שתף קטע נבחר

יוזמה בארה"ב: משוחררי חמאס לרשימת הטרור

36 צירים בבית הנבחרים בוושינגטון קראו למזכירת המדינה קלינטון ול-FBI להכניס את המחבלים שהשתחררו תמורת גלעד שליט למעקב. "כל אחד מהם הורשע בטרור", כתבו

עשרות חברי קונגרס אמריקנים פנו לממשל אובמה והאיצו בו להכניס את האסירים הפלסטינים, ששוחררו בעסקת שליט, לרשימת הטרור של ארצות הברית ולהתייחס אליהם כמחבלים.

 

עוד ידיעות שעלו בחדשות:

 

במכתב ששיגרו חברי הקונגרס ביום שישי למזכירת המדינה, הילרי קלינטון, ולראש FBI, רוברט מולר, הם כותבים כי 1,027 הפלסטינים שברשימת המשוחררים תמורת גלעד שליט צריכים להיות תחת מעקב אמריקני.

 

הילרי קלינטון. תיעתר לקריאת המחוקקים? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הילרי קלינטון. תיעתר לקריאת המחוקקים?(צילום: AFP)

 

"אנחנו קוראים לכם לפעול בכל קהילת המודיעין האמריקנית ולהבטיח שהאנשים האלה ייכללו בכל מאגר נתונים של טרוריסטים. כל אחד מהפלסטינים המשוחררים הורשע בטרור, וצריך להתייחס אליהם כאל כאלה", נכתב.

 

אמנם על פני השטח הממשל בוושינגטון מרוצה מעסקת החילופים, שבה שוחררו 477 מחבלים תמורת גלעד שליט. הנשיא, ברק אובמה, ומזכירת המדינה קלינטון, פרסמו הודעות המביעות שביעות רצון משחרורו של שליט, אך מעבר לצד ההומניטרי, הממשל אינו מרוצה מהעסקה. בין השאר, משום שחלק מקורבנותיהם של כמה מהמשוחררים היו בעלי אזרחות אמריקנית.

 

סגן דוברת מחלקת המדינה, מרק טונר, אמר לאחר ביצוע העסקה: "ארצות הברית מתנגדת באופן עקרוני לשחרור מחבלים, שביצעו פשעים נגד אמריקנים. הבענו את עמדתנו בפני ממשלת ישראל אחרי שנודע לנו על שמות מסוימים שהשתחררו בעסקה".

 

באופן כללי, מתנגדים האמריקנים להחזרת שבויים שלהם תמורת מחבלים, ולמשל הם אינם מנהלים מו"מ עם הטליבאן, שמחזיק בשבי חייל אמריקני בשם בו ברגדאל כבר שנתיים.

 

עוד סיבה לחוסר שביעות רצון בארצות הברית היא התחזקות חמאס והיחלשות הרשות הפלסטיני,ת בראשות אבו-מאזן וסלאם פיאד. האמריקנים אינם מותחים ביקורת בפומבי, אבל מדגישים שהמדיניות האמריקנית לא השתנתה. הם אינם מנהלים מו"מ עם חמאס, כל עוד הוא אינו מכיר בישראל, מתנער מהטרור ומכבד את ההסכמים שנחתמו בין ישראל לפלסטינים.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אסירים שהשתחררו. "לכלול אותם במאגר"
צילום: רויטרס
שליט. ארה"ב לא שבעה רצון מהעסקה
צילום: חגי אהרון
מומלצים