שתף קטע נבחר

זה מדעי: נשים מעדיפות גברים עם קול עמוק

מחקר חדש מראה את הקשר שבין קול גברי עמוק לזיכרון של נשים. מסתבר שנשים זוכרות טוב יותר גברים עם קול רדיופוני, ולא רק – גברים עם קול עמוק נתפסים עבורן כחומר טוב יותר לחתונה. טל ברמן לייקס

הנרייטה לא הסכימה לצאת מתחת לשולחן במשך כל זמן הארוחה בסוכה. היא הייתה בת 8, שיערה חום אדמוני ועיניה אפורות. ילדה ביישנית לכל הדעות. אימא שלה הזמינה לחג את הבן של החברה מאנגליה. הנרייטה אמנם לבשה שמלה לבנה עם פרחים קטנים רקומים, לכבוד החג, ואמה קלעה את שערה בשתי צמות חמודות, אבל אף אחד לא יכול היה ליהנות מזיו פניה המנומשות כיוון שהיא נכנסה מתחת לשולחן ופשוט סירבה לצאת.

 

עוד על ההבדלים בין נשים וגברים בערוץ יחסים:

 

כשעוז, האורח שממנו כה התביישה, חזר יחד עם אביה מתחנת הרכבת לקראת ערב, היא כבר הייתה שם - רכונה מתחת השולחן, כשרגליה משוכלות. הנרייטה התאמצה להקשיב להתרחשות מתחת למפה צחורה.

 

הנרייטה והקול העמוק

ברכיים עוטות מכנסיים או חצאיות קצרות הופיעו ונעלמו מתחת לשולחן. היא עקבה אחר כל מהלך הארוחה וידעה בדיוק מי אמר מה ובאיזה הקשר. לפי הקולות היא ידעה שעוז לבש מכנס לבן. לפי הקול שלו היא ידעה שהוא מתרגש, ולפי הקול העמוק שלו, היא חשבה שהוא בוודאי בחור גדול וחכם.

 

בסוף הארוחה היא נפרדה מרגליו של עוז בשלום ביישני שאמה הכריחה אותה לומר לו טרם ילך. נעלי הז'מש הכהות שלו טופפו החוצה בקלילות, והנרייטה נשמה לרווחה בעודה מפשילה את המפה ויוצאת חזרה לאוויר העולם.

 

12 שנים מאוחר יותר: הנרייטה יושבת בספריה של המחלקה לפילוסופיה ומעיינת בספר עבה כמו הגלות, וצפוף כמו שוק מחנה יהודה ביום שישי. היא משננת את קנט ודקארט ומנסה להתעלם מרחשי הסביבה. כשהיא שמה לב שהיא קוראת את אותו המשפט כבר 15 פעם, היא זוקפת את אוזניה ומנסה להבין מה מטריד את מנוחתה.

 

זה הקול העמוק הזה של מישהו שמדבר שם. קול מוכר מדי, אבל בלתי אפשרי. האם זה יכול להיות הקול ששמעה מתחת לשלחן בארוחה בסוכות, אז בגיל 8? ככל שהיא הקשיבה יותר, היא הלכה והשתכנעה שמדובר באותו הבחור, בעוז בעל הקול העמוק. אבל עוז חזר לאנגליה - למה שהוא יהיה כאן, בספריה לפילוסופיה, בארץ הקודש?! ובכל זאת, לא בכל יום שומעים כזה סוג של קול עמוק ומוכר.

 

הנרייטה כבר לא יכולה היתה להביט עוד בקנט ודקארט. היא התרוממה בשקט, תפסה את הכרך המדיף ריח עובש, והתחילה להסתובב בספריה כשהיא עוטה על פניה מבט של "איפה ראיתי את הספר הזה? אני בטוחה שהוא היה כאן קודם".

 

כך היא עברה בין טורים-טורים של ספרים ומדפים, שביניהם שולחנות לימוד וסטודנטים שפופים על עבודתם. מאזינה לשיחות וסורקת במבטים חטופים. "זה שטויות, אני אומר לך. התיאוריה הזו בלתי מתקבלת על הדיעה". שמעה לפתע את הקול המוכר אומר. היא עצרה. קול בס עמוק יחד עם טעות בעברית - זה כבר היה חשוד מדי. היא התחילה לסרוק במרץ את מדף הספרים הקרוב ונשארה להקשיב עוד כמה דקות לשיחת אריסטו-אפלטון הזו של סטודנטים שנה ג' לפני מבחן.

