שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    דבש קמופלאז': עוגות דבש לשונאי עוגות דבש
    או שאוהבים עוגות דבש או שלא. בן עמי ברתיני מכין עבור חובבי הז'אנר ובעיקר עבור אלו שלא מתחברים לפורמט הקלאסי 3 אלטרנטיבות טעימות ורעננות, שמשלבות דבש עם מרכיב נוסף
    עוגות דבש היא הקינוח האולטימטיבי לפתיחת שנה מתוקה. מלבד הטעם, אני באופן אישי נוטה להם חיבה בזכות אורך הנשימה שהן מגלות, שכן בניגוד להרבה עוגות אחרות, לא חייבים להזדרז לאכול אותן והן שורדות תקופה ארוכה יחסית בלי הקפאה. יתרה מזאת - טעמן אפילו משתפר עם הזמן. לכבוד החג, הכנתי עבורכם 3 קינוחים, 2 עוגות דבש ועוגיות, כולן עם טוויסט וקריצה, לטובת מי שצריך דחיפה קלה כדי להתאהב בקינוחי הדבש.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    עוגת דבש תאנים

     

    המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק):

     

    לעוגה:

    160 גרם קמח (1 כוס + 2 כפות)

    6 גרם אבקת אפייה (2 כפיות)

    2 גרם מלח (1/3 כפית)

    100 גרם חמאה

    250 גרם סוכר (1/4 1 כוסות)

    50 גרם דבש (1/2 2 כפות)

    1 כפית תמצית וניל

    2 ביצים

    150 מ"ל חלב (2/3 כוס)

    100 גרם דבלי תאנים חתוכות

     

    לסירופ:

    50 מ"ל מים (5 כפות)

    70 גרם סוכר (1/3 כוס)

    30 גרם דבש (1/2 1 כפות)

     

    מתוק ועשיר. עוגת דבש ותאנים (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
    מתוק ועשיר. עוגת דבש ותאנים(צילום: דניאל לילה )

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הסירופ: בסיר קטן מחממים מים, סוכר ודבש עד רתיחה, תוך כדי ערבוב מדי פעם. מסירים מהאש ומניחים בצד להתקרר.
    2. מכינים את העוגה: מנפים בקערה קמח, אבקת אפייה ומלח.
    3. מעבדים עם וו גיטרה חמאה וסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ואחידה. ממשיכים לעבד ותוך כדי מוסיפים דבש ווניל. מנמיכים את מהירות המיקסר למהירות נמוכה, מוסיפים כף מתערובת הקמח ומעבדים קצרות עד שנבלעת בתערובת. ממשיכים לעבד במהירות בינונית-נמוכה ותוך כדי מוסיפים ביצים, אחת אחרי השנייה (מחכים מעט שהתערובת תתאחד לפני שמוסיפים את הביצה השנייה). ממשיכים לעבד ומוסיפים את שאר תערובת הקמח לסירוגין עם חלב, ב-3 פעמים.
    4. מעבירים מחצית מהתערובת לתבנית, מפזרים מחצית מהתאנים, מוזגים את יתרת התערובת ומפזרים מעל את יתרת התאנים. אופים כ-30 דקות בתנור שחום מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
    5. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים את הסירופ המצונן על פני העוגה החמה.

     

    רולדת דבש תמרים

     

    המרכיבים:

     

    לבסיס הרולדה:

    125 גרם חלמונים (5 חלמונים)

    120 גרם סוכר (1/2 כוס)

    170 גרם דבש (1/2 כוס)

    קורט מלח

    120 מ"ל שמן (1/2 כוס)

    120 מ"ל מים (1/2 כוס)

    190 גרם חלבונים (5 חלבונים)

    60 גרם סוכר (1/4 כוס)

    2 כוסות קמח תופח

    1 כפית קורנפלור

     

    למילוי השמנת סילאן:

    2 מיכלים שמנת מתוקה

    2 כפות סילאן תמרים

     

    לציפוי השוקולד:

    50 גרם חמאת קקאו

    50 גרם שוקולד מריר

    לשפוך על העוגה הקרה.

     

    1. מכינים את המילוי: מקציפים את השמנת והסילאן לקצף יציב.
    2. מכינים את בסיס הרולדה: מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר והדבש. ממשיכים להקציף למשך 4-5 דקות במהירות בינונית.
    3. מוסיפים קורט מלח, שמן ומים וממשיכים להקציף עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
    4. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים יחד עם רבע כוס סוכר, עד שמתקבל קצף יציב ותפוח.
    5. מקפלים היטב את קצף החלבונים לקערת החלמונים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
    6. מוסיפים לתערובת בהדרגה את הקמח התופח ואת הקורנפלור ומקפלים בעדינות למרקם אחיד.
    7. מעבירים את הבלילה לנייר אפייה שהונח על גבי מגש התנור ומשטחים בצורה אחידה. אופים למשך כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. מוציאים מהתנור ומצננים למשך כ- 10 דקות.
    8. מסירים את נייר האפייה מהבצק ומשטחים מעליו בצורה אחידה את מילוי השמנת והסילאן. מגלגלים לרולדה.
    9. מכינים את הציפוי: ממיסים יחד חמאת קקאו ושוקולד מריר ויוצקים על גבי העוגה. מאחסנים את העוגה בקירור.

     

    עוגיות שוקולד דבש

    ומי אמר שחייבים דווקא עוגת דבש על שולחן החג? מתכון לעוגיות דבש אווריריות ורכות


    המרכיבים:

    350 גרם שוקולד מריר

    50 גרם חמאה

    3 ביצים

    70 גרם סוכר (3.5 כפות)

    30 גרם דבש (כף וחצי)

    200 גרם חלב (3/4 כוס)

    120 גרם קמח (כוס מינוס כף)

    1/2 כפית אבקת אפיה

    100 גרם שקדים טחונים

     

    רכות שבא לבכות. עוגיות דבש ושוקולד (צילום: דניאל לילה ) (צילום: דניאל לילה )
    רכות שבא לבכות. עוגיות דבש ושוקולד(צילום: דניאל לילה )

     

    אופן ההכנה:
    1. מכינים את תערובת השוקולד-סוכר: ממיסים חמאה ושוקולד. מקציפים במיקסר ביצים, סוכר, דבש 5 דקות במהירות גבוהה. מקפלים את תערובת הביצים והסוכר לתערובת השוקולד.
    2. מנפים מעט קמח ואבקת אפיה ומוסיפים שקדים טחונים. מוסיפים את הקמח לתערובת השוקולד-סוכר ומצננים 4 שעות במקרר, עד לקבלת תערובת קשה.
    3. מכינים את העוגיות: מגלגלים את התערובת לרולדה וחותכים עיגולים בקוטר 4 ס"מ. טובלים כל עוגיה בסוכר, ואח"כ באבקת סוכר לגלגל כל כדור פעמיים באבקת סוכר. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות 7-8 דקות, עד לקבלת עוגיות רכות למגע.

     

    שף קונדיטור בן עמי ברתיני שביט הוא הבעלים של קונדיטוריית בן עמי


     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מי שמכין אותה - שיקרא גם לנו בבקשה. רולדת דבש ותמרים
    צילום: דניאל לילה
    בן עמי ברתיני שביט קונדיטור
    צילום: צביקה טישלר
    מומלצים