שתף קטע נבחר

דו"ח: תוך שנה, פי 5 יותר בני נוער מעורבים בזנות

נתונים שיוצגו הבוקר בכנסת מציירים תמונת מצב קודרת לגבי מאות בני נוער המנוצלים מינית. על פי עמותת עלם, היעדר הטיפול הממשלתי הרחיב את התופעה עד מאוד. "הכניסה לזנות מתחילה בגיל 12"

תוך שנה, מספר בני הנוער המעורבים בזנות קפץ במאות אחוזים, כך עולה מנתונים של עמותת עלם שיוצגו הבוקר (יום ב') בכנסת. על פי נתוני העמותה, 621 בני נוער מגיל 12 אותרו במהלך שנת 2011 כמעורבים בזנות, זאת לעומת 126 בשנת 2010. יתרה מכך, להערכת העמותה התופעה רחבה הרבה יותר וכוללת אלפי בני נוער נוספים.

 

קטינים במלכודת - כותרות אחרונות ב-ynet:

 

עוד בערוץ החדשות :

 

הנתונים יוצגו בישיבה משותפת של ועדת המשנה למאבק בסחר בנשים והוועדה לזכויות הילד, שם יודגש הקושי הרב באיתור בני נוער בשל האופי המחתרתי של התופעה והיעדר גוף ממלכתי האחראי לטיפול בנושא. "ניצול מיני מסחרי של קטינים ומעורבות של בני נוער בזנות קיימים בכל שכבות האוכלוסייה ובכל רחבי הארץ", אמרה ל-ynet רלי קצב, מנהלת תחום הקצה בעמותה.

 

לדברי קצב, "בני הנוער שנקלעים לזנות הם ברוב המקרים כאלו שחוו מצוקות קשות, התעללות, חוויה חזקה של דחייה או תנאי הזנחה קשים. לצערנו, אנו נתקלים במקרים רבים בהם הכניסה לזנות מתחילה כבר בגיל 12".

 

הטיפול הממסדי בסוגיה לוקה בחסר, לטענת קצב. "ישראל מספקת שירותי תמיכה לנערות בזנות בלבד, ומתעלמת מנערים וטראנס-ג'נדריות, לכן האחרונים מקבלים תמיכה וסיוע מעלם בלבד".

 

בנוסף, ביקרה קצב את רשויות האכיפה והמשפט, שאינן פועלות בנחרצות, לטענתה, כדי למגר את התופעה ולא נוקטות ביד קשה כנגד הלקוחות. "אלו עוברים על החוק, אך אינם נענשים ומרבית התיקים שנפתחו במשטרה ובפרקליטות נסגרו עקב חוסר עניין לציבור או חוסר בראיות".

 

על פי דו"ח של מרכז המחקר והמידע של הכנסת שהוכן בסוף 2010, בעשר השנים שנבדקו, נפתחו במשטרה שני תיקים בלבד נגד לקוחות של קטינים. שניהם נסגרו, אחד בשל חוסר ראיות והשני בשל חוסר עניין לציבור. מתוך 35 התיקים שנפתחו במשטרה בנושא ניצול מיני מסחרי של קטינים באותה תקופה נסגרו 19, רובם בשל חוסר ראיות וחוסר אשמה

 

יו"ר הוועדה, ח"כ אורית זוארץ (קדימה), התייחסה לנתונים ואמרה כי "מחרידה העובדה שהם רק קצה הקרחון של התופעה

המזעזעת. הכשל המרכזי הוא העובדה ששנה אחרי הדיון הקודם בנושא בוועדה, משרדי הממשלה האחראים לא הציגו תוכנית ועדיין מגבשים את דרכי ההתמודדות עם התופעה 'החדשה'".

 

לדברי זוארץ, "לא מדובר בזנות כדי להרוויח כסף, אלא זנות כדי להתקיים, שכן לא תמיד התמורה למין היא כסף. נערות נאלצות לקיים יחסי מין בתמורה לבגדים, לאוכל, לשתייה ולמקום לינה, אצל נערים, הסחר במין לעיתים נעשה על מנת לממן כניסה למועדונים".


פורסם לראשונה 27/11/2011 23:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אילוסטרציה. זנות כתופעה רחבה
צילום: אבי מועלם
מומלצים