שתף קטע נבחר

צילום: AP, נועם מושקוביץ

ניגריה נגד ברק והפלסטינים: לא מודיעים למי נצביע

ברשות טענו שגייסו גם את מדינת הענק האפריקנית כדי שתצביע בעדם במועצת הביטחון, ושכעת חסרה להם רק תומכת אחת. שר הביטחון מצדו אמר כי שכנע אותם להימנע. משרד החוץ באבוג'ה: לא נודיע כעת למי נצביע, זה חוסר טאקט דיפלומטי

שר הביטחון אהוד ברק אמר כי שכנע אותה להימנע, הפלסטינים הודיעו כי היא תתמוך בהם, אבל ניגריה עומדת בשלה - ומסרבת לומר כיצד תצביע במועצת הביטחון על הכרה במדינת פלסטינית. דובר משרד החוץ הניגרי, דמיאן אגוו, אמר היום (א') כי המדינה המאוכלסת ביותר באפריקה טרם העניקה את תמיכתה לאחד הצדדים.

 

"ידועות לנו עמדותיהם של שני הצדדים. שניהם מנסים לשכנע את ניגריה הן בתוך המדינה והן מחוצה לה", אמר אגוו לסוכנות הידיעות AP, "אנחנו שומרים את הקלפים בנוגע לשאלה איך נצביע קרוב לחזה". אגוו אמר כי ניגריה תומכת בפיתרון של שתי מדינות, מדינת ישראל ומדינה פלסטינית לצידה, אולם הדגיש גם כי יהיה זה "חוסר טאקט דיפלומטי" מבחינת ארצו אם תאמר כעת כיצד בכוונתה להצביע.

 

כדי להתקבל כמדינה החברה באופן מלא באו"ם, על הפלסטינים לזכות באישור מועצת הביטחון. לשם כך, עליהם להבטיח שלפחות תשע מתוך 15 חברות המועצה יצביעו בעד אישור בקשתם - שכבר הוגשה. ככל הידוע, רק שש מדינות הבטיחו לפלסטינים להצביע בעדם, וביום ה' טענו הפלסטינים כי הצליחו לגייס גם את תמיכת ניגריה וגבון, כך שחסרה להם רק מדינה אחת. הודעת הניגרים היום מרחיקה אותם שוב עוד במעט מהיעד שהציבו לעצמם.

 

מועצת הביטחון. מ-15 ייצאו 9? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
מועצת הביטחון. מ-15 ייצאו 9?(צילום: AFP)

 

חשוב לציין כי כך או כך, בקשת הפלסטינים לא צפויה לעבור במועצה, שכן ארה"ב - אחת מחמש החברות הקבועות במועצה - הודיעה שתשתמש בזכות הווטו שלה אם הפלסטינים יגייסו תשע תומכות ולא יותירו לה ברירה אחרת. ארה"ב וישראל עושות מאמצים כבירים בניסיון למנוע מוושינגטון את הצורך להשתמש בזכות הווטו, מהלך שיצייר את האמריקנים כמי שמכשילים הקמת מדינה פלסטינית ויאיר אותם ואת ישראל באור שלילי.

 

מעבר לפנייה למועצת הביטחון, שכבר הועברה לבחינה של ועדה טכנית לקראת קידומה, מתכוונים הפלסטינים לפנות גם

עצרת הכללית של האו"ם, שם לכל אחת מ-193 המדינות החברות יש קול שווה. העצרת הכללית צפויה לאשר את בקשתם להכרה במדינה פלסטינית בקלות, משום שיש בה רוב למדינות ערב, האסלאם והעולם השלישי, הנוהגות לתמוך בפלסטינים באופן אוטומטי.

 

משמעות החלטות העצרת הכללית הצהרתיות והשלכותיהן על ישראל יהיו תדמיתיות בעיקרן, אך קבלה של הפלסטינים כמדינה לעצרת הכללית עשויה לאפשר להם גם לתבוע את ישראל בזירות משפטיות בינלאומיות ובכך להסב לה נזק לא קטן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אבו מאזן. שבע או שמונה?
צילום: AP
נשיא ניגריה, גודלאק ג'ונתן. "מנסים לשכנע אותנו"
צילום: AFP
מומלצים