מרק היום שלנו: קרם תפוחי אדמה אירופאי
ככה אנחנו אוהבים את המרק שלנו: מעט מרכיבים, שלבי הכנה בודדים והתוצאה: מרק קרם תפוחי אדמה קטיפתי, עתיר חמאה ושמנת, ממש כמו באירופה הקלאסית
מרק קרם תפוחי אדמה אירופאי
המרכיבים ל-6 מנות
6 תפוחי אדמה בינוניים
6 כוסות 1/2 + כוס מים
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף מלח
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
1/2 כפית פלפל לבן
מלח
1 מכל 250) מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים
להגשה
עירית קצוצה שמנת חמוצה
ההכנה
.1 שמים בסיר כבד את תפוחי האדמה ושש כוסות המים, מוסיפים את אבקת המרק והמלח ומבשלים כ־25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים. מוציאים את תפוחי האדמה מהסיר (שומרים את נוזלי הבישול,( מעבירים למכל מעבד המזון ומעבדים למחית חלקה. שמים את המחית בקערה ומוסיפים את מי הבישול.
.2 שמים בסיר את החמאה וממיסים, מוסיפים את הקמח, מערבבים במהירות ומוסיפים את מחית תפוחי האדמה. מוסיפים את חצי כוס המים, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים על להבה נמוכה 15 דקות.
.3 שמים בקערה את השמנת המתוקה והחלמונים ומערבבים. מוסיפים לאט ותוך כדי בחישה למרק ומסירים מהכיריים.
.4 ההגשה: יוצקים את המרק לקערות, שמים במרכז כל מנה כף שמנת חמוצה, זורים עירית קצוצה ומגישים מיד.
מרק תפוחי אדמה קטיפתי ואירופאי (צילום: כפיר חרבי)