שתף קטע נבחר

רוסיה הודיעה רשמית: נתמוך בפלסטינים באו"ם

שגריר רוסיה באו"ם, ויטלי צ'ורקין, אמר כי רוסיה תתמוך בהצעת הפלסטינים, אך לא תלחץ עליהם לפעול: "זו הבחירה שלהם"

מלחמה קרירה סביב שולחן מועצת הביטחון: רוסיה הודיעה בצהריים (יום ב') רשמית שתתמוך בבקשה הפלסטינית להצטרף כחברה מלאה לאו"ם. שגריר רוסיה באו"ם, ויטלי צ'ורקין, צוטט בסוכנות הידיעות אינטרפקס כאומר: "אנחנו בהחלט עומדים להצביע בעד ההצעה של הפלסטינים, אבל אני חייב לומר שאנחנו לא נלחץ עליהם לפעול. אנחנו אומרים 'נתמוך בכל מה שתחליטו'. זו הבחירה האסטרטגית, המדינית והדיפלומטית שלכם, אם תרצו להצטרף לאו"ם".

 

ספטמבר כבר פה, וגם ההצבעה באו"ם:

 

הודעת רוסיה באה שלושה ימים אחרי שארצות הברית הודיעה רשמית לראשונה כי לא רק שתצביע נגד בקשת הפלסטינים בעצרת הכללית של האו"ם, אם זו תובא לאישור מועצת הביטחון - היא גם תשתמש בזכות הווטו שלה כדי למנוע את אישורה. הפלסטינים טרם הודיעו אם בכוונתם לבקש הכרה גם ממועצת הביטחון: בעצרת הכללית צפוי להם רוב מוחץ, אבל כדי להתקבל כחברה מלאה באו"ם - יהיה עליהם לזכות גם באישור המועצה.

 

ואילו האיחוד האירופי טרם גיבש את עמדתו בנוגע לפנייה הפלסטינית. שרת החוץ של האיחוד, קתרין אשטון, התייחסה לנושא בפגישה עם שר החוץ המצרי בקהיר ואמרה: "אנחנו בטוחים כי הדרך להתקדם היא באמצעות משא ומתן".

 

אבו מאזן ינאם בשישי, הרכבת לאו"ם כבר יצאה (צילום: EPA ) (צילום: EPA )
אבו מאזן ינאם בשישי, הרכבת לאו"ם כבר יצאה(צילום: EPA )

 

הנשיא הפלסטיני, אבו מאזן, צפוי לשאת נאום ביום שישי הקרוב, ובו יתייחס ליציאת המשלחת הפלסטינית לאו"ם. כך מסרו גורמים המקורבים לאבו מאזן לסוכנות הידיעות הפלסטינית "מען". בנאום צפוי אבו מאזן לדבר על הלחץ הכבד שמופעל על ההנהגה הפלסטינית מצד מדינות האיחוד האירופי וארצות הברית, שדורשות שהפלסטינים ייסוגו מהתוכנית או לחילופין ירככו את הבקשה שתוגש לאו"ם.

 

בישראל וגם במערב גוברות הדאגות באשר להשלכות המהלך על מעמדה של ישראל. "המהלך הפלסטיני עלול להביא לפיחות במעמדה של ישראל בעולם, ולהעמיק עוד יותר את הבידוד שישראל סובלת ממנו, בעיקר באירופה", אמר ל-ynet דיפלומט מערבי המעורה בסוגייה.

 

בעצרת הכללית של האו"ם יש קול שווה לכל חברה בארגון, וכאלה יש 193 במספר. בעצרת יש רוב גדול למדינות ערב והאסלאם ולמדינות העולם השלישי, ולכן לפלסטינים לא תהיה בעיה לקבל הכרה שם. ישראל וארה"ב רואות בבקשה

הפלסטינית, שבאה על רקע קיפאון בתהליך השלום, חריגה מהסכמי העבר, לפיהם מדינה פלסטינית תקום ותקבל הכרה רק כתוצאה ממשא ומתן והסכם בין ישראל לפלסטינים.

 

בישראל עושים בחודשים האחרונים מאמצים כבירים בניסיון להשיג לפחות "רוב מוסרי" בעצרת האו"ם. הכוונה היא לגיוס תמיכתן של מדינות חשובות במערב כמו בריטניה, צרפת, ספרד ואיטליה. בירושלים מקווים להגיע לכ-30 מתנגדות, מה שיפגע לדעת גורמים מדיניים בלגיטימיות וביוקרה של המהלך הפלסטיני.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מדבדב ואבו מאזן. ארכיון
צילום: AP
אשטון. האיחוד האירופי עדיין לא גיבש את עמדתו
צילום: EPA
אובמה. ארה"ב תשתמש בזכות הווטו נגד המדינה הפלסטינית
צילום: AP
מומלצים