שתף קטע נבחר

צילום: רויטרס, AP

הנייה נגד אבו מאזן: הרפתקה מדינית בלי הסכמה

ראש ממשלת חמאס מתח ביקורת על הנשיא הפלסטיני והזכיר כי ברשות לא התייעצו עם ארגונו לפני שהחליטו לפנות לאו"ם. "אין לאף הנהגה רשות לשחק בזכויות העם", אמר הנייה - והבהיר כי הפלסטינים לא יכירו בישראל ולא יוותרו על אדמתם

ראש ממשלת חמאס נגד הנשיא הפלסטיני: איסמעיל הנייה יצא היום (א') נגד התוכנית הפלסטינית לקבלת הכרה מהאו"ם, ואמר כי למרות שהפלסטינים מעוניינים במדינה עצמאית, מדובר ב"הרפתקה מדינית שאינה משקפת הסכמה לאומית או ערבית".

  

מדינה פלסטינית - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

הנייה הבהיר כי אסור לוותר על זכות השיבה או על כל זכות אחרת של העם הפלסטיני. לדבריו, חמאס לא יתנגד להקמת מדינה פלסטינית, אך לא יסכים לוויתורים והדגיש כי העם הפלסטיני לא יכיר במדינת ישראל ולא יוותר על טפח מאדמתו.

 

"אין לאף הנהגה רשות לשחק בזכויות הפלסטינים, ולאף אדם להגיש ויתורים", אמר ראש ממשלת חמאס, תוך שהוא שולח רמז עבה לנשיא הפלסטיני, אבו מאזן. הוא גם גינה את העובדה שהרשות הפלסטינית החליטה לפנות לאו"ם מבלי לנהל התייעצות משותפת עם שאר הפלגים הפלסטינים, וציין כי הדבר מנוגד להסכם הפיוס הפנים פלסטיני.

 

הנייה קרא בנוסף לפתוח בדיאלוג אסטרטגי פלסטיני-ערבי לאור המהפכות בעולם הערבי שהביאו לבידודה של ישראל. אתמול הודה בכיר פתח, נביל שעת', כי הרשות הפלסטינית הייתה יכולה להתייעץ יותר עם חמאס בעניין הבקשה מהאו"ם.  

 

עוד בערוץ החדשות:

 

בכיר חמאס בעזה, חליל אל-חיה, הביע היום תקווה כי האו"ם יכיר במדינה

פלסטינית לא רק בגבולות 1967, כי אם גם על כל שטחה של מדינת ישראל. "יש לבקש הכרה של מדינה פלסטינית על כל שטחה של פלסטין ולאשר את זכות הפלסטינים לחיות בתוך הגבולות של המדינה הזאת. אנו מבקשים מהאו"ם לבטל את היישות שקיבלה החלטה להתיישב על אדמתם של אחרים".

 

בחמאס החלו להגביר את התקפותיהם נגד הרשות הפלסטינית בעניין

הפנייה לאו"ם אחרי נאומו של אבו מאזן ביום שישי האחרון. דוברי התנועה מבססים את טענותיהם על כך שהרשות הפלסטינית מזניחה בפנייתה את זכות השיבה לפליטים הפלסטינים.

 

מוקדם יותר היום הביעו גם בכירים פלסטיניים נכונות לוותר על הפנייה למועצת הביטחון - תמורת הכרה של כל מדינות אירופה במדינה פלסטינית במעמד של משקיפה באו"ם, בהצבעה בעצרת הכללית. נציג הרשות בגרמניה, סאלח עבדל-שאפי, שהתייחס לתוכנית, הבהיר כי "אנחנו עדיין מנהלים משא ומתן בנושא עם האירופים". עוד הוא ציין כי הכרה בפלסטין אינה מסמלת את סוף המשא ומתן עם ישראל, אלא היא נועדה "להציל את חזון שתי מדינות לשתי עמים".

 

ביל קלינטון: ההצבעה חיובית, ההשלכות שליליות

במקביל, ציין נציג אש"ף בוושינגטון, מען עריקאת, כי "אנחנו יודעים שהצבעה באו"ם לא הולכת לשנות את התנאים בשטח. ישראל חזקה", הוא הודה בראיון לרשת CNN, והבהיר כי "אנחנו לא יכולים לשבת ולנהל מו"מ לשם מו"מ, כשבמקביל בונים התנחלויות על האדמה שמיועדת להיות המדינה שלנו".

 

גם הנשיא לשעבר, ביל קלינטון, התייחס לפניית הפלסטינים לאו"ם

וקרא לשני הצדדים "לבלום את השלכותיה השליליות".

בראיון לרשת NBC,  ציין קלינטון כי ההליכה לאו"ם היא "אקט של תסכול מצד הפלסטינים". "הם חשבו שחיזקו את שיתוף הפעולה עם הישראלים ויצרו גידול כלכלי בגדה המערבית. הם גינו את האלימות, וכל מדינות ערב פרט לסוריה, הציעה לישראל שותפות מדינית-ביטחונית אם תקום מדינה פלסטינית, ולא חלה שום התקדמות".

 

לטענת קלינטון, ההצבעה עצמה היא "דבר חיובי ביותר, כי רוב העולם מאמין שישראל שגתה כשלא הייתה גלויה במהלך המשא ומתן".עם זאת, לדבריו, "אנחנו צריכים לבלום את התוצאות השליליות של ההצבעה, כי כשזה ייגמר המציאות לא תשתנה והפלסטינים עדיין יצטרכו לנהל מו"מ עם הישראלים. אנחנו מאמינים שצריכה להיות מדינה פלסטנית וצריך להיות שיתוף פעולה בין ישראל ושכנותיה הערביות".

 

Read this article in English

 

 

בהכנת הידיעה השתתף יצחק בן-חורין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן והנייה. ארכיון
צילום: AFP
מומלצים