 

כשהיא עצמה את עיניה היא הייתה שוב מתחת לשולחן, והקול שברקע היה בדיוק אותו הקול. היא החליטה לעשות מעשה והסתובבה אליהם. היא התנצלה על ההפרעה, שאלה אותם איזו שאלה בפילוסופיה, ואז פנתה אל ה"דן קינר" הזה עם הקול הרדיופוני שלו, ושאלה אם במקרה קוראים לו עוז.

 

כשהגבר הרים גבות הכי גבוה שיכול היה, היא הבינה שקלעה למטרה, וכדי שלא ירתע ממנה, החליטה לספר לו על האירוח המוזר שהיא ארחה אותו בגיל 8, בביתה שבצפון תל אביב. "אז הוא לא היה כזה מבוגר כשהוא התארח אצלנו אז", חשבה לעצמה, מעריכה אותו כבן לא יותר מ-26 שנים.

 

"הייתי אז בן 15. ילד קטן כמעט כמוך", צחק בקול, וסיפר לה על ההחלטה להשתתף בחילופי סטודנטים."את רוצה להגיד לי שזיהית שזה אני רק משמיעת הקול שלי?", הנרייטה חייכה בהסכמה. זה לא היה נשמע הגיוני לאף אחד מהם - אבל זו הייתה התשובה הנכונה.

 

קול גברי-עמוק משפיע לנשים על המוח

זה לא יאומן, אבל מסתבר שנשים יכולות לזכור הרבה יותר טוב את קולו של גבר כאשר הוא עמוק. נשים אמנם בעלות יכולת מוגברת לזכירת פרטים גם ככה כיוון שהעולם שלהן עובר כמעט כולו דרך אזורי הרגש שלהן, אך מעבר לכך - יש משהו בקול גברי-עמוק שמשפיע להן על המוח - פשוטו כמשמעו.

 

גברים, רשמו לפניכם - אם אתם רוצים שאישה תזכור אתכם, דברו איתה בטון נמוך ועמוק, גם אם אין לכם קול בס באופן טבעי. מחקר חדש מספטמבר האחרון, של דוד סמית מאוניברסיטת אברדין, אנגליה, הראה את הקשר בין קול גברי עמוק, זיכרון של נשים ובחירת בן זוג לחיים.

 

מסתבר שטון דיבור נותן למוח רמזים על האיכות הגנטית של בן הזוג הפוטנציאלי. קול עבה בגבר מרמז על בריאות וכשירות גנטית. זו הסיבה שהמחקר הנוכחי מצא שמוח נשי מעדיף לשמוע קול גברי עמוק, לעומת קול גברי גבוה.

 

סמית הציג ל-46 נבדקות מחקר תמונות של גברים, כשברקע הושמע להם קול גברי דק או עמוק, או לחילופין בקול של אישה. הוצג להן גם מידע אודות הגבר שבתמונה (שמו, עיסוק ועוד). לאחר מכן הציג סמית לנבדקות שתי תמונות של אותו האדם, וביקש מהן לזכור איזו מהן הן ראו קודם לכן. כמו כן הוא שאל אותן איזה קול הן העדיפו לשמוע.

 

 

המחקר מצא שהנשים זכרו הרבה יותר טוב, כאשר המידע אודות הגברים הושמע להם בקול גברי עמוק, לעומת כאשר הוא הושמע להן בקול דק יותר ופחות מושך בגבר, או בקול נשי. שימו לב שהקול הגברי לא היה של הגברים עצמם שעמדו למבחן.

 

כלומר, לא משנה של מי הקול העמוק שנמצא ברקע, אישה תזכור טוב יותר את נתוניך, אם החוויה לוותה בקול גברי עמוק. האם היא תזכור אותך לטובה או לרעה? זה כבר תלוי בנסיבות המפגש שלכם, אבל מה שבטוח, היא תיזכר בזה הרבה יותר מהר וביתר דיוק.

 

ההסבר שמציעים החוקרים לתוצאות הללו חוזר שוב לאבולוציה הקדומה. הם טוענים שהאבולוציה עיצבה את המוח הנשי כך שהוא יזכור טוב יותר פרטים שקשורים בגבר נחשק, וכך ישפיע על הבחירות הזוגיות של אישה. גבר נחשק פירושו גנים טובים - לפחות בכל הקשור לבחירות הרומנטיות של אמהותינו הקדומות, וקול עמוק הוא אחד הרמזים לגנים טובים.

 

מה עוד רומז לנו טון דיבורו של בן זוג פוטנציאלי? מה עושות נשים לקול שלהן כדי להיות מושכות יותר? האם טון דיבור יכול לנבא נאמנות? הכול ועוד בפעם הבאה.

 

מסכימים עם רחלי? כתבו לנו לפייסבוק החדש של ערוץ יחסים

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלדד רפאלי
קול רדיופני עובד על נשים. טל ברמן
צילום: אלדד רפאלי
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים