שתף קטע נבחר

דני אלטר על הניג: "נושכת את היד המאכילה"

מנכ"ל תיאטרון אנסמבל הרצליה, דני אלטר, הגיב על דברי אופירה הניג בפתיחת הפסטיבל השוויצרי "Culturescapes". "הניג לא נסעה לפסטיבל כישות עצמאית, אלא כבמאית קופרודוקציה בין אנסמבל תיאטרון הרצליה לתיאטרון חיפה"

דבריה של הבמאית אופירה הניג אמש (ד') באירוע הפתיחה של פסטיבל "Culturescapes" בעיר בזל שבשוויץ, הצליחו להרתיח את מנכ"ל תיאטרון אנסמבל הרצליה, דני אלטר, שמיהר הבוקר להתנער מהם בתקיפות.

 

באותו נושא:

אופירה הניג: "מסרבת להשתתף בפרופגנדה"

 

הניג, ששימשה עד לאחרונה כמנהלת האמנותית של תיאטרון אנסמבל הרצליה, הוזמנה לפתוח את הפסטיבל השוויצרי עם ההצגה "איש ואישה אחת", בבימויה ובהפקת האנסמבל, וכן לשאת דברים באירוע הפתיחה אמש. מול קהל הבאים לאירוע החגיגי - בו נכח גם שגריר ישראל בשוויץ, אילן אלגר - אמרה הניג כי "אין דו קיום בישראל. בזמן שממשלת ליברמן מצליחה להעביר חוק אחרי חוק שמרחיק מאתנו כל תקווה לחברה שווה וצודקת, אנחנו, האמנים האלטרנטיביים, מנסים ליצור במה שונה לשפות ולתרבויות שונות. בזמן שהתיאטראות הגדולים במדינת ישראל מסכימים להופיע בקריית ארבע ובאריאל ועל ידי כך משתפים פעולה עם האפרטהייד, אנחנו, האמנים האלטרנטיביים, מחפשים דרך ולא נאחזים במשפטים כמו: 'אני רק שחקן''".

 

אופירה הניג עם חליפה נאטור. אין דו קיום? (צילום: ז'רר אלון) (צילום: ז'רר אלון)
אופירה הניג עם חליפה נאטור. אין דו קיום?(צילום: ז'רר אלון)

 

אלטר, שבימים אלה ממש מנסה להקים מחדש את התיאטרון בהרצליה, יצא בחריפות נגד הדברים. היום הוא אומר ל-ynet: "אני מבקש להזכיר כי אופירה הניג לא נסעה לפסטיבל כישות עצמאית, אלא כבמאית הצגה שהיא קופרודוקציה בין אנסמבל תיאטרון הרצליה לבין תיאטרון חיפה. ההצגה 'איש ואישה אחת', שמשתתפיה יהודים וערבים, מומנה על ידי ממשלת ישראל ועיריות הרצליה וחיפה בשיתוף פסטיבל 'נופי תרבות' השוויצרי. אם לדעתה של הניג אין דו קיום בישראל ואמנים משתפים פעולה עם ה'אפרטהייד', מדוע היא בוחרת לנשוך את היד הממסדית שמאכילה אותה מזה שנים?".

 

פסטיבל "Culturescapes", המתקיים זו השנה התשיעית בשוויץ, מתמקד מדי שנה

במדינה אחרת ומביא לקהל המקומי את נופי התרבות שלה על מנת להרחיב את השיח האמנותי-תרבותי. השנה מתמקד הפסטיבל ביוצרים וביצירות ישראליות מתחומי האמנות הפלסטית, המחול, המוזיקה, התיאטרון והספרות.

 

יוריאן קויימן, מייסדו ומנהלו האמנותי של הפסטיבל הדגיש את הקשר ההיסטורי בין ישראל לבין שוויץ, שהחל בתקופת הקונגרס הציוני הראשון שנערך בבזל בשנת 1897, לא הרחק מהמקום בו עומד התיאטרון העירוני בו נערך אמש אירוע הפתיחה של הפסטיבל.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"איש ואישה אחת". מוצג בשוויץ
צילום: ז'רר אלון
לאתר ההטבות
מומלצים