, ויכולים להגיש בקשה בכל עת. אשרת H-1B מונפקת לתקופה של 3 שנים, עם אופציה של הארכה ל-3 שנים נוספות. האשרה מאפשרת למחזיק בה להחליף מעבידים בארה"ב בצורה קלה יחסית, כאשר העובד יכול להתחיל לעבוד עבור המעביד החדש ממועד הגשת בקשת המעבר ולא ממועד האישור שלה.

     

    ניתן לנצל את זמן השהייה בארה"ב באשרת H-1B כדי להגיש בקשת "גרין קארד". בקשה לגרין קארד טעונה אף היא קבלת חסות של מעסיק אמריקאי אך זה אינו חייב בהכרח להיות המעסיק הנוכחי אלא יכול להיות גם מעסיק אחר. הבקשה לגרין קרד יכולה להיות באחת מתוך מספר קטגוריות שונות.

     

    ברשימת המיומנויות המיוחדות אשר זכאיות כיום לבקש גרין קארד ניתן למצוא, בין היתר, אנליסטים כלכליים, מנתחי מערכות, מעצבי אתרי אינטרנט, מתכנתי מחשב, מהנדסים, רופאים, אחיות בתפקידים ניהוליים, מדענים, אדריכלים, עורכי דין ורואי חשבון.

     

    לשם קבלת אשרת H-1B נדרש תואר ראשון (או המקביל לכך בניסיון מקצועי). בן הזוג של העובד וילדיו (רווקים מתחת לגיל 21), יהיו זכאים לקבל אשרת נלווה H-4 לכל אורך תקופת ההעסקה בארה"ב. אשרות H-1B זמינות לאנשים פרטיים בעלי תואר ראשון מאוניברסיטה בארה"ב או מחוצה לה, אשר מחפשים משרה ב"תפקידים הדורשים מומחיות מקצועית" אצל מעסיק אמריקאי.

     

    הליך קבלת האשרה

    מסמכי הבקשה לאשרת H-1B מוגשים על ידי המעסיק האמריקאי לידי משרדי ההגירה בארה"ב (USCIS). אדם אשר בקשתו לאשרת H-1B אושרה בעודו שוהה מחוץ לארה"ב, יהיה חייב להגיש את הבקשה לאשרת H-1B בקונסוליה האמריקאית במדינת התושבות שלו.

     

    אדם אשר שוהה בתוך גבולות ארה"ב תחת אשרת שהייה שונה, רשאי ברוב המקרים להגיש בקשה לשינוי האשרה הנוכחית לאשרת H-1B. יחד עם זאת, במידה שיעזוב את ארה"ב, יהיה חייב להגיש בקשה לאשרת H-1B בקונסוליה האמריקאית בכדי שיוכל לשוב אל תוך גבולות ארה"ב תחת אשרת H-1B.

     

    הארכת שהות בארה"ב ושינוי אשרת שהייה

    בהגיעך לארה"ב עם אשרת H-1B, פקיד ההגירה במעבר הגבול, ינפיק לך ברוב המקרים אשרת שהייה עד לתאריך פקיעת תוקף אשרת ה-H-1B שלך. ניתן יהיה להאריך את האשרה ללא הכרח ביציאה מארה"ב

     

    הכותב הוא מומחה לדיני ניוד מומחים ושותף במשרד עוה"ד קן תור & עכו

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים