שתף קטע נבחר

עם הפנים לעזה: דחפורי צה"ל נערכים לעימות

הכלים המשוריינים של חיל ההנדסה ערכו תרגול בצאלים, כשברקע פעילות אפשרית ברצועת עזה. "יכולות ארגוני הטרור גבוהות יותר, אבל גם אנחנו השתפרנו", הבהירו בחיל. החשש המרכזי: עלייה במספר המנהרות בעקבות עסקת שליט

השקט היחסי שב באחרונה ליישובי הדרום, אך בצה"ל מסרבים להוריד כוננות. על רקע דברי הרמטכ"ל על הצורך במבצע צבאי יזום ברצועה, מתרגלים באוגדת עזה התמודדות עם האיומים אותם יפגשו ביום פקודה. לוחמי ההנדסה הקרבית שערכו אתמול (יום ג') תרגיל בדחפורי הענק די-9, אמנם ראו סביבם את השטחים הפתוחים של בסיס צאלים, אך מבחינתם היה זה יכול להיות גם הנוף בעזה.

 

דרום מתחמם - הכתבות ב-ynet:

 

דחפורי די-9 בפעולה. "כלי ההנדסה יהיו הראשונים להיכנס לעזה" (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
דחפורי די-9 בפעולה. "כלי ההנדסה יהיו הראשונים להיכנס לעזה"(צילום: דובר צה"ל)

 

"היכולת של ארגוני הטרור גבוהה יותר מבעבר, אבל גם אנחנו הפקנו לקחים ושיפרנו את יכולותינו", אמר ל-ynet סרן משה יעקובוביץ', מפקד פלוגת הצמ"ה (ציוד מכני הנדסי) של החטיבה הצפונית, שערכה את האימון. עבור הפלוגה היה זה התרגיל הראשון מאז הקמתה לפני כשנה וחצי. הכלים הכבדים תרגלו פתיחת צירים לכניסת כוחות חי"ר ושריון, והתמודדות עם זירות מטענים, ירי נ"ט ומטחי מרגמות.

 

בצה"ל לוקחים בחשבון את האפשרות כי במבצע הבא ברצועה ייתקלו הכוחות בתגובה אלימה וחזקה יותר של חמאס בהשוואה לזו שפגשו במבצע "עופרת יצוקה" - ומתכוננים לכך בהתאם: הדחפורים המשוריינים באימון צוידו באמצעי מיגון חדישים, לרבות מערכות התרעה מפני ירי טילי נ"ט, בדומה לזה שפגע באוטובוס תלמידים בצומת סעד לפני מספר חודשים.

 

"בשגרה אנחנו מתעסקים עם פתיחות צירים, חישופי שטחים ובניית עמדות התמגנות לכוחותינו", סיפר סרן יעקובוביץ'. "הפעם תרגלנו פעילות בשעות החשיכה ומסביב לשעון, תוך שהייה ממושכת בשטח".

 

הדחפורים צוידו במערכות התרעה מפני ירי טילי נ"ט (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
הדחפורים צוידו במערכות התרעה מפני ירי טילי נ"ט(צילום: דובר צה"ל)

 

קצין ההנדסה של אוגדת עזה, סגן-אלוף ירון מלכה, ציין כי העובדה שהפעילות נערכה בלילה הפכה את האימון למורכב במיוחד. "האימון תוכנן עוד לפני שנה, מתוך ראייה אופרטיבית", אמר. "כלי ההנדסה יהיו הראשונים להיכנס לעזה והאחרונים לצאת כבעבר, ולכן חשוב מאוד לשמור על רמת הכשירות של המפקדים והמפעילים".

 

"חטיפת שליט נתנה מוטיבציה לחפור מנהרות"

לצד הכלים המכניים הכבדים, משחיזים בחיל ההנדסה גם את יכולות

 הלוחמה הזעירה בשטח הבנוי, בדגש על אחד האיומים המרכזיים ברצועה: רשת המנהרות. בצה"ל מעריכים כי חמאס, שמשתמש כבר שנים במנהרות לצורכי הברחה, הכין גם עשרות מנהרות תקיפה לטווחים ארוכים, בהן יכולים להסתתר מחבלים שינסו להפתיע את הלוחמים.

 

פתרון טכנולוגי לזיהוי מנהרות כאלו טרם נמצא, ובצה"ל מסתמכים על סיירת סמור של יחידת יהל"ם שתיתן את המענה בתחום. "חטיפתו של גלעד שליט באמצעות מנהרה כזו נתנה לארגונים מוטיבציה גבוהה מאוד לחפור עוד מנהרות, כאשר בכל רגע נתון יכולה לצוץ מנהרה כזו מהאדמה", ציין גורם צבאי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכלים ההנדסיים באימון
צילום: דובר צה"ל
מומלצים