שתף קטע נבחר

פסטיבל תיאטרון קצר בסימן המחאה החברתית

160 מחזות הוגשו השנה לוועדה האמנותית של פסטיבל תיאטרון קצר. המנהל האמנותי החדש, אבי מלכה: "בולט הניסיון לעשות סדר חברתי חדש או לפחות להצביע על הקלקולים שהפכו את חיי רוב הציבור בארץ לבלתי נסבלים"

פסטיבל תיאטרון קצר הנערך זו השנה ה-14 ברציפות ייפתח ביום ד', 7 בדצמבר, באולמות צוותא בתל אביב. הפסטיבל, שיימשך ארבעה ימים, יציג השנה שלושה מקצרים שכל אחד מהם יחשוף שלושה מחזות קצרים בני 20 דקות כל אחד. כמו כן יוצגו השנה לראשונה ברצף גם תשע הצגות בזק שאורכן עד חמש דקות.

 

אחרי ההצלחה שרשם בשנה שעברה, החליטה הנהלת הפסטיבל לקיים גם השנה במקביל את פרויקט "14/48", שיציג 14 מחזות חדשים שייכתבו, ילוהקו, יבוימו ויוצגו על הבמה תוך 24 שעות. נושא המחזות נבחר בהגרלה על ידי משתתפי הפרויקט והקהל. שמות היוצרים והמשתתפים בפרויקט זה ייחשפו עשרה ימים לפני פתיחת הפסטיבל.

 

מעלית. מאת עמית ארז (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
מעלית. מאת עמית ארז(צילום: רן בירן)
 

 

כפי שפורסם ב-ynet כבר בתחילת השנה, הודיע מייסדו ומנהלו האמנותי של הפסטיבל שלום שמואלוב על פרישתו. לקראת פתיחת הפסטיבל השנה מבקש שמואלוב להיפרד באופן רשמי ואומר: "אני עוזב את התפקיד בתחושת סיפוק גדולה ובהכרת תודה על הזכות שניתנה לי לקחת חלק במשך השנים ביצירה של הרבה יוצרים ושחקנים שאני אוהב ומעריך".

 

על אבי מלכה, יורשו בתפקיד כמנהל אמנותי, אמר שמואלוב: "אין לי ספק שאבי מלכה יצליח בתפקיד, ישמור על אופיו החתרני והנועז של הפסטיבל ויוביל אותו למחוזות חדשים ולהישגים שהפסטיבל עדיין לא הגיע אליהם".

 

בחלוף שנה. מאת מיכל פלס-אלמגור (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
בחלוף שנה. מאת מיכל פלס-אלמגור(צילום: רן בירן)

 

פסטיבל תיאטרון קצר נולד במטרה ליזום ולפתח מחזות קצרים המתאפיינים ברעיונות מקוריים של יצירה תיאטרונית לעתים חתרנית ולעתים מבדרת. מסגרת זו מאפשר ליוצרים צעירים ומוכשרים לצעוד את צעדיהם הראשוניים בליווי מקצועי ועבור יוצרים ותיקים מאפשרת הבמה ליצור כשהם משוחררים משיקולים מסחריים.

 

הוועדה האמנותית בראשותו של מלכה הרכיבה את תוכנית הפסטיבל מתוך 160 מחזות שהוגשו לפניה השנה. לצדו של מלכה כללה הוועדה גם את הבמאים גדליה בסר ומיטקו בוזקוב ואת השחקנים רוברטו פולק ואיילה קורקוס-מלכה, שגם הפעם ילוו את ההפקות עד לחשיפתם בפני הקהל.

 

עדות שקר. מאת גור קורן (צילום: רן בירן) (צילום: רן בירן)
עדות שקר. מאת גור קורן(צילום: רן בירן)

 

"היוצרים השנה מוכיחים שהישראלים מחפשים משמעות", אמר אבי מלכה, מנהלו האמנותי של הפסטיבל. "ברוב המחזות שהוגשו ובעיקר באלה שנבחרו, בולט הניסיון לעשות סדר חברתי חדש או לפחות להצביע על הקלקולים שהפכו את חיי רוב הציבור בארץ לבלתי נסבלים: התמוטטות מעמד הביניים, הפרטת הערכים והסולידריות החברתית, ניפוץ שילטון החוק, הגזענות ושנאת הזר, דיירי הרחוב והחרבת מוסד המשפחה. אבל המבט אינו בכייני או מובס אלא מבט אירוני ומשועשע. המחזאים והיוצרים נחושים להתנסות במגוון של סגנונות, מקומדיות פרועות דרך סאטירות נשכניות ועד לדרמות ריאליסטיות מעודנות. צופי הפסטיבל השנה ייהנו מתיאטרון נועז, צעיר, חצוף ומעורר מחשבה".

 

רשימת ההצגות שאורכן 20 דקות כוללת את: "מעלית", מחזה אבסורד מאת עמית ארז, בבימויו של יגיל אלירז ובהשתתפות אלון דהן וערן שראל; "בחלוף השנה", דרמה פיוטית על אהבה מאת מיכל פלס-אלמגור, בבימויה של אילנית בן יעקב ובהשתתפות אביגיל אריאלי ועמוס שוב; "לה-בריאות", מחזה מוזיקאלי קומי-טראגי על זקנה מאת ליאור סורוקה, בבימויו של מיטקו בוזקוב ובהשתתפות אלברט כהן, חנה ריבר, לבנה פינקלשטיין, לופו ברקוביץ' ותמרה גלעוז-עלי; "קרדיט", קומדיה חברתית ללא מחאה מאת ניר ביקלס, בבימוי דור פלס ובהשתתפות יהודה מור, קארין אופיר ודניאל מושס; "אפשר למות מזה" קומדיה על מר ומתוק מאת אבי שחרון, בבימויו של ג'וש שגיא ובהשתתפות נינה קוטלר, ערן איווניר ורז אנגלמאייר; ו"הפלגה אחרונה", קומדיה שחורה על הפחד מלאבד שליטה מאת דניאל בוצר, בבימוי אוהד שחר ובהשתתפות אודליה מורה-מטלון, איל רוזלס, דניאל בוצר, ניקו ניתאי ושולמית אדר.

 

ברשימת הצגות הבזק שאורכן לא יעלה על 5 דקות יוצגו: "הג'יני של הקולה" מאת טל זגרבה, בבימוי אורן דולפין ובהשתתפות טל קלאי ונדב בושם; "עדות שקר" התחלה של קומדיה מאת ובבימויו של גור קורן ובהשתתפות גניה סנופ, יניב ביטון וערן בן זאב; "איש עם כנפיים" פגישה קצרה בדרך אל הסוף מאת ובבימויה של דנה אתגר בהשתתפות אריאל כהן ועדי גילת; "התליין והנידון למוות", טנגו אחרון בין אסיר לתליין מאת ובבימויה של אפרת שטינלאוף בהשתתפות ערן בן צבי ושלמה טרלובסקי; "פח", דרמה פיוטית מאת ובבימויו של ירון מוטולה בהשתתפות אולג לוין, אילן גנני ודניאל מרקוביץ'; "קוקי הקופץ" מאת יאיר פקר, בבימוי דוד צויגנבום ובהשתתפות איתמר שרון וחוה אורטמן; "פליימובילים" מפגש מקרי בין שני זרים מאת יעל דוברין, בבימוי יעל סלור ובהשתתפות אורי לחמי וניצן נאור; "האקס הדמיוני", קומדיה רומנטית על דייטים מאת שלומית לסקי, בימוי בן לוין בהשתתפות אלון לשם ושירי גדני; ו"איזה תה זה?", מאת תומר שריג, בימוי אבי גרייניק, בהשתתפות אברהם הורוביץ ויעל יעקב.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הג'יני של הקולה. מאת טל זגרבה
צילום: רן בירן
לאתר ההטבות
מומלצים