שתף קטע נבחר

עוגת שמרים חמימה עם פס גבינה

איילת עוברת למתכונת חורף ומכינה עוגת שמרים מחממת בטן ולב, שעושים כשיש זמן וסבלנות, ואפשר גם עם הילדים באחר צהריים גשום שמצריך תעסוקה שבסיומה תוצאה רכה ומתוקה

עוגת שמרים זה פרויקט. מענג לגמרי, כשיש זמן וסבלנות, אבל פרויקט. הלישה, גם אם היא נעשית במיקסר עם וו לישה, דורשת נוכחות מלאה מצדכם, וגם בהתפחה צריך להפגין מעורבות ולבדוק מה העניינים מדי פעם, שלא לדבר על רידוד (קליל למדי, במקרה הנדון, אבל בכל זאת) ועיצוב.

 

בקיצור, אני אופה עוגת שמרים כשיש לי זמן, וסבלנות, ולעיתים קרובות, כשיש אחר צהריים גשום בחוץ, וילדים בבית - כי הם פשוט משתגעים על העבודה עם הבצק, ועל המעקב אחרי התפיחה, וגם על התוצאה: עוגה לחמית מבצק שמזכיר בריוש, עם פס גבינה חמים בתוכו.  

 


יש עבודה, והתוצאה - פריכה וטעימה (סטיילינג: נטשה חיימוביץ; צילום: יוסי סליס)

 

 

המרכיבים
(ל-2 עוגות, בתבניות באורך 30 ס"מ וברוחב 10 ס"מ)

 

2 כפיות (40 גרם) שמרים יבשים או 6 כפיות שמרים טריים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

1 כוס (200 מ"ל) חלב חמים שנעים למגע שפתיים

5 כוסות (700 גרם) קמח

1/8 כפית מלח

100 גרם חמאה, רכה

3 ביצים

  

למלית:

2 מכלים (500 מ"ל) גבינת ריקוטה

1 ביצה

4 כפות אבקת סוכר

1 כף קורנפלור

קליפה מגוררת מ-1 לימון צהוב

 

לזיגוג:

1 ביצה

1 כף מים

1/2 כף סוכר

 

   

1. הבצק: שמים בקערת מערבל בעל וו לישה (או בקערה גדולה אחרת, אם מתכוונים ללוש בידיים) את השמרים, הסוכר והחלב החמים, מערבבים ומשהים 10 דקות, עד שהשמרים תוססים (עולות בהן בועות קטנות).

  

2. מוסיפים לקערה את הקמח, המלח, החמאה והביצים ומערבבים בכף עץ. לשים בוו הלישה של המערבל 5-7 דקות או עד שהבצק גמיש וחלק (או: מעבירים למשטח עבודה ולשים עליו את הבצק בידיים 7-5 דקות, עד שהוא גמיש וחלק).

 

3. משמנים קערה בחמאה, ומעבירים אליה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במקום חמים כחצי שעה- 45 דקות, עד שהבצק מכפיל את נפחו. מעבירים את הבצק למשטח עבודה וטופחים עליו קצת בידיים, כדי להוציא ממנו את האוויר. 

 

4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).

  

5. משמנים היטב את שתי התבניות. מקמחים משטח עבודה. מניחים עליו את הבצק ומחלקים ל-4 פיסות. מרדדים קלות כל חלק לעלה בצק ברוחב התבנית. מניחים שני חלקים בתחתית של שתי התבניות.

  

6. המלית: שמים בקערה את גבינת הריקוטה, הביצה, אבקת הסוכר, הקורנפלור וקליפת הלימון המגוררת ומערבבים למלית במרקם אחיד. מורחים את המלית בשתי התבניות, על שכבת הבצק. מכסים בשכבת הבצק השנייה. משאירים לתפיחה נוספת של חצי שעה בתבנית.

  

7. הציפוי: טורפים בקערית את הביצה והמים ומורחים את חלקו העליון של הבצק, במברשת או כף הפוכה. מפזרים מעט סוכר.

  

8. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מכניסים את התבניות לתנור ואופים 50-40 דקות, עד שהעוגות תופחות ומזהיבות. מוציאים ומצננים קצת. טעים חמים, והכי טעים לאכול ביום האפייה.

 








 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עוגת גבינה שמרים. עבודה ששכר טעים בצידה
צילום: יוסי סליס
גבינת ריקוטה. במתכון זה יש 500 מ"ל גבינה
צילום: MCT
מיקסר עם וו לישה, חובה למתכון הזה
איילת הירשמן
צילום: אוהד רומנו
לאשה בפייסבוק
מומלצים