שתף קטע נבחר

מתמחים נוטשים עתרו: "עובדים 26 שעות ברצף"

המתמחים בשיבא הניפו שלטים עליהם נכתב "לא חוזרים לעבוד בלי פתיחת ההסכם", כמה מהם עתרו שוב לבג"ץ. מאות לא הגיעו לבתי החולים: "לא רוצים לעבוד אצל מעסיקה כמו המדינה"

נטשו את בתי החולים ופנו שוב לבג"ץ. מאות מתמחים בבתי חולים ברחבי הארץ לא הגיעו הבוקר (יום ב') למקומות העבודה. בבית החולים שיבא בתל-השומר הקימו המתמחים מאהל מחאה ויצאו להפגין על הקיפאון במשא-ומתן עם משרד האוצר. כמה מהם אף הגישו עתירה לבג"ץ נגד העסקת רופאים במשך 26 שעות ברציפות.

 

משבר המתמחים - כתבות אחרונות:

רופאים בכירים למתמחים: אל תבואו לעבודה

המתמחים לבג"ץ: אין התקדמות מול האוצר

האוצר: מוכנים להידברות, לא נפתח את ההסכם

 

"המציאות הבלתי נתפשת של הזנחת המערכת במשך שנים רבות והנצחת האיוולת בהסכם עם האוצר לתשע השנים הבאות היא שהובילה אותי לעתור", אמר ד"ר דניאל לנצברג, גניקולוג בשיבא, העומד בראש שבעת המתמחים והסטודנטים שעתרו לבג"ץ. "אנחנו מבקשים מהמדינה להעניק הסברים להתעלמות המוחלטת מהחוק לקביעת שעות העובדה של הרופאים". עורכי הדין אפי מיכאלי ורון ורד מייצגים את העותרים. 

  

המתמחים בתל-השומר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
המתמחים בתל-השומר(צילום: מוטי קמחי)

 

המתמחים בשיבא, שקיימו אסיפה בה החליטו על צעדי המחאה שלהם, הניפו שלטים עליהם נכתב: "לא חוזרים לעבוד בלי פתיחת ההסכם".  

 

בבתי חולים נוספים ברחבי הארץ נטשו מתמחים רבים את מקומות עבודתם. כ-80 מתמחים שהתפטרו בעבר, אך נדחו על ידי בית הדין לעבודה - לא הגיעו לעבודתם בבית החולים רמב"ם בחיפה. בבית החולים איכילוב בתל-אביב הגיעו המתמחים לעבודה, אך בתום ישיבה קצרה החליטו כ-70 מהם להתפטר והלכו לבתיהם. בבית החולים מאיר בכפר-סבא לא הגיעו 57 מתמחים לעבודתם ובבית החולים בני ציון בחיפה 14.

 

מכינים את השלטים. בהפגנה בשיבא (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מכינים את השלטים. בהפגנה בשיבא(צילום: מוטי קמחי)

 

אודי ארגז, אחד הרופאים שלא הגיע לעבודתו בבית החולים רמב"ם בחיפה, אמר ל-ynet כי המדינה, "המעסיקה שלי", מעבירה נתונים שאינם נכונים. "הם דורשים ממני לעבוד 10 משמרות בחודש, ואחר כך טוענים שהמשכורת שלי מגיעה ל-18 אלף שקל. זה לא משנה שגם כאשר התורנויות שלי יוצאות בסופי שבוע ואני משאיר את המשפחה שלי בבית בשבת, אני צריך לנסוע לעבודה באוטובוס ואחר כך גם מספרים לכולם שאני מפונק. אני לא רוצה לעבוד אצל מעסיקים כאלה", הבהיר.

 

ד"ר ניב מרום, מתמחה במחלקה האורטופדית בבית החולים מאיר, שלא

 הגיע גם הוא לעבודתו אמר כי עשה זאת בהתאם להחלטת בג"ץ - המאפשרת למתמחים שאינם רוצים להמשיך בעבודתם - להתפטר. "כל הניסיונות וההידברויות שהיו על מנת לגשר על הפערים - לא הביאו לתוצאות. אין טעם לחכות להחלטת בג"ץ, שבסופו של דבר יאפשר לנו להתפטר, אז עשינו את זה כבר היום. אנחנו לא מוכנים לקחת את הנטל על ההזנחה שהיתה במערכת הזאת במשך שנים רבות, ועכשיו מי שיצטרך לתת את הדין יצטרך סוף סוף לשאת באחריות".

 

בסוף השבוע האחרון הסתיימו 14 הימים שהקציב שופט בית המשפט העליון, חנן מלצר, לנציגי המתמחים, האוצר וההסתדרות הרפואית להידבר, אבל בפועל, במקום "הידברות אינטנסיבית" שלה הטיף השופט, ערכו הצדדים רק שלוש פגישות.

 

בהכנת הידיעה השתתף אחיה ראב"ד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מכינים את השלטים לקראת ההפגנה
צילום: מוטי קמחי
אין מתמחים. חולה בשיבא
צילום: מוטי קמחי
מומלצים